Skocz do zawartości

The Best of Amiga, runda 1.

Która lepsza? 44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaguar XJ220 vs.Speris Legacy

2. 2. Chaos Engine vs. Toki

3. 3. Trolls vs. Risky Woods

4. 4. Syndicate vs. Elfmania

5. 5. Cool Spot vs. Turrican

6. 6. Soccer Kid vs. Wings of Fury

7. 7. Lost Patrol vs. Gunship 2000

8. 8. Lethal Weapon vs. Another World

9. 9. Wizkid vs. Shadow of the Beast III

• Wizkid
    • Shadow of the Beast III
  10. 10. Fury of the Furries vs. Kajko i Kokosz

• Fury of the Furries
    • Kajko i Kokosz
  11. 11. Gloom vs. Apidya

12. 12. Flimbo Quest vs. Theme Park

13. 13. Super Skidmarks vs. Fire Force

14. 14. Walker vs. Misadventures of Flink

15. 15. Football Glory vs. Lotus 3

16. 16. Worms vs. Franko

17. 17. Alien Breed vs. Traps ‘n’ Treasures

• Alien Breed
    • Traps ‘n’ Treasures
  18. 18. Legion vs. International Karate

19. 19. Brutal Football vs. Flashback

20. 20. Dune 2 vs. Blues Brothers

21. 21. Budokan vs. Super Frog

22. 22. Fightin Spirit vs. Desert Strike

• Fightin Spirit
    • Desert Strike
  23. 23. Pushover vs. North & South

24. 24. Shadow Fighter vs. Cannon Fodder

• Shadow Fighter
    • Cannon Fodder
  25. 25. Last Ninja 2 vs. Cytadela

26. 26. Zool vs. Speedball 2

27. 27. Rick Dangerous 2 vs. Lost Vikings

• Rick Dangerous 2
    • Lost Vikings
  28. 28. Sensible World of Soccer vs. Oscar

• Sensible World of Soccer
    • Oscar
  29. 29. Lionheart vs. Cadaver

30. 30. Gobliiins vs. Pinball Fantasies

31. 31. Sid Meier’s Pirates! vs. Moonstone

• Sid Meier’s Pirates!
    • Moonstone
  32. 32. Lemmings 2 vs. Base Jumpers

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 29.10.2021 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Ten multi w Moonston na Amidze 600 z dodatkową kością pamięci, siedząc na podłodze przed TV. Aż się łezka w oku kręci. Z resztą wrzucałem zdjęcie. Tak w moim domu wyglądało wiele dni...

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Najlepsza "konsola" jaką kiedykolwiek miałem.

• Co Ty chłopie gadasz? Nikt nie będzie głosował na to, co wg ciebie jest lepsze i co ci się podoba, bo tak powiedziałeś. Każdy będzie wybierał wg tego, co jemu się podobało, w co miał okazję zagrać alb

• Rachu ciachu i po strachu. Mamy pierwsze efekty Waszych preferencji w temacie gier amigowych. Jak już wielokrotnie wspominałem - to akurat nie moja dziedzina, wiec ograniczę się w tym podsumowaniu.

Opublikowano
  • Autor

No to ładna dezinformacja dla takiego laika amigowego jak ja. Najpierw kiepski port, który okazuje się najlepszym portem, a potem ex, który nie jest exem.

Ale i tak mój głos zostaje po stronie Moonstone'a.

3347135ca08ecfimg48319fb6c1c90.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Kmiot napisał:

Najpierw kiepski port, który okazuje się najlepszym portem

Oni pisali o piratach.

Opublikowano
  • Autor

Rachu ciachu i po strachu. Mamy pierwsze efekty Waszych preferencji w temacie gier amigowych. Jak już wielokrotnie wspominałem - to akurat nie moja dziedzina, wiec ograniczę się w tym podsumowaniu.

44 użytkowników zagłosowało na swoje ulubione gry.

• Na pewno coś, co mnie osobiście zaskoczyło, to fakt, że "samochodówki" (Lotus 3 i Jaguar XJ220) poradziły sobie łatwo, bo ten gatunek w głosowaniu 3 generacji nie miał łatwego życia i odpadał najczęściej na pierwszej rundzie.
  • Nie było też większych niespodzianek i KULTOWE tytuły szturmem wzięły pierwsza rundę. Another World łatwo pokonał wcale przecież nie najgorsze Lethal Weapon (36-8), Cannon Fodder bez problemu zmiótł z planszy Shadow Fightera (37-7), Syndicate na macie zostawił zakrwawioną Elfmanię (37-7), Wormsy bez zawahania złoiły skórę naszemu rodzimemu Frankowi (32-12), Lemmingi 2 ukazały swoją krwiożerczą naturę i zmiażdżyły niejakich Base Jumperów (39-5), Flashback nie okazał litości Brutal Footballowi (33-11), a honoru piłki nożnej - zgodnie z oczekiwaniami - bronić będzie Sensible World of Soccer, które dosłownie rozjebało Oscara i nasrało na jego zwłoki.
  • Nasz drugi rodzimy reprezentant (a w zasadzie dwóch) Kajko i Kokosz walczył bez wytchnienia i ostatecznie niewielką przewagą pokonał Fury of the Furries. POLSKA GUROM *słychać mazurka dąbrowskiego*.
  • Dla równowagi "nasza" Cytadela poległa, choć nie bez walki z Ostatnim Nindżą 2. NIC SIĘ NIE STAŁO. Nie, naprawdę nic się nie stało, bo Cytadela w sumie #nikogo. Poza tymi, co na nią głosowali, hehe.
  • Pojedynki budzące w temacie największe emocje? Alien Breed ostatecznie zaskakująco łatwo rozgromiło Traps'n'Treasures i ja to się może na tym nie znam, ale ta gra o piratach wygląda na coś, w co chętnie bym przyciorał nawet dziś (w przeciwieństwie do Alien Breed xd). Ale mam nadzieję, że Wy również dostrzegliście dziwną anomalię, bo gdy rozgorzała tu na temat tych tytułów dyskusja, to zbiegiem okoliczności T'n'T już tylko traciło głosy i ostatecznie skończyło z mniejszą ich ilością niż miało przed dyskusją. Implozja.
  • Drugim "gorącym" pojedynkiem miało być starcie Piratów! (ponownie ten fach MĄCI WODĘ) z Moonstone. Miało być, bo ostatecznie pozostało jedynie morze gorzkich łez fanów tego drugiego, po którym mogą teraz żeglować piraci.
  • A tymczasem najbardziej zawziętym starciem okazała się walka Super Skidmarks vs. Fire Force, gdzie doczekaliśmy się remisu. Zgodnie z regulaminem przystąpiłem więc do liczenia głosów Senior Memberów i Adminów. A tutaj już zdecydowanie wygrywa Super Skidmarks, stosunkiem 11 - 5. I to samochody jadą do kolejnej rundy.

Jutro startujemy z drugą rundą.

Opublikowano

Czuję, że następnej rundzie będzie przedwczesny finał, czyli Cannon Fodder vs SWOS :obama:

Opublikowano

Jak już to one się dopiero w półfinale spotkają.

Opublikowano

Kurczę, zapomniałem zagłosować! I obejrzeć gameplaye. Przeszła bijatyka, którą lobbowałem? Niech ktoś napisze, bo boję się sprawdzić.

EDIT: Obejrzane. Całkiem fajne niektóre z tych gier na Amigę. Szkoda, że to komputer.

Edytowane przez ciwa22