Skocz do zawartości

PSX Extreme 291

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, LeifErikson napisał:

Podziwiam optymizm, że ceny właściwie czegokolwiek na przestrzeni lata 90te - dzisiaj mogły spaść. ;) Nawet biorąc pod uwagę niższy nakład. 

Nie jestem pewny, ale w dobie portali, kto by się chciał reklamować w gazetce, która ma sprzedaż na poziomie średniozadowolającym? Dlatego wydaje mi się, że mimo wszystko chyba aż tak nie podrożało.

PS Zobacz ile jest w reklam w samym piśmie, brak sklepów z grami, nie ma już np. Ultimy, czy tej firmy z Wrocka co dawała Jina z Tekkena 3 na tylnej okładce :)

Opublikowano

Niewątpliwie słuszne spostrzeżenia, ale Roger wspominał nieraz, że okładka jest o tyle cenna że świeci się na witrynach, na półkach w sklepach, w zapowiedziach numeru na necie itp - ekspozycja jest więc nadal spora,  nawet jak sam magazyn nie sprzedaje się już tak dobrze. 

Opublikowano
17 godzin temu, Perez napisał:

Ile byś dał za cover w takim magazynie?

Dzienną dawkę plusów przez tydzień.

Odnośnie okładki to ta wiosenna najlepsza oczywiście.

Opublikowano
22 godziny temu, Mejm napisał:

I mozna by je uwiecznic na lamach pisma w Glosie Ludu... a nie, czekaj.

No ja nie wiem czemu tego nie ma, Roger czytasz wpisy, nie odpisujesz. 
Kolejny miesiąc ludzie pytają i to osoby, które kupują pismo/prenumerują. Czy tak trudno przywrócić ten jeden dział na jedna strone? Coś  chyba jest jakiś problem na linii Perez - Roger.

No i ta nieszczęsna ankieta odnośnie pisma. ściera robił co roku, tutaj nie ma nic, to skąd wiadomo czego oczekują czytelnicy? 

• Plusik 3
Opublikowano

Widocznie PE nie zależy na promowaniu forumka, choć tutaj pojawiają się opinie, którymi spokojnie można wypełnić tę jedną stronę i moglibyśmy się wzajemnie wspierać. 

Kilka miesięcy i brak jakiejkolwiek reakcji w temacie Głosu Ludu, jakiegokolwiek komentarza. 

Uciąłem dotowanie na patronite. 

da7f95327febc9b0d5a7e447a1f23f4a8fc11ea2

• Dzięki 1
Opublikowano
10 godzin temu, grzybiarz napisał:

No ja nie wiem czemu tego nie ma, Roger czytasz wpisy, nie odpisujesz. 
Kolejny miesiąc ludzie pytają i to osoby, które kupują pismo/prenumerują. Czy tak trudno przywrócić ten jeden dział na jedna strone? Coś  chyba jest jakiś problem na linii Perez - Roger.

No i ta nieszczęsna ankieta odnośnie pisma. ściera robił co roku, tutaj nie ma nic, to skąd wiadomo czego oczekują czytelnicy? 

Nie ma żadnego problemu, nie dorabiajmy juz konfliktu :). W moim przypadku sprawa jest prosta - jak przestalem dzialac przy pismie to piszac szczerze - srednio mi sie chce mobilizowac na robienie takiej jednej strony. Wczesniej aktywniej klikalem po forum, po Fejsie pisma, zbieralem sobie materialy i ogolnie ta strona byla czescia wiekszego zakresu obowiazkow, ktore na biezaco mialem przy PE. Roger jak najbardziej proponowal, aby z tym dzialac, ale nawet pamietajac, jak ciezko szlo chocby z Polecanymi czytelnikow (bo nikt nie podsylal), to juz uznalem, ze za duzo zabawy z tym bedzie. 

Opublikowano

Ja jak najbardziej mogę zbierać do Głosu wpisy w temacie magazynu, ale całego forum, najlepszych statusów w danym miesiącu, po prostu nie ogarnę, bo z racji obowiązków i ograniczonego czasu nie śledzę na forum wszystkiego. Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc, zebrać co miesiąc (i nie spóźnić, co jest kluczowe ;), takie najlepsze szpile, to działamy z Głosem Ludu od next miesiąca. 

Opublikowano

Bardzo zly pomysl zeby to forumowicze albo ich przedstawiciel wybierali teksty. Perez mial te zalete, ze byl bezstronny a tu zaraz sie zacznie, ze o czemu wzieli tego text przeciez tamtego byl lepszy + wojenki konsolowe wjada na WyzszymBiegu.

Opublikowano

Wiem, że to może nieodpowiedni dział ale nie znalazłem niczego podobnego. Mam opinię na temat szaty graficznej magazynu. Dzisiaj czytałem stare numery (2007) i nowe. Zauważyłem, że dla mnie osobiście obecna  paleta barw, grafik jest odpychająca przez tą sterylność (szczególnie dział felietonów), po prostu źle mi się to czyta. Tak samo coś jest nie tak z działami "Temat numeru", "Graczpospolita", te nagłówki grafiki, wszystko wygląda dla mnie jak gotowe szablony z PowerPointa. 

Dużo lepszy odbiór treści dla mnie był kiedyś, jeżeli ktoś ma stare numery i chce porównać: działy "Hardkor", albo stare kąciki, gdzie tło było trochę szare w tle grafika, nie było takiego kontrastu między tłem i czcionkami. Same czcionki też mam wrażenie takich oklepanych, te poprzednie wyglądają dla mnie tak "bardziej normlanie, przyjazdne, lepsze w odbiorze?" Może to jakiś wpływ nostalgii, ale zdecydowanie układ magazynu zdecydowanie bardziej mi odpowiadał, nie był taki sterylny, gładki, czysty i w sumie zwykły na tle dzisiejszych standardów tworzenia grafik. :) 

Ktoś ma jakieś przemyślenia? Chętnie podyskutuje :)

Opublikowano

Pisalem o tym na samym poczatku kiedy tylko layout sie zmienil. No ale byly jakies tlumaczenia ze to i owo i w ogole. Prawda jest, ze jak sie wezmie pismo skladane przez Pania Scierska to widac kolosalna roznice. Ale fakty sa takie, ze ten uklad jaki jest obecnie juz zostanie i nic tego nie zmieni (chyba, ze zmiana wlasciciela ale na to sie mocno nie zanosi).