Skocz do zawartości

Grand Theft Auto: The Trilogy

ProstyHeker

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe ile mieli czasu na zrobienie tego wszystkiego. Jak prawie rok temu pisałem że przydał by się remaster GTA3 na 20-lecie to myślałem że wydadzą jedną grę (ewentualnie z LCS) a tutaj jest cała trylogia. Na 100% lepiej by to wyglądało jak by w tym roku wyszło GTA3, za rok VC i później SA. A tak ilość assetów do zrobienia od nowa była na pewno duża i musiało to odbić się na ich jakości bo jednak takie GTA SA to większa gra niż np. THPS czy Crash. Ja ogram SA w GP, na 3jkę pewnie się skuszę jak będzie do kupienia oddzielnie.

19 minut temu, łom napisał:

Ciekawe ile mieli czasu na zrobienie tego wszystkiego. Jak prawie rok temu pisałem że przydał by się remaster GTA3 na 20-lecie to myślałem że wydadzą jedną grę (ewentualnie z LCS) a tutaj jest cała trylogia. Na 100% lepiej by to wyglądało jak by w tym roku wyszło GTA3, za rok VC i później SA. A tak ilość assetów do zrobienia od nowa była na pewno duża i musiało to odbić się na ich jakości bo jednak takie GTA SA to większa gra niż np. THPS czy Crash. Ja ogram SA w GP, na 3jkę pewnie się skuszę jak będzie do kupienia oddzielnie.

dużo roboty, ale pamiętaj że na biednego nie trafiło. GTA V wciąż dostarcza im wagonów gotówki.

Taki porządnie zrobiony remake (gry moim zdaniem za bardzo się zestarzały by odświeżyć je zwykłym remasterem), sprawiłby że marka GTA jeszcze bardziej by zyskała i umiliłby oczekiwanie na nową pełnoprawną część która wyjdzie pewnie w 2029 r.. Oczywiście GTA to zbyt duża marka by tak wykonany remaster mógł się odbić na wizerunku serii, ale moim zdaniem na pewno jej nie pomoże.

Szczerze też powiem, że nie rozumiem porównań do remasterów Mass Effecta, bo tam mieliśmy do czynienia z grami z Xboxa 360, które pod względem rozgrywki i grafiki nie zestarzały się tak bardzo, więc wystarczył lekki lifting i to głównie jedynki która była najstarsza. Ale tutaj mamy do czynienia z grami znacznie starszymi, pochodzącymi z innej epoki. Dlatego moim zdaniem zasługiwały na coś więcej.

• Plusik 2
2 minuty temu, ASX napisał:

Szczerze też powiem, że nie rozumiem porównań do remasterów Mass Effecta, bo tam mieliśmy do czynienia z grami z Xboxa 360, które pod względem rozgrywki i grafiki nie zestarzały się tak bardzo, więc wystarczył lekki lifting i to głównie jedynki która była najstarsza. Ale tutaj mamy do czynienia z grami znacznie starszymi, pochodzącymi z innej epoki. Dlatego moim zdaniem zasługiwały na coś więcej.

Nie zmienia to faktu, że za takie lekkie odświeżenie też zażądali sobie 250 zł 

• Plusik 2

No trochę się zmejmiłem przez ostatnie lata dorosłego życia ale to nie tak że męcze bułe dla męczenia buły. Takie sotc (moja gra życia) odjebana perfekcyjnie i też mógłbym narzekać że gra już nie chodzi w 10fpsach i futro złe no ale twórcy zrobili postaranko i wyszło piękne odświeżenie. Ale potem wchodzi R* jedno z najbogatszych devów na planecie ziemia, bierze 3 trupy którym lekki lifting chuya da, zatrudnia 3 moderów, mówi żeby tutaj Ryder ładnie wygładał jak jakiś kasztaniak zrobiony przez przedszkolaka A reszta ma się świecić jak psu jajca, są coraz i dodajcie jeszcze koło wyboru broni żebyśmy mogli napisać że gameplay bedzie jak w gta 5. 250zl za 3 20 letnie gry, usunięcie starych wersji ze sklepów żeby nie bylo możliwościa kupić innej tańszej wersji. Wiecie co wam powiem, już wolę być mejmem przed 30 i grać w rdr do końca życia niż płacić tym kurwom za takie praktyki 

• Plusik 1
  • Lubię! 1

Poczekam na przeceny, a patrząc na szybkość promocji przy gtav i to że pewnie na ps6 wyjdzie trylogia ponownie z gta stories za 419 zł, to myślę że załapię się na cenę odpowiednią, czyli 79 zł za całość, w okolicy 2035 roku.

A póki co przejdę sobie jedyną cześć jakieś nie przeszedłem czyli san andreas za cenę abonamentu w game passie.

1 minutę temu, Rtooj napisał:

Poczekam na przeceny, a patrząc na szybkość promocji przy gtav i to że pewnie na ps6 wyjdzie trylogia ponownie z gta stories za 419 zł, to myślę że załapię się na cenę odpowiednią, czyli 79 zł za całość, w okolicy 2035 roku.

A póki co przejdę sobie jedyną cześć jakieś nie przeszedłem czyli san andreas za cenę abonamentu w game passie.

Szybkość wyprzedaży to kwestia popytu. GTA V praktycznie od premiery jest cały czas w top 10 sprzedaży, więc nie ma sensu robić przecen. Jak ta kolekcja będzie słabo schodziła to szybko spuszczą cenę.