Szwed 646 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 Czy ktoś, kto przeszedł grę, mógłby mi, w miarę bezspoilerowo powiedzieć, czy kiedy (tu jednak spoilery z dość zaawansowanego etapu gry): Spoiler Wybieram, czy iść na Hyzante, czy pomóc Frederice uwolnić krajanów i gra każe mi zapisać, to wątki ostatecznie się rozjeżdżają, czy to już koniec gry i w sumie to po prostu jeszcze 1-2 walki i cześć? Zrobiłem asekuracyjnie 3 save'y, żeby sobie to wszystko ograć, ale chcę wiedzieć, na ile się nastawić. Póki co poszedłem do Hyzante i biję się w Ministerstwie Zdrowia, dwa razy dostałem w dupę :v Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 Najbardziej bezspoilerowo to chyba napisać, że gra ma 20 chapterów. Ostatni jest nawet opisany w grze jako The Last Chapter. Tak więc ostatnich kilka rozdziałów to wszystko są osobne historie zależne od ostatniego wyboru, w praktyce są 4 kompletnie chyba niezależne ścieżki. 1 Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 Dzięki, to mi wystarczy. Czyli niedługo już. Ciekawa sprawa, pewnie zrobię sobie przerwę i wrócę do reszty. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 Myślę, że w tym momencie są 4 konkretne całe ścieżki, ale "prawdziwe właściwe zakończenie" wymaga konkretnych wyborów przez całą grę, począwszy chyba od 7. rozdziału. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 18 września 2022 Opublikowano 18 września 2022 Gdzieś mi mignęło info o "prawdziwym" zakończeniu, ale na pierwszej walce, która była potrzebna do otrzymania go, spieprzyłem sprawę, więc nawet o nim nie myślałem później. Właśnie skończyłem, zakończenie serio dość gorzkie przy wybranej przeze mnie ścieżce. Potem przy napisach końcowych zauważyłem, że mam bardzo wiele w tej grze jeszcze do zobaczenia. No i ludzi do poznania, więc pewnie zamiast cofać się do tego momentu rozszczepienia ścieżek za pomocą save'a, zrobię drugie podejście przy NG+. Bardzo mi się spodobało, chociaż pod koniec gry (dokładnie to po wyborze), miałem duże problemy z walkami i praktycznie każdą musiałem zaczynać kilka razy, żeby dogrindować poziomy postaci i znaleźć optymalną formację. Ostateczną walkę przeprowadzałem chyba z 5 razy. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 21 grudnia 2022 Opublikowano 21 grudnia 2022 (edytowane) Nie jest chyba źle: Triangle Strategy Has Now Sold Over One Million Copies Worldwide | Nintendo Life Ciekawe jak tam Tactics Ogre. Edytowane 21 grudnia 2022 przez pawelgr5 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 9 stycznia 2023 Opublikowano 9 stycznia 2023 Bardziej visual novel niż strategia turowa bo co najmniej pół gry to czytanie dialogów ale co tu się odwala....wypisz wymaluj gra o tron w jrpg, no jedna z lepszych fabuł w grach ostatnich lat, do tego wybory moralne świetne, dwuznaczne i dające różnice w fabule. No rozłożyła mnie gra pod tym względem na łopatki choć wiadomo że nie wymyśla koła na nowo. Sama warstwa strategiczna taka sredniawa. Wszystko niby fajne ale rozwój postaci mizernie liniowy, a kombinowanie niby możliwe ale i tak wszystko sprowadza się do posiadanego lv, ciut niższy niż wrogowie i walki robią się nie do przejścia, ciut większy niż wrogowie i gramy jakby na autoeasy. A/V przecudowne, najlepsze 2d-hd na rynku z piękną muzyką i udźwiękowionym praktycznie każdym dialogiem. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 9 stycznia 2023 Opublikowano 9 stycznia 2023 na switchu niestety bardzo rozmazana rozdzielczość jak ktoś ma możliwość polecam wersję steam Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 Tak sobie odkopie temat bo wlecial dodatkowy content: https://www.nintendolife.com/news/2023/06/triangle-strategys-first-update-in-over-a-year-adds-extra-story-epilogue - Added a Character Story replay feature - Added a Story Battle replay feature - Added Extra Chapter events (Note: You must have completed Serenoa’s route in the main story to play the extra chapters.) - Several issues have been addressed to improve the gameplay experience. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 Czyli muszę przejść drugi raz, bo miałem inny ending. Akurat się do tego zbierałem Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Ja się zbieram od pół roku by zagrać drugi raz z innymi wyborami ale cały czas coś innego wchodzi do ogrania Tak mi się ta fabuła i wybory podobały i to jak się wszystko rozgałęzia że nie będzie nawet chwili znużenia Poczytałem kiedyś co trzeba wybierać by ostatecznie mieć true ending i....o fuck xd w życiu bym tak tego nie pokierował 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi