Damk 100 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Tego najbardziej się obawiałem... Groove Coaster Wai Wai Party to aktualnie moja najbardziej chwytliwa gra muzyczna/rytmiczna ostatnimi czasy. Muszę się niechybnie przyznać, że już sporo zainwestowałem w DLC. Jak pójdą w podobny model finansowania jak Bandai Namco z Taiko no Tatsujin (płatna subskrypcja zamiast oddzielnych DLCków) to mogą mnie mocno doić... Grę uwielbiam. Tak mocno, że zastanawiam się nawet nad kupnem "dedykowanego" kontrolera... Cytuj
Suavek 4 972 Opublikowano 30 stycznia Autor Opublikowano 30 stycznia Story mode. Poczekam na konkrety, tracklistę i cenę. Ale coś czuję, że będą sprzedawać drugi raz to samo. Cytuj
Damk 100 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia (edytowane) 7 godzin temu, Suavek napisał(a): Ale coś czuję, że będą sprzedawać drugi raz to samo. No właśnie mi to wygląda bardziej na małą rewolucje w serii. Do tej pory dostawaliśmy coś na kształt przenoszenia gameplayu z maszym arcade (tudzież mobilki) jeden do jednego. Teraz mamy wprowadzenie całkiem nowych typów nut (Basic i Advanced), które zrywają / nie są kompatybilne z klasycznym schematem arkadowych kontrolerów. Interfejs/plansze są tworzone pod natywną proporcję horyzontalną (16:9 zamiast 9:16). Oprawa graficzna została rozszerzona (choćby możliwość odtwarzania klipów video w tle). Całkiem nowy tryb fabularny. Plus nowe postacie. [Ukryte nutki (ad-libs) zastąpione przez "special notes"??] Dużo zmian w rozgrywce, plus sporo nowej zawartości. Widać, że gierka jest tworzona od podstaw specjalnie pod konsole (PC?). Mnie ciekawi, czy gra wyjdzie na Zachodzie w podobnym czasie* (ogłoszona premiera dla Japończyków to 2025 rok). * i czy Taito zdecyduje się na podobny model finansowy jak Bandai Namco z najnowszym Taiko no Tatsujin (PŁATNA cykliczna subskrypcja względem klasycznych PŁATNYCH pojedynczych DLC) Edytowane 31 stycznia przez Damk Cytuj
Suavek 4 972 Opublikowano 31 stycznia Autor Opublikowano 31 stycznia Z trailera wiele nie wyłapałem, ale różnic nie kwestionuję. Jednak pierwsze wrażenie było takie bez wzruszenia. Nie lubię i nie chcę trybu fabularnego w grach muzycznych, bo za wyjątkiem może Deemo, który był częściowo przygodówką, większość sprowadza się do jakiegoś moe shitu do przewijania. Tu nie zapowiada się inaczej. W groove coaster fajne to było, że była to typowa arcade'ówka, a postacie to tylko kosmetyka. No zobaczymy, jak tutaj. Utworki zapowiadają klasycznie, Touhou, Vocaloid, Anime itd. dlatego można założyć, że dużo będzie powtórek. Grę kupię na 100%, ale pewnie z czasem przy okazji obniżki. Może faktycznie zapowiedzą jeszcze wersję na PC. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi