Szajka 408 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 (edytowane) Ta gra jest chyba sporo większa niż zakładałem . Są motywy ala Metro, są i tacy co ganiali w innym tytule po Czarnobylu i innych zonach. A ja myślałem,że z moim 14 lvl to jestem już kimś . Z kasy jestem wypłukany, lecz mam sporo zapasów i medykamentów. Arsenal też mam już spoko,lecz widzę,że postrachem pustkowi to jeszcze długo nie będę. Lubię to,że jest trudno i trzeba kombinować by było jak najefektywniej. Często wczytuje sejwa jak coś źle mi pójdzie. Tip : Podrozowanie po świecie jest drogie,warto mieć bartera rozwiniętego jak i spechcraft i personality. Ja mam tylko spechcraft i niestety to za mało. Ciągle inwestuje w pickpocket bo chce odzyskać od pewnego informatora moje 10k rubli które mu zapłaciłem za pewne informacje. No jest mocno Falloutowo Edit: 100 pickpocket to mało by chłopa okraść, pójdę więc w stealth. Jeśli finalnie się okaże,że zmarnowałem ok 50 skill pointsow to wytluke całe Krasnoznamenne Edytowane 21 czerwca 2022 przez Szajka 3 Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Oczyściłem wioskę Red Fighter z pająków i agent ze szpitala pozwolił mi robić upgrady domu. Polazlem zatem tam, ale problem w tym, ze jak tylko wyjdę z Red Fightera to quest "zabij pająki w wiosce i pogadaj z agentem w szpitalu" wraca mi jako niewykonany Glitch i wpływający na moje OCD. Nie wiem jak to ominąć ;( 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 W jednym z domków gdzie pająki ubijales jest Hexagon noc. Musisz z nim zagadać. On się przyłącza do drużyny też. Wcześniej już powinieneś mieć w drużynie Fidela z Krasnoznamennego bodajże. Polecam bo to zawsze dodatkowa siła ognia i dodatkowe plecaki. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Ja to wszystko zrobiłem, mam Hexagona, wróciłem do agenta w szpitalu powiadomić o oczyszczeniu Red Fighter, quest się zamknął. Poszedłem do wioski zacząć robić upgrejdy pomp etc. ale jak tylko opuszczam lokacje to uprzednio zamknięty quest zostaje błędnie otwarty ponownie i każe mi znowu powiadomić agenta w szpitalu (juz go tam nie ma, rozmowa z nim w Red Fighter niczego nie zmienia). Po prostu śmieć zostaje w dzienniku questów Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 (edytowane) Myślę,że to nie pierwsza Twoja gra z podobnym problemem. Małe sowieckie studio ja zrobiło wiec trza przyjąć na klatę. Ale wiem jak to drażni pedantow np takich jak ja. Edit: a co do upgrejdow w chacie to zrobiłem chyba kilka. Jak za kolejne krzyknął 5000 to podziękowałem. Choć teraz sądzę,że w tej chacie jest właz w podłodze. Tym włazem może będzie można schodzić do metra. Bo ja póki co do metra dostęp mam z wiosek na terenie Dead City. Edytowane 22 czerwca 2022 przez Szajka 1 Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 5000 jest za uzupełnienie paliwa, potrzebne by potem rozbudować np. sypialnie, co pozwoli zrekrutować Alexandra. To tylko bunkier z pokojami, wątpię żeby było jakieś przejście z naszego domu. 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 23 minuty temu, _Red_ napisał: 5000 jest za uzupełnienie paliwa, potrzebne by potem rozbudować np. sypialnie, co pozwoli zrekrutować Alexandra. To tylko bunkier z pokojami, wątpię żeby było jakieś przejście z naszego domu. Eee to pierodle Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Po półgodzinnej batalii na złomowisku naprawiłem autko, teraz będzie nielimitowany bagażnik na graty 2 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 (edytowane) 56 minut temu, _Red_ napisał: Po półgodzinnej batalii na złomowisku naprawiłem autko, teraz będzie nielimitowany bagażnik na graty Ale do Dead City chyba autkiem nie da rady dojechać. Ja musiałem bulic 7000 kapitanowi w Krasnoznamennym. Choć fajnie by było móc między mapami swoim autem jeździć. Kij w sumie wie jak to rozwiązali. Bo w Dead City osobną mapą świata są podziemia,tzn linie metra. Sorry za spoiler jak coś. Edytowane 22 czerwca 2022 przez Szajka 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 23 czerwca 2022 Opublikowano 23 czerwca 2022 Unknown Serum nie wiem skąd wziąłem. Miałem w ekwipunku i uznałem,że kiedyś się przyda do jakiegoś zadania czy cuś i olałem. Dziś mnie pokusiło go użyć na sobie. Zrobiłem sejwa prawilnie i użyłem. Nadmienię,że opis przedmiotu nie mówi nic o działaniu choć,puszcza oczko do gracza w Falloutowowym stylu. W Falloucie 2 były chipy które w bazie BoS mogły nam zwiększyć któraś z cech S.P.E.C.I.A.L zależnie od chipu. To tu jest to serum na to wygląda. Ciekawe czy jest ich więcej w świecie gry... Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 23 czerwca 2022 Opublikowano 23 czerwca 2022 Jedna sztuka była w jaskiniach Roaring Forest (po ubiciu tamtejszej bestii), do których nas wysyła Dan. Od razu sobie Endurance podbiłem bo gram dość cherlawym strzelcem o wysokimi speechu Potem dodatkowo możemy znaleźć gdzieś w walkach beret też dodający +1EN (trochę przeginka imho i za łatwy boost atrybutów, teraz głównie jego nosze). Cytuj
Gregorius 503 Opublikowano 1 lipca 2022 Opublikowano 1 lipca 2022 Wziąłem z ciekawości podstawkę na Steamie i zobaczymy jak siądzie. Oczekiwania mam duże po tym co piszecie. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 1 lipca 2022 Opublikowano 1 lipca 2022 Jedyne co w mechanice mnie boli to absolutny brak stealth killi (poza może jakimś jednym czy dwoma ale inicjowanych dialogiem). Nie można zaciukac kogoś po cichu bo całe miasto się zleci A szkoda, w Falloutach nie pamiętam już jak było, ale chyba szybki critical młotem w głowę gdzieś poza wzrokiem NPCów nie wywoływał alarmu? Cytuj
Gregorius 503 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 Jeśli gracie dalej to pewnie już rozkminiliście przekazywanie przedmiotów bez rzucania na ziemię, ale może komuś się przyda. Nad naszym ekwipunkiem mamy imiona poszczególnych członków ekipy, i celem przekazania, przeciągamy wybrany przedmiot na odpowiednie imię, aż z szarego zmieni się w zielony.Voila. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 To raczej intuicyjne myszą, ale przeciąganie chyba nie dotyczy konsol? Bo chyba o to wcześniej pytałem Cytuj
Gregorius 503 Opublikowano 24 lipca 2022 Opublikowano 24 lipca 2022 Ok. W sumie nie wiem jak to rozwiązali na konsoli bo rzeczywiście pytałeś o tę wersję jak teraz patrzę. Po 20h stwierdzam,że gra się wybornie choć przydałoby się troszkę więcej lootu w pomniejszych lokacjach - znaleźć dwa muchomory w całej opuszczonej wiosce to troszkę przesada. Jeśli chodzi o builda to żałuję ,że nie poszedłem w melee/broń białą bo amunicji na razie jak na lekarstwo. Zacząłem trochę od dupy strony i zwiedziłem prawie całą mapę samotnie zanim po 20h dotarłem do Krasnoznamennego i spotkałem pierwszego kompana do ekipy (Fidel). Nie spieszy mi się także luz. 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 Dziś wpadła aktualizacja na steam z poprawionym spolszczeniem. Nie wiem jak jest na konsolach, na pc już można przejść po polsku. 1 Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 28 stycznia 2023 Autor Opublikowano 28 stycznia 2023 Bardzo specyficzna to gra; ma swój mocny, niepowtarzalny klimat. Bardzo dużo dialogów z których czasami można wyciągnąć zlecenie, albo konkretne informacje. Tak samo zmienić los danego npca np Spoiler człowiek mrówka w bunkrze - po rozwinięciu dobrze rozmowy można go uświadomić, że na powierzchni da się normalnie żyć, ciekawe czy go jeszcze spotkam poza bunkrem Póki co mam konkretnego strzelca shotgun/karabin plus pistolety i pm-y, rozwinięte dobrze przetrwanie, skradanie. Sporo rzeczy, które kitram w pierwszej wiosce w podziemnym mini bunkrze w chatce na uboczu, są tam teraz zdeponowane karabiny, postolety, sporo ammo i innego szpeju, ponadto woda, butle napełniam wodą (-szkoda że nie można zakopywać beczek z wodą, ale napiszę do chłopaków z atom-a w tej sprawie ). Jakby ktoś za wcześnie zapuścił się do bunkra 317 i miał problem z pewnymi jegomościami po wyjściu, to rozgryzłem pewne rozwiązanie umożliwiające nie stracić nic ze zdobytego tam lootu. Generalnie gra to dobry szpil, wciąga i nie pozwala odejść przed długie godziny przez co nawet dedspejs leży odłogiem. 1 Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Miałem parę miesięcy przerwy. Cośtam jeszcze pamiętam, ale jakbym teraz odpalił to pewnie bym czuł się zagubiony, gdzie iść, co robić. Ale bardzo fajny fallouciak. 1 Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 7 lutego 2023 Autor Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Ale ktoś na ścianie po polskiemu napisał. Na czasie, co? Nie wiem czy było wcześniej. Kamaz (Kama3) i Łada (Lada) na jednym stali pustkowiu. Edytowane 7 lutego 2023 przez Crazy Horse 3 Cytuj
Promorfeusz 1 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Witam serdecznie. Dołączyłem niedawno do grona graczy (gram na tablecie) możecie mi powiedzieć co robić z nadmierna ilością przedmiotów? Nakradlem sporo benzyny i broni ktora nie moge sie jeszcze poslugiwac i na 2 osoby to zbyt dużo. Jest jakiś schowek w początkowej fazie gry? Nie mam auta jeszcze a nie chce wszystkiego sprzedawać. 1 Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Swoje graty trzymałem w którejś z dostępnych szafek w pierwszej wiosce. Byle nie w koszach na śmieci, gdyż czytałem, że mogą po czasie zniknąć. Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 22 lutego 2023 Autor Opublikowano 22 lutego 2023 45 minut temu, Promorfeusz napisał: Witam serdecznie. Dołączyłem niedawno do grona graczy (gram na tablecie) możecie mi powiedzieć co robić z nadmierna ilością przedmiotów? Nakradlem sporo benzyny i broni ktora nie moge sie jeszcze poslugiwac i na 2 osoby to zbyt dużo. Jest jakiś schowek w początkowej fazie gry? Nie mam auta jeszcze a nie chce wszystkiego sprzedawać. W pierwszej miejscówce tj Otradnoye masz w zaznaczonym przeze mnie miejscu w domku piwniczkę i w niej trzymaj co chcesz i ile chcesz, zaręczam, że nic nie zniknie. Tylko zasuwaj wejście do piwnicy łóżkiem Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Otóż to, o to mi chodziło. Trzeba tam tylko chyba było pokonać jakiegoś szczura czy coś innego. 1 Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 22 lutego 2023 Autor Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) Jak zapalisz światło Spoiler to go nie będzie i nie odpali się pewna akcja fajna. Edytowane 22 lutego 2023 przez Crazy Horse Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi