Pupcio 18 448 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Na konsoli? O jenysiu system celowania na ps2 projektował sam szatan Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Taaa, na ostatniej misji myślałem, że dostanę wylewu. Na szczęście kilia strzałów w Lance Vance Dance z wyrzutni rakiet i nie zdążył dobiec do dachu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 listopada 2022 Opublikowano 1 listopada 2022 Gra dostała update w pliku steamdb, więc może szykują jakiegoś większego patcha Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 listopada 2022 Opublikowano 1 listopada 2022 Akurat mnie wzięło ostatnio, żeby usiąść do San Andreas DE, bo jakoś nie miałem ochoty po skończeniu VC i III. Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 (edytowane) Sciagnalem Vice City z plusa z ciekawosci (ostatni raz w Vice City gralem chyba na PS3). Po dwoch misjach gre wywalilem z dysku. Lata miajaly, rozgrywka nawet tu zestarzala sie dosc mocno. Szczegolnie model jazdy gdzie samochody sa cos malo zwrotne. O strzelaniu nie wspomne. Zostawiam ten tytul juz w historii. Lepiej czas na nowe gry przeznaczyc. Edytowane 15 listopada 2022 przez Lukas_AT Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Dlatego san andreas było najlepszą częścią tamtej trylogii bo tylo sa przetrwało próbę czasu 1 2 Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 No powiedz Maciej gdzie nie mówie prawdy ty klalnie? 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Obecnie cisnę w San Andreas DE i ogrom, rozwiązania, świat, pomysły to nadal TOP i dziś robią wrażenie. Taki Saints Row z tego roku to kupsztal przy tym, a jest 18 lat młodszą grą No, ale AI przeciwników, NPC i kompanów w misjach to już kuleje i potrafi zirytować czasami. To samo kolizje. Można wjechać w przechodniów i się od nich odbić. Vice City DE ograłem z przyjemnością na początku roku, ale skok jakościowy pod względem w San Andreas jest bardzo odczuwalny względem VC. Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 No już poprawiony system strzelanka i jazda autem (które przy okazji nie wybuchają o jednym mocnym dzwonie) dużo robią dla sa względem poprzednich części, no gra życia Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Wybuchy i ogień to chyba kwestia, która najlepiej wypadła w wersji DE. Słynna misja z miotaczem ognia dla Trutha, czy wybuchy aut to w sumie doznanie na nowo. Za to w opór dziwnie jest z tym zwiększonym polem widzenia, bo jedziesz sobie ulicami w San Fierro i widzisz Mount Chiliad między budynkami xd Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Ja za to uwielbiam ten specyficzny model jazdy z Vice City i jednocześnie wyżej stawiam VC niż SA, które musiałem na siłę kończyć. Doceniam mocne rozbudowanie gry pod względem różnych możliwości i misji pobocznych, ale nie podobało mi się to co się tam działo fabularnie i po jakoś prostu dla mnie gorzej się zestarzała. VC jest większym klasyczkiem. 2 Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 28 listopada 2022 Opublikowano 28 listopada 2022 Wczoraj odpaliłem GTA: VC z plusa i na początku byłem nawet pozytywnie zaskoczony, przez chwilę pomyślałem, że to faktycznie najlepszy port z całej trylogii a sam byłem niesprawiedliwy dla R. No ale tylko przez chwilę. Jak na dzisiejsze standardy to jest taka BIDA Z NĘDZĄ!, że zacząłem rozpatrywać w kategoriach zbrodni to co oni zrobili albo nawet nie zrobili z jedną z moich ulubionych gier z czasów młodości. To czym z założenia miały być te remastery, to się mogło nadawać jako darmowy update dla osób posiadających wersje sprzed lat. To czym w efekcie to jest, to się nadaje co najwyżej do wyrzucenia do kosza albo pokazywania studentom jak NIE ROBIĆ remasterów. O trylogii powiedziano już wiele złych słów więc nie będę się za bardzo rozpisywał. Mam wrażenie, że stare błędy występują nawet częściej niż w oryginałach, a dodatkowo dochodzą nowe. Spadki animacji w takiej grze nawet na PS4 to jakiś ponury żart. Gra broni się tylko klimatem, fabułą i muzyką. Nie wiem jednak czy będę chciał poświęcać dla niej czas i wracać do VC kiedy mam tyle innych zaległości i nowych gier. Szkoda mi czasu i psucia sobie dobrych wspomnień. To złe wrażenie mogłoby teraz wymazać tylko wydanie remaków trylogii ... Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 listopada 2022 Opublikowano 28 listopada 2022 Ja ostatnio zauważyłem wspaniały, idiotyczny bug. W San Andreas GPS prowadzi przez drogi, które są jeszcze zamknięte xd Dla przykładu, jesteśmy gdzieś tam w północnych terenach wsi, między SF i LS, ustawiamy cel podróży na północną część San Fierro to poprowadzi nas przez kawałek terenu pustynnego, na etapie gry, gdy ten obszar jeszcze jest zablokowany, mosty są zamknięte, a wejście na ten teren kończy się 4 gwiazdkami. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 grudnia 2022 Opublikowano 6 grudnia 2022 O, a ja wczoraj w San Andreas chciałem wylądować samolotem na lotnisku na pustyni i wpadłem pod mapę xd Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 Wczoraj zacząłem VC na PS5. SA skoczyłem z rzutki w GPU, VC z plusa zrobię. Czekam jeszcze gdzieś na trójkę No i dla mnie jest ok. Jest płynnie, jest klimat, jest nostalgia, skończę na pewno. Teraz tylko pytanie. Czy dodali jakiś skrót, aby od razu do mapy się dostać? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 grudnia 2022 Opublikowano 16 grudnia 2022 Nic takiego nie ma. Jedynie GPS jest dodany i często się buguje. No i można misję od razu powtórzyć po nieudanym podejściu. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 Bardzo fajna analiza. Czekam do nowego patcha (który będzie soon) i wracam do gier dzieciństwa. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 5 godzin temu, Rozi napisał: Bardzo fajna analiza. Czekam do nowego patcha (który będzie soon) i wracam do gier dzieciństwa. Nie chce mi się oglądać/nie lubię tych filmików o gierkach oglądać, więc mega prośba o info co ma dać ten patch i może wiadomo kiedy będzie ten soon? Obecnie ogrywam VC z Plusa i dla fana serii jest okey. Wiadomo mordy profanacja, ale cała reszta jest naprawdę ok. Szczególnie podoba mi się woda, oświetlenie, roślinność o 60ks. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 A to jakieś oficjalne info, że ma się pojawić konkretny patch? Wydaje mi się, że zakończyli prace nad łataniem głównych błędów i olali temat, bo gra swoje zarobiła a ewentualne kolejne patche mają być od jakichś drobnych rzeczy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 Gry mają się pojawić na Steamie/Epicu, jakby je wrzucali bez większego patcha, to pogrzałoby ich srogo. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 21 grudnia 2022 Opublikowano 21 grudnia 2022 Czy to prawda, że wersje na PS4 i PS5 się znacznąco różnią a wersji na płycie nie da się ulepszyć do PS5? Innymi słowy zostaje tylko zakup digitala na next genie? Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 21 grudnia 2022 Opublikowano 21 grudnia 2022 8 minut temu, smoo napisał: Czy to prawda, że wersje na PS4 i PS5 się znacznąco różnią Tego nie wiem, ale 8 minut temu, smoo napisał: wersji na płycie nie da się ulepszyć do PS5? to akurat wiem. Tak na PS5 pozostaje digital jeśli chcesz mieć gierkę natywnie na PS5, nie ma żadnej opcji upgrejdu do nowej generacji na plejkach. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 grudnia 2022 Opublikowano 21 grudnia 2022 Ciekawe czy jest chociazby minimalna szansa ze delikatnie poprawią modele postaci. Wiem ze ma byc komiksowo ale to po prostu nie wygląda dobrze. Za odpowiednią cenę na Steam bym brał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi