Roger 2 092 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 PSX Extreme #290 Spoiler Wrześniowy numer dostępny od czwartku 30.09 Prenumerata - wysyłka 29.09 (środa) Cena magazynu - 11,99 zł. Roger: W tym miesiącu numer większy o 8 stron, wszak sezon ogórkowy za nami i mamy spory wysyp naprawdę dużych gier. Walczyliśmy we wrześniu jak lwy naciągając w drukarni terminy druku do absolutnego maksimum, ale dzięki temu udało się zmieścić recenzje choćby takich tytułów jak FIFA 22, Diablo II: Resurrected, Death Stranding Director's Cut, Chernobylite (wersja konsolowa) czy Kena: Bridge of Spirits. Z tą ostatnią produkcją był niezły cyrk, bo Polacy nie dostali kodów recenzenckich, więc Kali zakupił produkt od razu jak tylko pojawił się w cyfrowym sklepie i zaliczył z Keną kilkunastogodzinny maraton. Ściera byłby z niego dumny! Koncówka jak za starych, dobrych lat. W dziale recenzji znajdziecie też takie tytuły jak Lost Judgment, Deathloop, Tales of Arise, Life is Strange: True Colors czy Psychonauts 2. Tej ostatniej produkcji Komodo poświęcił specjalny artykuł, opowiadając o niesamowicie zakręconych perypetiach zespołu deweloperskiego i jego szefa, Tima Shafera, który jest ikoną kultowej w wielu kręgach firmy Lucasarts. Tematy numeru są z kolei trzy. Premiera odświeżonego Diablo to dobry moment, by przygotować małe kompendium wiedzy o kulisach powstania tej wspaniałej serii, pełnej ciekawych anegdot i przeciwności losu. SoQ zaś zgłębił inny, niezwykle ciekawy temat – zarabiania na grach grając w nie oraz co mają z tym wspólnego kryptowaluty. Jeśli mieliście kiedykolwiek jakieś pytania o Bitcoina, co to w ogóle jest kopanie kryptowalut, kto jest za to odpowiedzialny i jak to w ogóle działa, z naszego artykuły wyniesiecie naprawdę sporą wiedzę. A zastanawialiście się kiedyś jak wygląda analiza gier na etapie ich tworzenia? Jakie badania wykonuje się, by ocenić trendy na rynku? Jak działa neuromarketing i „ciche recenzje”? O tym, jak i całym procesie odrzucania bądź zatwierdzania pomysłów na nowe gry rozmawiam z prezesem Try Evidence, firmy, która oferuje szeroki zakres takich badań dla wydawców, deweloperów i inwestorów chcących ocenić potencjał gier, z którymi przychodzą do nich twórcy. Okładka z kolei zdradza, że w magazynie znajdziecie jakieś dobro związane z Far Cry 6. Nie może być inaczej. Mieliśmy okazję zagrać kilka godzin w najnowszą odsłonę serii i zdajemy Wam obszerny raport z wycieczki do Yary – fikcyjnego, tropikalnego państwa, którym trzęsą kartele narkotykowe. A skoro numer ma 8 stron więcej, większa liczna recenzji nie odbiła się na publicystyce. Nie jednemu szybciej zabije serce, gdy poczyta o historii Strip Pokerów, gdzie erotyka spotyka hazard, i jak się okazuje, miała w tym jakże ciekawym rozdziale gier wideo udział również Polska. Niezawodny Piechota skupia się tym razem na historii serii Clock Tower – horrorów, które w wielu elementach stały się inspiracją dla takich serii jak Resident Evil, Silent Hill czy Outlast. Przenosimy się też do czasów świetności MTV, by powspominać deskorolkowców, szał na Jacksassa i granie w Tony’ego na Szaraku. A dział retro domknie niesamowicie nostalgiczna podróż po kulisach produkcji serialu Power Rangers, w której pojawia się nawet sam Stan Lee z Marvela, oraz miecz Conana Barbarzyńcy. Miłej lektury i chyba widzimy się na Pixel Heaven? PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMATY NUMERU Kryptogry i inne z kryptowalutami zabawy Diablo - gdzie diabeł nie może, tam Blizzarda pośle Neuromarketing, ciche recenzje, analiza gier - jak bada się gry przed premierą? CO NOWEGO Project Eve Starfield Marvel’s Midnight Suns Test – LucidSound LS15P God of War: Ragnarok PLAYTESTY Far Cry 6 Chorus RECENZJE Death Stranding Director’s Cut Lost Judgment Deathloop FIFA 22 Kena: Bridge of Spirits Diablo II: Resurrected WarioWare: Get It Together WRC 10 Rustrel Eastward Sonic Colours Ultimate The Plane Effect Tormented Souls Chernobylite Madden NFL 22 Aragami 2 NBA 2K22 Struggling The Medium Townscaper Lost in Random Bus Simulator Murder Mystery Machine Recompile F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch Axiom Verge 2 Big Rumble Boxing: Creed Champions The Amazing American Circus Life is Strange: True Colors 65 Clid The Snail Monster Harvest Tails of Iron Tales of Arise Psychonauts 2 HARDKOR Double Fine, czyli tam i z powrotem Jackass - odwaga czy szaleństwo? Legendarne świry w akcji Myszaq lubi RETRO Go Go Power Rangers! Strip pokery - hazard, wirtualne pieniądze i seksowne nagrody Zapomniany koszmar Clock Tower FELIETONY Konsolite Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Comix Zone Region Filmowy Graczpospolita Listy Patronite PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w piątek, 30.09. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie.Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 To już cały miesiąc zleciał? Nie wiem, gdzie mi ten czas ucieka, bo przecież premiera DII była raptem kilka dni temu. Ale materiał o Diablo wleci jako pierwszy tym razem, nie felietony. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 a wrócił już głos ludu, bo nie wiem czy się dalej starać w statusach? ;/ Cytuj
