Opublikowano 11 stycznia11 sty Tego najbardziej się obawiałem... Groove Coaster Wai Wai Party to aktualnie moja najbardziej chwytliwa gra muzyczna/rytmiczna ostatnimi czasy. Muszę się niechybnie przyznać, że już sporo zainwestowałem w DLC. Jak pójdą w podobny model finansowania jak Bandai Namco z Taiko no Tatsujin (płatna subskrypcja zamiast oddzielnych DLCków) to mogą mnie mocno doić... Grę uwielbiam. Tak mocno, że zastanawiam się nawet nad kupnem "dedykowanego" kontrolera...
Opublikowano 30 stycznia30 sty Autor Story mode. Poczekam na konkrety, tracklistę i cenę. Ale coś czuję, że będą sprzedawać drugi raz to samo.
Opublikowano 31 stycznia31 sty 7 godzin temu, Suavek napisał(a): Ale coś czuję, że będą sprzedawać drugi raz to samo. No właśnie mi to wygląda bardziej na małą rewolucje w serii. Do tej pory dostawaliśmy coś na kształt przenoszenia gameplayu z maszym arcade (tudzież mobilki) jeden do jednego. Teraz mamy wprowadzenie całkiem nowych typów nut (Basic i Advanced), które zrywają / nie są kompatybilne z klasycznym schematem arkadowych kontrolerów. Interfejs/plansze są tworzone pod natywną proporcję horyzontalną (16:9 zamiast 9:16). Oprawa graficzna została rozszerzona (choćby możliwość odtwarzania klipów video w tle). Całkiem nowy tryb fabularny. Plus nowe postacie. [Ukryte nutki (ad-libs) zastąpione przez "special notes"??] Dużo zmian w rozgrywce, plus sporo nowej zawartości. Widać, że gierka jest tworzona od podstaw specjalnie pod konsole (PC?). Mnie ciekawi, czy gra wyjdzie na Zachodzie w podobnym czasie* (ogłoszona premiera dla Japończyków to 2025 rok). * i czy Taito zdecyduje się na podobny model finansowy jak Bandai Namco z najnowszym Taiko no Tatsujin (PŁATNA cykliczna subskrypcja względem klasycznych PŁATNYCH pojedynczych DLC) Edytowane 31 stycznia31 sty przez Damk
Opublikowano 31 stycznia31 sty Autor Z trailera wiele nie wyłapałem, ale różnic nie kwestionuję. Jednak pierwsze wrażenie było takie bez wzruszenia. Nie lubię i nie chcę trybu fabularnego w grach muzycznych, bo za wyjątkiem może Deemo, który był częściowo przygodówką, większość sprowadza się do jakiegoś moe shitu do przewijania. Tu nie zapowiada się inaczej. W groove coaster fajne to było, że była to typowa arcade'ówka, a postacie to tylko kosmetyka. No zobaczymy, jak tutaj. Utworki zapowiadają klasycznie, Touhou, Vocaloid, Anime itd. dlatego można założyć, że dużo będzie powtórek. Grę kupię na 100%, ale pewnie z czasem przy okazji obniżki. Może faktycznie zapowiedzą jeszcze wersję na PC.