Masny 348 Opublikowano niedziela o 22:26 Opublikowano niedziela o 22:26 Z ciekawości ściągnąłem sobie ta przeniesioną na silnik IV przez modderów wersję Vice City. Uważam, że silnik IV (teraz, kiedy mamy V) jest raczej przestarzały, drętwy i ma za duże wymagania względem jakości obrazu, który wyświetla. Lepiej by było jakby przeniesiono Vice City na silnik V - mielibyśmy prawdziwe samoloty, lepsze renderowanie (i tez streaming) grafiki i wiele wiele innych. No, ale z jakiegoś powodu wybrano IV. A patrząc na to co dostaliśmy - nie jest źle. Powiedziałbym, że nawet jestem pozytywnie zaskoczony. Widać, że jest dużo do poprawienia - ale też zrobiono więcej niż ktokolwiek by podejrzewał, że da się zrobić. Przeniesiono pełne cutscenki; przeniesiono wszystkie misje fabularne a nawet takie jak kierowca taksówki czy rozwożenie lodów. Wiadomo, są jakieś głupie błędy, wywalanie się gry - ale hej, to tylko modyfikacja. Natomiast nie do pomyślenia dla mnie jest to, że autorzy przenosząc modele na nowy silnik - nie zeskalowali ich odpowiednio. Motory, samochody, budynki - wszystko jest ogromne. Tommy wygląda jakby miał 130cm wzrostu lub nawet mniej. Z tego co się orientuje - launcher nawet wysyła zapytania o to czy wyszedł jakiś update do modu, więc może kiedyś dostaniemy poprawiona wersję. Ogólnie - polecam na ściągnięcie by pograć z kimś lub samemu przy piwku. Nie nastawiajcie się na jakość komercyjnego produktu, przygotujcie się na zawieszki, czasem jakiś dziwne bugi - i będzie spoko, miło spędzicie czas. 1 Cytuj
DarkStar 179 Opublikowano poniedziałek o 06:52 Opublikowano poniedziałek o 06:52 8 godzin temu, Masny napisał(a): Natomiast nie do pomyślenia dla mnie jest to, że autorzy przenosząc modele na nowy silnik - nie zeskalowali ich odpowiednio. Motory, samochody, budynki - wszystko jest ogromne. Tommy wygląda jakby miał 130cm wzrostu lub nawet mniej. A weź spróbuj jeszcze z tym i daj znać https://www.nexusmods.com/gta4/mods/530 Cytuj
Masny 348 Opublikowano poniedziałek o 08:54 Opublikowano poniedziałek o 08:54 O, to może częściowo rozwiązać problem. Ale tylko częściowo - bo nadal zostaną GIGANTYCZNE drzwi w każdych budynkach i ogólnie złe zeskalowanie wszystkiego. Nie wiem czy nie łatwiej by było wziąć po prostu oryginalne GTA:NGE i zwiększyć postać o 30% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi