Figaro 8 204 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 a to przepraszam, masz pewnie rację Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Tak jakby Rockstar nie było stać na Bluepoint czy innych wymiataczy od remasterów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 866 Opublikowano 11 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 (edytowane) Dlaczego podczas zaciągania ręcznego w SA świecą się światła stop, dlaczego nie ma 60 FPS cały czas, tylko w performance, co jest lol. U was też nie ma wibracji w trakcie jazdy? Gram na xsx z GP. Nie widzę różnicy między tymi trybami grafiki. Pop up masakra, ciągle coś się pojawia na ekranie. Edytowane 11 listopada 2021 przez ProstyHeker Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 (edytowane) Popatrzyłem wczoraj na poszczególne części na twitchu i cóż, odrzucając całą otoczkę, dojenie graczy, bugi i lenistwo twórców/wydawcy, to bez bicia powiem, że po prostu pograłbym sobie w te wersje. Oczywiście nie za taką kasę, nawet nie za połowę ceny premierowej, ale jako wrzutka do Game Passa? Czemu nie. Sęk w tym, że ciężko być graczem-klientem i ot tak odrzucić tę otoczkę, no chyba, że ktoś ma nadmiar kasy i ma wyjebane, że "głosując portfelem" popiera niedobre praktyki. No casus CP2077 jak znalazł. A jeszcze nawiązując do powtarzającego się w tym temacie porównywania do remastera Mass Effectów: to były stosunkowo świeże gry, a za całość z DLC do dwójki i trójki wg cen sklepikowych trzeba było do tej pory dać kilka dobrych stówek, więc porównanie do 15-20 letnich gier, które w różnych, mniej lub bardziej udanych formach, ukazały się już na prawie wszystkie sensowne platformy do grania, jest po prostu nietrafione. Edytowane 11 listopada 2021 przez kotlet_schabowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Gram na xox i nie ma w ogole 60fps, ani żadnego trybu do przełączenia czy coś XDDDD I jeszcze tnie i nie trzyma 30 XD Niech mnie strzeli jasny chuy Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 w SA na series X to od razu musiałem wyjebać wskaźnik jasności w kosmos bo defaultowo gra jest tak ciemna, że praktycznie nie widzialem ryja tenpennego w 1 scence xd Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 1 minutę temu, Soban napisał: w SA na series X to od razu musiałem wyjebać wskaźnik jasności w kosmos bo defaultowo gra jest tak ciemna, że praktycznie nie widzialem ryja tenpennego w 1 scence xd Dokładnie właśnie odpaliłem i nic nie widać, z jednej strony jest HDR i np. niebo swieci się jak psu jajca, z drugiej nie wiesz, ktory murzyn kiedy gada bo nie idzie rozpoznać facjaty. Napisze później więcej ale tak w skrócie to poziom remasterow absolutnie nie broni ceny, dobrze, ze San andreas wrzucili w gp. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Odpaliłem to bezpośrednio po wyłączeniu horizon 5...o Cię chu*. Jakim cudem to nie ma 60 klatek w trybie wydajności? Przecież za to więzienie powinno być. (pipi)ać twórców maczetami. Samą grę też. A ja myślałem żeby sobie kupić to za 260 zł EDIT: to nie trzyma nawet 30 fps w trybie jakość, mimo iż wygląda jak kupa gówna. WTF. Czas wywali Series X do śmieci. Widać już za słaba... Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Zaraz chyba to wyłączam i idę grać w zmodowane vicy city w 1080/60 na PC No i chyba jednak będę musiał anulować preorder na switcha, bo skoro gra nie trzyma 30 klatek na xox to aż się boję co tam się na switchu dzieje XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 340 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 11 minut temu, maciucha napisał: Gram na xox i nie ma w ogole 60fps, ani żadnego trybu do przełączenia czy coś XDDDD I jeszcze tnie i nie trzyma 30 XD Niech mnie strzeli jasny chuy Maciucha kiedy pudełeczko na switcha w 15 fpsach? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 (edytowane) To ze w ogóle są tryby wydajność/jakość w grach, które wyglądają jak gowno to jakiś zart San andreas sprawia komicznie wrażenie na XSX tak jakby wzięli starego trupa, pomalowali go farbą i dodali w chuj odblasków żeby wszystko się świeciło. Wyłączam to w pizdu i czekam na robotę moderow na PC z prawilnym soundtrackiem.. Edytowane 11 listopada 2021 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 2 minuty temu, Pupcio napisał: Maciucha kiedy pudełeczko na switcha w 15 fpsach? No głupio mi ale będę chyba musiał pisać do Pana czezkiego o anulację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 340 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Może niech się jednak nie sprzeda ten remaster bo moje serce nie jest gotowe żeby te melepety dotykały najświętszą panienkę rdr 1 1 minutę temu, maciucha napisał: No głupio mi ale będę chyba musiał pisać do Pana czezkiego o anulację. Mr. Czezky już jedzie dla Ciebie quadem Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 142 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Lepiej ograć jeszcze raz 4 lub 5. Te gry po prostu nie wytrzymały próby czasu Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 866 Opublikowano 11 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Wydaje mi się, że w lesie na obrzeżach miasta nie trzyma tych 60 FPS i klatkuje. Fajny ten brak mgły, super widoczność, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 614 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 6 minut temu, GearsUp napisał: Lepiej ograć jeszcze raz 4 lub 5. Te gry po prostu nie wytrzymały próby czasu No chyba nie, pobrałem sobie dzisiaj GTA3 (całe 600MB xdd) i na PC w 4K/60 klateczkach jest git, jak najbardziej grywalna gierka. Wygląda też zadziwiająco dobrze jak na swój wiek. Tekstury wiadomo, ale całościowo jest bardzo OK, na pewno nie odrzuca. Tylko czułość myszki zmniejszyłem i też tragedii ze sterowaniem nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Na switchu 720 i rwane 30fps Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 9 minut temu, krzysiek923 napisał: No chyba nie, pobrałem sobie dzisiaj GTA3 (całe 600MB xdd) i na PC w 4K/60 klateczkach jest git, jak najbardziej grywalna gierka. Wygląda też zadziwiająco dobrze jak na swój wiek. Tekstury wiadomo, ale całościowo jest bardzo OK, na pewno nie odrzuca. Tylko czułość myszki zmniejszyłem i też tragedii ze sterowaniem nie ma. A te stare części są dalej na steam? Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 614 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 7 minut temu, maciucha napisał: Na switchu 720 i rwane 30fps Nie no, tak to by mi się nie chciało, 60 klatek robi robotę jak zawsze, gamechanger. Niejedną starą gierkę kombo 4K/60FPS odmładza i sprawia, że chce się odkrywać na nowo. 3 minuty temu, izon napisał: A te stare części są dalej na steam? Tylko klucze, oficjalnie usunięte ze wszystkich platform cyfrowych. https://www.x-kom.pl/szukaj?sort_by=accuracy_desc&f[manufacturers][2026]=1&q=grand theft&f[groups][7]=1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 1 godzinę temu, Il Brutto napisał: ten ML w przypadku remasterowania to zwykly upscaling tak jak to ma miejsce w przypadku upscalowania starych filmow albo zdjec. Nie rozumiem jak mialoby to pomoc w tworzeniu nowych gier. Zwlaszcza ze wszyscy od lat wiemy co jest problemem R* i nie jest to design swiata ani optymalizacja, to jest biedny gameplay i ten sam schemat rozgrywki niezmieniony przez dekady. Chodzi o to, że nie robisz tego wszystkiego ręcznie tylko wrzucasz do maszynki, która robi to wszystko sama za Ciebie. Odpada dużo ręcznej roboty i potrzeba tylko kilka osób aby nadzorowały proces i coś tam ewentualnie korygowały. A z pomaganiem w tworzeniu gier to raczej pieśń przyszłości jak np. wrzucisz do maszynki zdjęcie z map googla, a ona przerobi to na 3D. Albo na podstawie wrzuconych zdjęć sama będzie kreować nowe światy 15 minut temu, Soban napisał: w SA na series X to od razu musiałem wyjebać wskaźnik jasności w kosmos bo defaultowo gra jest tak ciemna, że praktycznie nie widzialem ryja tenpennego w 1 scence xd Mam to samo ale jeszcze nie zwiększałem jasności. Dzięki za info. Chciałem wykonać misje policyjną i jak dopadłem zbiega (rozjechałem go) to gra wywaliła do dasha konsoli Przypomina mi się fabuła i fajnie się rozkręca, czuć klimat ale to crap. Podejrzewam, że wielu kierując się sentymentem do marki odbije się od gry i popsuje sobie tylko dobre wspomnienia. Lepiej się wspomina takie gry po latach niż w nie powtórnie gra Zwłaszcza za prawie 300 zł. To jak spotkanie klasowe po 20 latach, gdzie masz nadzieję odnowić znajomość ze swoją pierwszą miłością ze szkoły - może znów poczujecie mięte i będzie tak jak dawniej. Rzeczywistość niestety okazuje się tak brutalna na tyle że po wyjściu do toalety wybiegasz ze spotkania gnajac przed siebie niczym Forrest Gump kończąc swój los pod kołami fiata multiply. Jeszcze trochę się pobawię aż dojdę do jakiegoś męczącego gówna bez chechpointów i wracam do pierwszego RDR. Majac tyle gier do ogrania szkoda mi czasu na obcowanie z przypudrowanym trupem Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Wywaliłem po 30min z dysku, zjebana saturacja mimo roznych ustawień to czarne i ciemne elementy zlewają się jednolitą papkę, rwie w 60fps aż miło, 4K to nie ma xd, pop up tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Tryb grafika wydajność w grze co wygląda jak gówno. Partacze Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 Pooglądałem trochę gameplayow że switcha i mam wrażenie że ta wersja paradoksalnie wygląda najlepiej, bo najmniej plastikowo i świecąco. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 614 Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2021 No śmieszne, ale to nie jest remaster, tylko oryginalna trójka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi