Opublikowano 16 września 20222 l Czy ktoś, kto przeszedł grę, mógłby mi, w miarę bezspoilerowo powiedzieć, czy kiedy (tu jednak spoilery z dość zaawansowanego etapu gry): Spoiler Wybieram, czy iść na Hyzante, czy pomóc Frederice uwolnić krajanów i gra każe mi zapisać, to wątki ostatecznie się rozjeżdżają, czy to już koniec gry i w sumie to po prostu jeszcze 1-2 walki i cześć? Zrobiłem asekuracyjnie 3 save'y, żeby sobie to wszystko ograć, ale chcę wiedzieć, na ile się nastawić. Póki co poszedłem do Hyzante i biję się w Ministerstwie Zdrowia, dwa razy dostałem w dupę :v
Opublikowano 16 września 20222 l Najbardziej bezspoilerowo to chyba napisać, że gra ma 20 chapterów. Ostatni jest nawet opisany w grze jako The Last Chapter. Tak więc ostatnich kilka rozdziałów to wszystko są osobne historie zależne od ostatniego wyboru, w praktyce są 4 kompletnie chyba niezależne ścieżki.
Opublikowano 16 września 20222 l Dzięki, to mi wystarczy. Czyli niedługo już. Ciekawa sprawa, pewnie zrobię sobie przerwę i wrócę do reszty.
Opublikowano 16 września 20222 l Myślę, że w tym momencie są 4 konkretne całe ścieżki, ale "prawdziwe właściwe zakończenie" wymaga konkretnych wyborów przez całą grę, począwszy chyba od 7. rozdziału.
Opublikowano 18 września 20222 l Gdzieś mi mignęło info o "prawdziwym" zakończeniu, ale na pierwszej walce, która była potrzebna do otrzymania go, spieprzyłem sprawę, więc nawet o nim nie myślałem później. Właśnie skończyłem, zakończenie serio dość gorzkie przy wybranej przeze mnie ścieżce. Potem przy napisach końcowych zauważyłem, że mam bardzo wiele w tej grze jeszcze do zobaczenia. No i ludzi do poznania, więc pewnie zamiast cofać się do tego momentu rozszczepienia ścieżek za pomocą save'a, zrobię drugie podejście przy NG+. Bardzo mi się spodobało, chociaż pod koniec gry (dokładnie to po wyborze), miałem duże problemy z walkami i praktycznie każdą musiałem zaczynać kilka razy, żeby dogrindować poziomy postaci i znaleźć optymalną formację. Ostateczną walkę przeprowadzałem chyba z 5 razy.
Opublikowano 21 grudnia 20222 l Nie jest chyba źle: Triangle Strategy Has Now Sold Over One Million Copies Worldwide | Nintendo Life Ciekawe jak tam Tactics Ogre. Edytowane 21 grudnia 20222 l przez pawelgr5
Opublikowano 9 stycznia 20232 l Bardziej visual novel niż strategia turowa bo co najmniej pół gry to czytanie dialogów ale co tu się odwala....wypisz wymaluj gra o tron w jrpg, no jedna z lepszych fabuł w grach ostatnich lat, do tego wybory moralne świetne, dwuznaczne i dające różnice w fabule. No rozłożyła mnie gra pod tym względem na łopatki choć wiadomo że nie wymyśla koła na nowo. Sama warstwa strategiczna taka sredniawa. Wszystko niby fajne ale rozwój postaci mizernie liniowy, a kombinowanie niby możliwe ale i tak wszystko sprowadza się do posiadanego lv, ciut niższy niż wrogowie i walki robią się nie do przejścia, ciut większy niż wrogowie i gramy jakby na autoeasy. A/V przecudowne, najlepsze 2d-hd na rynku z piękną muzyką i udźwiękowionym praktycznie każdym dialogiem.
Opublikowano 9 stycznia 20232 l na switchu niestety bardzo rozmazana rozdzielczość jak ktoś ma możliwość polecam wersję steam
Opublikowano 13 czerwca 20231 r Tak sobie odkopie temat bo wlecial dodatkowy content: https://www.nintendolife.com/news/2023/06/triangle-strategys-first-update-in-over-a-year-adds-extra-story-epilogue - Added a Character Story replay feature - Added a Story Battle replay feature - Added Extra Chapter events (Note: You must have completed Serenoa’s route in the main story to play the extra chapters.) - Several issues have been addressed to improve the gameplay experience.
Opublikowano 29 czerwca 20231 r Czyli muszę przejść drugi raz, bo miałem inny ending. Akurat się do tego zbierałem
Opublikowano 14 listopada 20231 r Ja się zbieram od pół roku by zagrać drugi raz z innymi wyborami ale cały czas coś innego wchodzi do ogrania Tak mi się ta fabuła i wybory podobały i to jak się wszystko rozgałęzia że nie będzie nawet chwili znużenia Poczytałem kiedyś co trzeba wybierać by ostatecznie mieć true ending i....o fuck xd w życiu bym tak tego nie pokierował