MierzejX 883 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 (edytowane) Przyznać się, komu daliście sie ogolić najbardziej i wpadliście w pułapki kupowania tego samego tytułu po kilka razy (ile)? Liczymy remastery ale rimejków już nie. Tak wygląda to u mnie. - Don't Starve. (4; PC, później wersja mobilna, potem Xboxowa a na końcu wersja na Switcha), - Minecraft (3; PC, Xbox 360, mobilna), - The Long Dark (2; Xbox One później Switch), - Crashlands (2; mobilna później Switch), - The Witcher 2 (2; Xbox 360 później PC), - The Witcher 3 (2; Switch później PC), Edytowane 26 października 2021 przez MierzejX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Dwa razy kupiłem Bayonettę i Resident Evil 4. Dwie najlepsze gry akcji, w jakie kiedykolwiek grałem, a że wziąłem je dawno temu na promocji, to pomyślałem, że trochę im jeszcze dorzucę i zapłacę za nie po raz drugi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 U mnie to chyba tylko były dwie gry, a mianowicie: - wiedźmin 3, raz na ps4, a potem xbox - rdr2, taka sama kolejność jak na górze. I to by było na tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Wiedźmina 3 - raz w pudełku, a drugi raz w edycji GOTY w cyfrze Halo 3 - kiedyś napierdzielałem w ten tytuł tak dużo, że w ogóle nie wyjmowałem go z napędu. W związku z tym gdy mój Xbox 360 padł, zapomniałem o płycie w środku i wysłałem go do serwisu razem z konsolą. Oczywiście konsola z serwis wróciła bez gierki i musiałem moją jedną z gier życia ponownie Halo 4 - ponieważ polski dublaż był tragiczny, zmuszony byłem kupić grę drugi raz z angielskiej dystrybucji by móc grać normalnie jak człowiek z angielskimi aktorami Sea of Thieves - raz w cyfrze, drugi raz w pudełku w celach kolekcjonerskich a trzeci raz jako kod od kanabisa, Tym sposobem nabijam statystyki sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 RE4 (PS2 i PS3), Valkyrie Chronicles (PS3 i PS4), Zone of the Enders 2nd Runner (PS2 i PS4), MGS 5 (PS3 i PS4 wersja Definitive), trylogia Prince of Persia (PS2 i HD Collection na PS3), GTA 3, VC i SA po 2razy. Pewnie jeszcze coś by się znalazło ale nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Tak samo Wiesiek i RDR2. Do tego Sekiro, Borderlands 3 i Metro Exodus, wszystko wpierw ps teraz na iksa. Jeszcze przypomniałem sobie reboot TR, tutaj ps3 i później ps4. I Soulsy 2 tak samo. No i B2. Jakby tak poszperać po profilu to pewnie by się więcej znalazło xD Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 135 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Metroid Dread - edycja zwykła i kolekcjonerska Super Smash Bros. Ultimate - w bundlu z konsolą kod na grę a potem kolekcjonerka wpadła Dead Cells - edycja zwykła a potem kolekcjonerka Zelda Link's Awakening - edycja zwykła a potem kolekcjonerka Darkest Dungeon (Switch, PC) Hollow Knight (Switch eShop potem pudełko, PC) Stardew Valley (Switch eShop potem pudełko) Shovel Knight (Switch eShop potem pudełko) Hades (Switch, PC) Pewnie jest tego znacznie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Resident Evil 1 (PSX - PAL i JAP, DS) Vigilante 8: Second Offence - (PSX, DC) Street Fighter Alpha 3 (PSX, DC) V- Rally 2 (PSX, DC) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Najwięcej razy kupiłem Resident Evil 4 1 Kupiłem samą grę oryginał na GameCube, konsolę pożyczyłem na weekend ale nie skończyłem musiałem oddać konsolę i pożyczałem ją na raty. Wydawało mi się że uda mi się grę skończyć w ciągu dwóch dni bo RE3 padł w weekend więc dlaczego RE4 miało by być dłuższe. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałem że spędzę przy niej ponad 25 godzin rozłożone na raty. 2. Wjeżdza pirat na Playstation 2, dodatkowy scenariusz Ady skusił mnie i już grałem na własnej Konsoli PS2, zapłaciłem za płytę Verbatim 20 zł ale ostatecznie oryginał też kupiłem i wszedł do kolekcji. 3. Wjeżdza wersja cyfrowa z PSN na Playstation 3 gram dla przyjemności w rozdzielczości HD i dla trofeów. - Sciągam z torrenta wersję na PC ale to nie liczy się jako zakup. 4. Kupuję wersję pudełkową na Playstation 4 5. po premierze Xboxa Series X kupuje pudełkową wersję na Xboxa One X 6. kupuję cyfrową wersję na Nintendo Switch bo nie ma pudełkowej. i od czasu do czasu gram godzinkę w łóżku albo gdy zabieram konsolę na jakiś wyjazd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Tak żeby kasa poszła do twórców to tylko Wiesiek 3. Kolekcjonerka na PS4 i niedawno GOTY w cyfrze na przecenie. Parę tytułów jak już używkę za drobne szło wyrwać żeby na półeczce była nie wliczam Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 GTA IV x3 (ps3, x360 i ponownie na x360 do wstecznej w XSX) GTA: SA x3 (Ps2, pato port z komórek, biorę day1 Definitive Edition GTA 5 x 2(3) (ps3, ps4 i jest duża szansa, że na ps5 też wezmę) Gierek co dwa razy kupiłem jest dużo więc nie ma sensu wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Wiedźmin 3 - początkowo na ps4 potem na PC i finalnie Goty w pudle na xa za parę zeta. Bayonetta - najpierw na wiiu potem switch Ninja gaiden 1 i 2- pudło kupione dawno temu czekało na wsteczną i było jak znalazł. Potem weszła cyfra jak była w promocji. Oczywiście dałem się naciągnąć na master kolekcje ale żałuję. Mgs (3) chyba z 5 x kupiłem ale za każdym razem czeka na kiedyś. Re4 - tutaj najpierw Pożyczony ngc i gra więc się nie liczy ale potem kupione na PS2, X360 i znowu na ps4. Teraz pewnie kupię na vr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Kilka tych gierek kupiłem ponownie, najwięcej razy Stardew Valley (cyfra na PS4, pudełko na PS4, cyfra na Znicza), tak to raczej podwójne zakupy: - Wiedźmin 3 podstawka, oba dodatki z kartami, a potem GOTY na PS4 w cyfrze; - Shovel Knight cyfra na 3DS i pudło na PS4; - RDR pudło na PS3 i teraz wersja na One, pudło; - Bioshocki najpierw w pudłach na PS3, potem pudło na PS4, a obecnie cyfra z Plusa; - The Warriors pirat na PS2, potem pudło na pierwszego Xboxa, następnie cyfra na PS4; - Resident 4, pirat na PS2, cyfra na PS3, cyfra na PS4 xd; - Death Stranding - pudełko na PS4, pudełko na PS5; - trylogia GTA na piratach na PS2, teraz cyfra na PS4; - GTA V - pudełko na PS3, cyfra na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 RE4 mam kupione w pudle na PC, PS2, Wii i PS4 natomiast cyfre na xboxa i ps3. Tak się szanuje markę. Bayonette mam na ps3, Xbox 360, ps4 i Wii u w pudle. Volgarra cyfre mam na pc, vicie, ps4 i switchu. Gier po dwa czy trzy pudla to nie wymieniam bo z minimum 10 jest Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Ninja Gaiden i Doom Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Shadow of the colossus [wersja ''papierowa''] na PS2, HD Collection na PS3 planuje: -FFV, PS2 -FF XII, PS2 -Resident Evil, PS2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Life is Strange - zwykła wersja na One tak mi się spodobała, że przeszedłem sobie jeszcze raz, tym razem limitkę na PS4 (z soundtrackiem i książeczką). Jedyna gra, w której mam zarówno calaka, jak i platynę. GTA V - Xbox 360 i Xbox One. Finalnie mało grałem w wersję na One. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 853 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Duke Nukem 3D. Do zestawu brakuje mi tylko wersji na Xbox. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 377 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Ja nawet nie będę wymieniać, bo za dużo tego jest i nie ogarnę. Mam od pyty dubli w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Żadnej. No chyba, że liczymy remaster trylogii Crasha, bo miałem już trójkę na PSX, ale to mocno naciągane. Jeśli kiedyś się to zmieni, to ewentualnie w przypadku Wieśka 3 (kupiłem cyfrę GOTY i żałowałem, że nie pudło, fajne wydanie i chciałbym mieć do kolekcji). Chciałbym też ponownie kupić Tekkena 3, bo moja płyta już nie działa, a żeby było lepiej to dawno zgubiłem instrukcję i okładkę, strasznie mi tego szkoda, tym bardziej, że teraz ładne i kompletne wydanie PAL to spory wydatek. Możliwe, że kupię kiedyś kolekcję MGS HD (posiadając 2 i 3 na PS2), bo chciałbym sprawdzić trójkę w 60 klatkach i wyższej rozdzielczości. No i parę gier, które ze względów cebulackich kupiłem i odsprzedałem tuż po premierze, a obecnie kosztują grosze (np. GoW 2018). Ale to bez ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Titanfall 2, Wiedzmin 3 i CTR po przesiadce z ps4 na XSX oraz Alan WakeR za czteropaka (cyfra). Kupiłem RDR na XSX ale względem ps3 to jest jak nowa gra więc się nie liczy xD Cod MW 2 i kochany Blur po przesiadce z ps3 na x360 (pudełka) Nic innego mi chyba nie przychodzi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Wiedźmin x2, Gta 5 x3, Gta 4 x3, Watch dogs 1 i 2 x2 ale dwukrotny zakup to cała masa tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Często sprzedawała gry więc dość często kupowałem je znowu jak nabrałem ochoty żeby przejść sobie znowu ale tak żeby mieć na półce 2 te same gry to tylko mi się przy gta 5 zdarzyło. No i twierdze krzyżowiec hd kupiłem na steamie bo całe życie na pirackie jechałem i mi było wstyd xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 no było trochę tych Tomków, a niektórych nie ma na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Niech mnie chuy tony 4 był jeszcze na psxa? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi