Skocz do zawartości

Grand Theft Auto: The Trilogy

ProstyHeker

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego podczas zaciągania ręcznego w SA świecą się światła stop, dlaczego nie ma 60 FPS cały czas, tylko w performance, co jest lol. U was też nie ma wibracji w trakcie jazdy? Gram na xsx z GP.

Nie widzę różnicy między tymi trybami grafiki. Pop up masakra, ciągle coś się pojawia na ekranie.

fb13b41f-e794-4072-a965-8d5fc22e4fb0.png

ff13af00-ea05-410a-b3a0-7ec8d72a8c5c.png

Edytowane przez ProstyHeker

Popatrzyłem wczoraj na poszczególne części na twitchu i cóż, odrzucając całą otoczkę, dojenie graczy, bugi i lenistwo twórców/wydawcy, to bez bicia powiem, że po prostu pograłbym sobie w te wersje. Oczywiście nie za taką kasę, nawet nie za połowę ceny premierowej, ale jako wrzutka do Game Passa? Czemu nie.

Sęk w tym, że ciężko być graczem-klientem i ot tak odrzucić tę otoczkę, no chyba, że ktoś ma nadmiar kasy i ma wyjebane, że "głosując portfelem" popiera niedobre praktyki. No casus CP2077 jak znalazł.

A jeszcze nawiązując do powtarzającego się w tym temacie porównywania do remastera Mass Effectów: to były stosunkowo świeże gry, a za całość z DLC do dwójki i trójki wg cen sklepikowych trzeba było do tej pory dać kilka dobrych stówek, więc porównanie do 15-20 letnich gier, które w różnych, mniej lub bardziej udanych formach, ukazały się już na prawie wszystkie sensowne platformy do grania, jest po prostu nietrafione.

Edytowane przez kotlet_schabowy
  • Minusik 1
1 minutę temu, Soban napisał:

w SA na series X to od razu musiałem wyjebać wskaźnik jasności w kosmos bo defaultowo gra jest tak ciemna, że praktycznie nie widzialem ryja tenpennego w 1 scence xd

Dokładnie właśnie odpaliłem i nic nie widać, z jednej strony jest HDR i np. niebo swieci się jak psu jajca,

z drugiej nie wiesz,

ktory murzyn kiedy gada bo nie idzie rozpoznać facjaty. Napisze później więcej ale tak w skrócie to poziom remasterow absolutnie nie broni ceny, dobrze, ze San andreas wrzucili w

gp.

Odpaliłem to bezpośrednio po wyłączeniu horizon 5...o Cię chu*. Jakim cudem to nie ma 60 klatek w trybie wydajności? Przecież za to więzienie powinno być. (pipi)ać twórców maczetami. Samą grę też. A ja myślałem żeby sobie kupić to za 260 zł

EDIT: to nie trzyma nawet 30 fps w trybie jakość, mimo iż wygląda jak kupa gówna. WTF. Czas wywali Series X do śmieci. Widać już za słaba...

To ze w ogóle są tryby wydajność/jakość w grach, które wyglądają jak gowno to jakiś zart :)

San andreas sprawia  komicznie wrażenie  na XSX tak jakby wzięli starego trupa,

pomalowali go farbą i dodali w chuj odblasków żeby wszystko się świeciło. Wyłączam to w pizdu i czekam na robotę moderow na PC z prawilnym soundtrackiem..

Edytowane przez izon
6 minut temu, GearsUp napisał:

Lepiej ograć jeszcze raz 4 lub 5. Te gry po prostu nie wytrzymały próby czasu

No chyba nie, pobrałem sobie dzisiaj GTA3 (całe 600MB xdd) i na PC w 4K/60 klateczkach jest git, jak najbardziej grywalna gierka. Wygląda też zadziwiająco dobrze jak na swój wiek. Tekstury wiadomo, ale całościowo jest bardzo OK, na pewno nie odrzuca. Tylko czułość myszki zmniejszyłem i też tragedii ze sterowaniem nie ma.

9 minut temu, krzysiek923 napisał:

No chyba nie, pobrałem sobie dzisiaj GTA3 (całe 600MB xdd) i na PC w 4K/60 klateczkach jest git, jak najbardziej grywalna gierka. Wygląda też zadziwiająco dobrze jak na swój wiek. Tekstury wiadomo, ale całościowo jest bardzo OK, na pewno nie odrzuca. Tylko czułość myszki zmniejszyłem i też tragedii ze sterowaniem nie ma.

A te stare części są dalej na steam?

7 minut temu, maciucha napisał:

Na switchu 720 i rwane 30fps :frog: :frog: :frog:

Nie no, tak to by mi się nie chciało, 60 klatek robi robotę jak zawsze, gamechanger. Niejedną starą gierkę kombo 4K/60FPS odmładza i sprawia, że chce się odkrywać na nowo.

3 minuty temu, izon napisał:

A te stare części są dalej na steam?

Tylko klucze, oficjalnie usunięte ze wszystkich platform cyfrowych.

https://www.x-kom.pl/szukaj?sort_by=accuracy_desc&f[manufacturers][2026]=1&q=grand theft&f[groups][7]=1

1 godzinę temu, Il Brutto napisał:

ten ML w przypadku remasterowania to zwykly upscaling tak jak to ma miejsce w przypadku upscalowania starych filmow albo zdjec. Nie rozumiem jak mialoby to pomoc w tworzeniu nowych gier. Zwlaszcza ze wszyscy od lat wiemy co jest problemem R* i nie jest to design swiata ani optymalizacja, to jest biedny gameplay i ten sam schemat rozgrywki niezmieniony przez dekady.

Chodzi o to, że nie robisz tego wszystkiego ręcznie tylko wrzucasz do maszynki, która robi to wszystko sama za Ciebie. Odpada dużo ręcznej roboty i potrzeba tylko kilka osób aby nadzorowały proces i coś tam ewentualnie korygowały. A z pomaganiem w tworzeniu gier to raczej pieśń przyszłości jak np. wrzucisz do maszynki zdjęcie z map googla, a ona przerobi to na 3D. Albo na podstawie wrzuconych zdjęć sama będzie kreować nowe światy

15 minut temu, Soban napisał:

w SA na series X to od razu musiałem wyjebać wskaźnik jasności w kosmos bo defaultowo gra jest tak ciemna, że praktycznie nie widzialem ryja tenpennego w 1 scence xd

Mam to samo ale jeszcze nie zwiększałem jasności. Dzięki za info.

Chciałem wykonać misje policyjną i jak dopadłem zbiega (rozjechałem go) to gra wywaliła do dasha konsoli :) Przypomina mi się fabuła i fajnie się rozkręca, czuć klimat ale to crap. Podejrzewam, że wielu kierując się sentymentem do marki odbije się od gry i popsuje sobie tylko dobre wspomnienia. Lepiej się wspomina takie gry po latach niż w nie powtórnie gra ;) Zwłaszcza za prawie 300 zł. To jak spotkanie klasowe po 20 latach, gdzie masz nadzieję odnowić znajomość ze swoją pierwszą miłością ze szkoły - może znów poczujecie mięte i będzie tak jak dawniej. Rzeczywistość niestety okazuje się tak brutalna na tyle że po wyjściu do toalety wybiegasz ze spotkania gnajac przed siebie niczym Forrest Gump kończąc swój los pod kołami fiata multiply.

Jeszcze trochę się pobawię aż dojdę do jakiegoś męczącego gówna bez chechpointów i wracam do pierwszego RDR. Majac tyle gier do ogrania szkoda mi czasu na obcowanie z przypudrowanym trupem ;)