Skocz do zawartości

Grand Theft Auto: The Trilogy

ProstyHeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawości ściągnąłem sobie ta przeniesioną na silnik IV przez modderów wersję Vice City. 

Uważam, że silnik IV (teraz, kiedy mamy V) jest raczej przestarzały, drętwy i ma za duże wymagania względem jakości obrazu, który wyświetla. Lepiej by było jakby przeniesiono Vice City na silnik V - mielibyśmy prawdziwe samoloty, lepsze renderowanie (i tez streaming) grafiki i wiele wiele innych. 

No, ale z jakiegoś powodu wybrano IV. A patrząc na to co dostaliśmy - nie jest źle. Powiedziałbym, że nawet jestem pozytywnie zaskoczony. Widać, że jest dużo do poprawienia - ale też zrobiono więcej niż ktokolwiek by podejrzewał, że da się zrobić.

Przeniesiono pełne cutscenki; przeniesiono wszystkie misje fabularne a nawet takie jak kierowca taksówki czy rozwożenie lodów. 

Wiadomo, są jakieś głupie błędy, wywalanie się gry - ale hej, to tylko modyfikacja.

Natomiast nie do pomyślenia dla mnie jest to, że autorzy przenosząc modele na nowy silnik - nie zeskalowali ich odpowiednio. Motory, samochody, budynki - wszystko jest ogromne. Tommy wygląda jakby miał 130cm wzrostu lub nawet mniej. 

Z tego co się orientuje - launcher nawet wysyła zapytania o to czy wyszedł jakiś update do modu, więc może kiedyś dostaniemy poprawiona wersję. 

Ogólnie - polecam na ściągnięcie by pograć z kimś lub samemu przy piwku. Nie nastawiajcie się na jakość komercyjnego produktu, przygotujcie się na zawieszki, czasem jakiś dziwne bugi - i będzie spoko, miło spędzicie czas. 

• Plusik 1
Opublikowano
8 godzin temu, Masny napisał(a):

Natomiast nie do pomyślenia dla mnie jest to, że autorzy przenosząc modele na nowy silnik - nie zeskalowali ich odpowiednio. Motory, samochody, budynki - wszystko jest ogromne. Tommy wygląda jakby miał 130cm wzrostu lub nawet mniej.

A weź spróbuj jeszcze z tym i daj znać :)

https://www.nexusmods.com/gta4/mods/530

Opublikowano

O, to może częściowo rozwiązać problem. 

Ale tylko częściowo - bo nadal zostaną GIGANTYCZNE drzwi w każdych budynkach i ogólnie złe zeskalowanie wszystkiego. 

Nie wiem czy nie łatwiej by było wziąć po prostu oryginalne GTA:NGE i zwiększyć postać o 30% :D