Opublikowano 25 grudnia 20213 l Wszystko w tym filmie, co jest to widziałem w grze, a i dodali od siebie parę nowych rzeczy ja te statki na helikopterach.
Opublikowano 25 grudnia 20213 l No trochę taki motyw jak ten Tomb Raider z Alicią Vikander, gdzie głównie były to sceny 1:1 wzięte z TR 2013, ale kilka rzeczy z Rise też zaczerpnięto. Dla fana gier to w sumie bez sensu, bo całość będzie oglądać tylko na zasadzie odhaczania "to z jedynki, to z czwórki, a to zjebali, bo w grze działo się po a nie przed".
Opublikowano 6 stycznia 20223 l W dniu 25.12.2021 o 13:31, Wredny napisał: No trochę taki motyw jak ten Tomb Raider z Alicią Vikander, gdzie głównie były to sceny 1:1 wzięte z TR 2013, ale kilka rzeczy z Rise też zaczerpnięto. Dla fana gier to w sumie bez sensu, bo całość będzie oglądać tylko na zasadzie odhaczania "to z jedynki, to z czwórki, a to zjebali, bo w grze działo się po a nie przed". Dlatego tak dobrą adaptacją grową był SH od Gansa bo nie próbował na siłe nawiązywać 1 do 1.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Kurde, muszę sobie odświeżyć, bo pamiętam jedynie, że grał tam Sean Bean i że miałem średnie wrażenia. Mam w kolekcji na DVD, więc nie ma problemu.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l 54 minuty temu, Wredny napisał: Kurde, muszę sobie odświeżyć, bo pamiętam jedynie, że grał tam Sean Bean i że miałem średnie wrażenia. Mam w kolekcji na DVD, więc nie ma problemu. Średnie wrażenia? Kurde mi tam wszystko podeszło w sumie. Jest muza z gier 1-4, są maszkary z gier, jest mrocznie i chociaż jest główne nawiązanie do jedynki (poszukiwanie córki) to jednak ten film ma swoją własną tożsamość. Dużo słabsza jest dwójka ale też ma momenty i jako całość (pomijając to że w dwójce poszli czasem w CGI co psuje odbiór) to nawet się trzyma.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Stawiam, że będzie kicha - albo przynajmniej bez szału. Wszystko dlatego, że na palcach jednej ręki wyliczyć mogę udane filmowe adaptacje gier. Szanse, że nowy blockbuster będzie wow - są nikłe
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Silent Hill z 2006? Imo lekko najlepsza ekranizacja gry, do tej pory nie pobita
Opublikowano 13 stycznia 20223 l W dniu 7.01.2022 o 08:37, BieŃ napisał: Silent Hill z 2006? Imo lekko najlepsza ekranizacja gry, do tej pory nie pobita Mortal Kombat na zawsze w moim serduszku jako pierwsza i zajebista.
Opublikowano 15 stycznia 20223 l o ile w grze ta akcja z samolotem robiła wrażenie tak w live action realizm nawet ten względny sprawia, że wygląda to nazbyt niedorzecznie i słabo
Opublikowano 16 stycznia 20223 l Mam dobre wiesci, powstaje trojka Silent Hill no i film Fatal Frame od rezysera pierwszej czesci. Co do Uncharted to kiedys obejrze jak film nie bedzie gowniany bo lubie tych aktorow
Opublikowano 11 lutego 20223 l Są już pierwsze recki filmu... Ekhm, trzymajcie się tam fani serii Jak & Daxter, bo lepiej nie będzie. https://www.theguardian.com/film/2022/feb/11/uncharted-review-tom-holland-game-adaptation-is-action-movie-by-committee https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/reviews/uncharted-film-review-tom-holland-b2012255.html
Opublikowano 11 lutego 20223 l Wow. Z ekranizacjami gier to musi być chyba jak z tym jamnikiem ze słynnego żartu.
Opublikowano 11 lutego 20223 l Autor Szkoda, kto jak kto ale liczyłem że Sony akurat da radę zrobić dobrą ekranizacje
Opublikowano 12 lutego 20223 l Film na podstawie gierki z Markiem Wahlbergiem. No co mogło pójść nie tak?