Pix 971 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 I jednak Piechota znalazł jakąś fajną serię horrorów do opisania! Idealnie na jesienne wieczory. Dzięki! Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Z przecieku okładkowego stawiałem na recenzję FC6. Resztę się zobaczy w czwartek po robocie. Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Recenzje sportówek, Jackassy i do tego Power Rangers? Numer zapowiada się kozacko. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Chętnie przeczytam o serii Clock Tower. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Okładka biznes klasa. 1 Cytuj
Piechota 445 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 4 godziny temu, Pix napisał: I jednak Piechota znalazł jakąś fajną serię horrorów do opisania! Idealnie na jesienne wieczory. Dzięki! Klient nasz pan 2 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 ja bym chętnie poczytał o jakimś przeglądzie mobilnych gier typu idle Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 Raz zrobili chyba na koniec roku zestawienie najlepszych gier mobilnych, podobało mi się to, szkoda, że olali temat calkowicie. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 O proszę, parę drobnych zmian wjechało - listy już tylko na jedną stronę, Tadka nie ma w felietonach. Komiksy za to bez zmian - nadal lekko prowokujące. Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 30 września 2021 Opublikowano 30 września 2021 Numer zakupiony i wstępnie przekartkowany. Za to farby jakoś nie czuć. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 1 października 2021 Opublikowano 1 października 2021 Koso za tego odklejenca zoltara, cudowna wymiana mam nadzieje, ze to juz na stałe 4 Cytuj
Pix 971 Opublikowano 1 października 2021 Opublikowano 1 października 2021 Duży plus dla Rogera, jeśli nie przestraszy się bólu tyłka pewnej małej głośnej grupki, która nawet nie czyta PE i pozbędzie się Tadzia, stając tym samym po stronie wiernych czytelników, którzy w zdecydowanej większości zgłaszają sprzeciw wobec obecności tego pana w Szmatławcu. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 Nie ma Taduesza? Chyba kupię drugi numer Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 Może ktoś mi wytłumaczyć o co chodziło autorowi (recka Diablo 2)? Jakie 800x600 na XSX, chodzi o FOV? Parę miesięcy temu broniłem tego że było wpisane w recce 4k (a po analizach wyszło mniej) a tu mamy liczby z czasów pierwszego Xboxa. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 Moze chodzi o tryb retro, po wlaczeniu ktorego gramy jak w pierwsze diablo 2 (rozdzialka na pc byla wtedy 800x600). Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 (edytowane) Doskonała ciekawostka. Edytowane 14 października 2021 przez Kmiot Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Jestem jeszcze w trakcie lektury tego numeru i muszę przyznać, że jeden z lepszych jak dla mnie w ostatnich miesiącach. Tekst o rozwoju marki Diablo pierwszoligowy - myślałem nawet na początku, że to pana Piechoty, ale to pana Adamusa. Przyjemna i ciekawa lektura. Neuromarketing - bardzo ciekawy temat, zupełnie mi nieznany wcześniej i aż prosi się o pogłębianie tych tematów w formie osobnych tekstów. Kryptowaluty - temat intrygujący, aczkolwiek jak nie do końca rozumiałem ich działanie wcześniej, tak po lekturze ten stan nie uległ zmianie, ale zrzucam to na karb moich ograniczonych horyzontów w tej materii. Felietony za to tym razem tak średnio, bo w dużej części oparte o gierki, które mnie nie grzeją. W kolejce czekają jeszcze Power Rangers i Jackass, więc powinno być równie dobrze. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 A w ogóle to wiecie, że za 10 miesięcy Roger będzie blondynem, zgodnie z obietnicą? Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Przeczytałem artykuł o Jackass. Strzasznie powierzchownie ujęty temat. Ostrzyłem ząbki,a tu nic. Drętwo napisany. Jak rozprawka szkolna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi