Skocz do zawartości

The Best of Trzecia Generacja, 1/8 finału.

Która lepsza no? 60 użytkowników zagłosowało

1. 1. The Legend of Zelda vs. Super Mario Bros.

• The Legend of Zelda
    • Super Mario Bros.
  2. 2. Bomberman 2 vs. Mario Bros

3. 3. Metroid vs. Tetris

4. 4. Contra vs. Castlevania

5. 5. Micro Machines vs. Super Mario Bros. 3

• Micro Machines
    • Super Mario Bros. 3
  6. 6. Teenage Mutant Ninja Turtles 3: The Manhattan Project vs. Duck Tales

• Teenage Mutant Ninja Turtles 3: The Manhattan Project
    • Duck Tales
  7. 7. Duck Tales 2 vs. Ninja Gaiden

8. 8. Batman Returns vs. Battletoads vs Double Dragon

• Batman Returns
    • Battletoads vs Double Dragon

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 22.10.2021 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Zaczyna się robić ciasno na tej drabinie. Pod kim tym razem załamie się szczebel?

Skrócona drabinka, która nas obecnie interesuje.

3gen4r.jpg.e1e2e838d0d1ada875ef84f2f0f2e93f.jpg

Pełna drabinka natomiast TUTAJ.

Przeklejam też zasady:

• Ankieta standardowo zamknie się w piątek (22.10) o godzinie 23:59. 
  • W przypadku remisu liczę głosy Senior Memberów (i Adminów, jeśli się takowe pojawią). Wygrywa ta gra, która ma po swojej stronie więcej tych zaszczytnych osobników.
  • Miejsca w drabince były przydzielane losowo.
  • Nazwy czasem są nieco inne i czasem niepełne (nie da się już ich edytować), ale w ankiecie będę wpisywał pełne oraz poprawne. A to ankieta jest najważniejsza.

Gameplaye do wciąż żywych zawodników:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 385
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kolejne decyzje za nami. Kto triumfuje, a kogo z maty wywieziono śmieciarką?   Mogłoby się wydawać, że Link powinien stoczyć wyrównany bój z Braćmi Super Mario, ale nie tym kurwa razem. Z

• A gdzie tam zęby zjadłem, napisałem tylko kilka solucji i opisów przejścia do gier z Kunio Kunem i rozpiskę specjali do Turtles Tournament Fighters Co do SMB3 to pamiętam tyle że był to flagowie

• Pewnie i tak się skończy na finale SMB vs SMB3.

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się, zwid mnie przycisnął.

Opublikowano

Raczej SMB1 albo Battletoads. Chociaż bardzo mocno trzymam kciuki za Micro Machines. SMB3 nawet chyba nie było na pegasusie. 

Opublikowano

Jak nie było, ja miałem kartridża z tą jedną grą.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie i tak się skończy na finale SMB vs SMB3.

:reggie:

Opublikowano

Ja nawet pamiętam kiedy go kupowałem :D Bo akurat tej gierki nie wymieniałem na targu z wymiankami tylko doskonale pamiętam, że w normalnym sklepie gdzie były wystawiane gierki za szybką

Okładka była podobna do tej ale bez tego szarego po prawej

dsf55tryty.jpg.44e8f57fcb6e0d70397750bb9d0fd331.jpg

Opublikowano

Wyebane na to Super Mario, szkoda, że reszta świata nie.

P.S. Na Zelde jeszcze bardziej.

Tymczasem typy, żeby wiedział też świat:

Super Mario Bros (wybierałem z dwojga złego), Mario Bros (to to lepsze Mario), Tetris, Contra, Micro Machines, Turtlesy, Ninja Gaiden, Battletoads and Podwojony Smok.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Swoją drogą przypomniał mi się nieprzyjemny motyw z takiego sklepu gdzie nie było możliwości sprawdzenia jak dana gierka wygląda tylko brało się na czuja po grafice na okładce. I tak czytając w tamtym okresie komiksy TM-Semica między innymi X-Meny totalnie podjarany kupiłem w ciemno coś takiego 

okładka trochę inna ale pamiętam, że mocno do mnie przemawiała

ad3xr4f.jpg.83e816a7c1c7526270e245bb1b0d57f4.jpg

Ekran wyboru postaci jeszcze nie wskazywał na katastrofę

34343434.jpg.a4f029627c38bb2289f1fc3cbb2b1317.jpg

ale potem co zobaczyłem na ekranie

hqdefault.jpg.61b379032f632f7568fe9b0d38987238.jpg

A te sklepowe gierki nie należały do tanich, można było sobie jedną wybrać na dłuższy czas i nara. Zagrałem może ze dwa razy.

Dopiero po kilku latach dowiedziałem się jaką niesławą to całe studio LJN jest obdarzone.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał:

To w takim wypadku był bardzo mało popularny. Wołam @SebaSan1981 z tego co pamiętam zjadł zęby na forum nesa to może dowiemy się czegoś więcej. 

A gdzie tam zęby zjadłem, napisałem tylko kilka solucji i opisów przejścia do gier z Kunio Kunem i rozpiskę specjali do Turtles Tournament Fighters :)

Co do SMB3 to pamiętam tyle że był to flagowiec konsoli NES, gra promowana nawet w filmie pt Wizard. Na podróbkach Nesa czyli naszym Pegasusie lub ruskim odpowiedniku czyli Dendy trzecia gra braci Mario była wielką rzadkością. Po jakimś czasie jednak piraci zdołali ją skopiować lub zrobić reprodukcje i rzadko ale jednak potrafiła się pojawić na rynku w żóltych lub niebieskich kartridżach. Oryginalnie SMB3 był miał mapper MMC3 i nie był taki oczywisty do spiracenia. Z czasem jednak się udało i gra dziś jest zdumpowana mając różne zestawy przeciwników, zmienione detale tła, leveli itp.

Opublikowano

Fajne te bitwy :) wiadomo że to tylko zabawa i niezależnie od tego kto wygra, ktoś będzie niezadowolony.

Obiektywnie najlepszej gry wszechczasow nie da się wybrać, ale zabawa jest coraz lepsza

Opublikowano

A grał ktoś w jakąś Zeldę na Pegasie? Wydaje mi się, że chyba kubraka też na nim nie było (czytaj: dlatego na nią nie głosujcie:D).

X-Meni to kosmiczny poziom crapiszona, liga pierwszego Ghostbusters.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
  • Autor

Kolejne decyzje za nami. Kto triumfuje, a kogo z maty wywieziono śmieciarką?

• Mogłoby się wydawać, że Link powinien stoczyć wyrównany bój z Braćmi Super Mario, ale nie tym kurwa razem. Zelda opuściła oktagon z mordą czerwoną i pomarszczoną niczym parzony pomidor, bo takiego wpierdolu się nie spodziewała. 51 do 9 głosów to prawdziwa deklasacja i brak poszanowania dla klasyka. Czy na wynik miał wpływ fakt, że w Braci Mario grał na Pegasusie każdy, a w przygody Linka już niekoniecznie? Nie wiem, ale się domyślam.
  • Tymczasem Bracia Mario (już nie Super) chcieli pójść za ciosem i złomotać skórę Bombermanowi. Ale Bomberman to nie byle leszcz w zielonym kubraczku (o ile go w ogóle nosił, bo pojawiły się wątpliwości), ale wojownik zaprawiony w boju, czujny wobec każdej zasadzki i z oczami wokół głowy. Efekt? Bracia Mario zaliczają bolesną porażkę i ich populacja w ćwierćfinale się zmniejsza. 
  • Ach, Metroid. Ten pierwszy, któremu zasług nie odbierze nikt, choć dzisiaj grywalny jest tak średnio bym powiedział. Ale Samus trafiła na nie lada rywala, bo jedna z gier all the time, której formuła do dziś ma dar przyciągania. Choć osobiście ubolewam nad porażką pięknej panny Aran, to trzeba uczciwie przyznać, że przegrać z Tetrisem to nie wstyd. Albo i wstyd, bo to w końcu tylko układanie klocków, no nie wiem, nie wiem xd
  • Contra idzie jak burza, Contra nie ogląda się za siebie, Contra dąży do dominacji. Castlevania zdołała uciułać wyłącznie 8 marnych punkcików, więc pojedynek bez historii. Ciszej nad tą trumną proszę.
  • Przed Państwem jeden z najbardziej zaciętych pojedynków w tej rundzie. Mikro Maszyny stanęły do wyczerpującej walki z Super Braćmi Mario 3. Cios za cios, liść za liść, samochodziki robią brum! brum! i zaczynają pomału urastać do rangi Czarnego Konia tych zawodów. Zostawić za sobą (choć niedaleko (32-28 głosów) grę, która w wielu kręgach uchodzi za najlepszą trzeciej generacji to już niemałe osiągnięcie. Gratulacje i szerokości!
  • Widziano jak Żółwie Ninja biją jakąś podstarzałą kaczkę i kradną jej laskę. Ładni mi bohaterowie.
  • Widziano też jak ta sama podstarzała kaczka (choć odrobinę młodsza) znęca się nad zamaskowanym nindżą. Prawdopodobnie w akcie zemsty, bo skoro nie udało się z tamtymi czterema ninja, to chociaż jednemu udało się wpierdolić.
  • Batman powrócił po raz kolejny i tym razem stanął do nierównej walki przeciw trzem żabom i dwóm smokom. I po twardej, nieustępliwej walce udało mu się wygrać. No chłop ma wprawę w spuszczaniu łomotu różnym wybrykom natury. Osobiście odrobinę ubolewam nad tym wynikiem, choć muszę przyznać, że ten Batman to byłą całkiem klawa bitka (ale nie tak dobra jak BTvsDD :[). 

Do zagłosowania w ćwierćfinałach!