Skocz do zawartości

Grand Theft Auto: The Trilogy

ProstyHeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, strasznie dziwna sytuacja. Nawet suport Rockstara nie był w stanie ludziom z reddita odpowiedzieć jak to dokładnie wygląda. Rozumiecie, ich własny support nie ogarnia co się dzieje z ich własną grą...

Opublikowano

Ja wczoraj byłem w galerni i zaszedłem do Media Expert i RTV Euro z myślą, że nawet może kupię na Iksbona, ale jeszcze nie było. Myślałem, że rzucą już, skoro dziś premiera, a nie jest to jakiś super wyczekiwany tytuł obecnie.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No dobra zdobyłem pudełko i wygląda to tak jak na zdjęciach. Czyli co? Jakaś wersja PS4 PRO to jest tylko?

IMG_20211217_115018.jpg

IMG_20211217_115107.jpg

IMG_20211217_115940.jpg

IMG_20211217_122456.jpg

Edytowane przez Kavka
Dodanie zdjęcia
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Square napisał:

W sensie, że to drugie zdjęcie to natywna wersja PS5?

No właśnie nic tam nie pisze, żadnego znaczka że to wersja ps5 .Gdy wcisnę przycisk opcji to pojawia się tylko:" wysuń dysk"

Edytowane przez Kavka
Opublikowano

Jak jest do wyboru pobranie builda pod PS5 to zwykle wyświetlają się dwa kafelki po włożeniu plyty, jak np. z Guardiansami. Jeden odpala PS4, drugi pobiera zawartość pod PS5.

A jak jest z cyfrowym GTA Trilogy? Gra ma znaczek PS4 i odpala się jako kompatybilna (ale np. plynniejsza - patrz Cyberpunk) czy ściąga osobno dedyk pod PS5 (patrz: AC Valhalla, It takes Two, Strażnicy etc.).

A tu co sie pojawia?

IMG_20211217_120656.jpg.f76f58c84d6d0f8c8fd07b7a06de98fc.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ten kafelek z drugiego zdjęcia wygląda jakby tylko uruchamiał gre już zainstalowaną i z niego właśnie zainstalowałem gre która pojawiła się jako osobny kafelek (zdjęcie pierwsze). Co do wersji cyfrowej to nie pomoge bo nie mam jej póki co ale czytałem w internetach że jak ją masz to przy kafelku widać biały znaczek PS5. Także już nie wiem  o się dzieje i myślę że trzeba chyba będzie kupić cyfrowo by było PS5 bo z pudełkiem chyba jest kaszana 

IMG_20211217_121003.jpg

Edytowane przez Kavka
Opublikowano

Wersja cyfrowa ma normalnie wersję osobną dla PS4 i PS5. Wersja pudełka ma najwyraźniej tylko wersję PS4, bez opcji upgrade'u. Wydaje mi się, że puszczą patcha pod to, bo siedzą cicho od dłuższego czasu, to może coś dłubią, żeby jeszcze w tym roku wydać grubszego patcha. Albo po prostu czekają, aż sprawa ucichnie i fajrant.

• Plusik 1
Opublikowano

A jest w ogóle osobno wersja PS5 na płycie do kupienia czy tylko PS4? Może po prostu jakiś błąd i dadzą opcje dociągnięcia jak mają inne tytuły.

Na Xboxie jest ulepszona wersja do ściągnięcia/zainstalowania czy też tylko stara generacja?

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

Maciucha jedzie już twój egzemplarz dzięki któremu pograsz w 20 letnie gry w 20fpsach pod kołderką w te święta???

no planowałem nawet wziąć tę goowno wersję na switcha, bo już opłaciłem preordera, ale no przesunęli na początek 2022 więc anulowałem, bo chodziło o święta bożego narodzenia, a nie wielkanoc :reggie: 

Opublikowano (edytowane)

@_Red_Wcześniej pytałeś się o wersje cyfrową to po niedawnym jej zakupie miałem opcje aby pobrać od razu "edycje" PS5 a jak wciśnie się te trzy kropki w kółku to jest wybór wersji w jaka ma być pokazywana i wersja PS4 była w moim przypadku do ściągnięcia.

Ps. Myślę czy by jutro nie porobić kilka zdjęć wersji cyfrowej i zamieścić je po edycji tego posta albo nowego

EDIT: Wrzucam trochę zdjęć dla zainteresowanych jak to mniej więcej wygląda w wersji cyfrowej na PS5:

IMG_20211218_101411.jpg

IMG_20211218_101436.jpg

IMG_20211218_101448.jpg

IMG_20211218_101744.jpg

Edytowane przez Kavka
Dodanie zdjęć
  • Plusik 1
Opublikowano

To jakis mindfuck, że na PSN kupując raz grę można pobierać osobno zarówno wersję PS4 i PS5, a w przypadku pudełka tylko wersję PS4. Strasznie rozdupcona ta polityka upgrejdow i nie ma reguły kiedy free upgrade, kiedy płatny a kiedy brak w ogóle.

• Plusik 1
Opublikowano

Macie wy godność gracza? Bo wydaję mi się, że nie. Rozkminy na temat płytowej wersji. Temat powinien być olany ciepłym moczem, na tyle cockstar zasługuje, bo właśnie wam pokazał kim wy dla nich jesteście po poście Patricko. Mało to macie inne fajne gierki?