Skocz do zawartości

The Best of Amiga, 1/8 finału.

1/8 finału! 38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chaos Engine vs. Syndicate

2. 2. Turrican vs. Another World

3. 3. Kajko i Kokosz vs. Theme Park

4. 4. Super Skidmarks vs. Worms

5. 5. Alien Breed vs. Dune 2

6. 6. Super Frog vs. Cannon Fodder

7. 7. Speedball 2 vs. Sensible World of Soccer

• Speedball 2
    • Sensible World of Soccer
  8. 8. Gobliiins vs. Lemmings 2

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 12.11.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Amiga pomału wkracza w fazę turnieju, gdzie może zacząć robić się gorąco, albo przynajmniej trzeba będzie zrzucić sweterek, bo ciepełko lekkie bije. W sam raz na chłodne, jesienne wieczory.

Aktualnie nas interesująca drabinka wygląda tak:

amiga3r.thumb.jpg.d63c43ff5a740f37cc15f99b841c2906.jpg

A TUTAJ drabinka pełnego turnieju do wglądu.

• Startowało 64 gier (obecnie pozostało już tylko 16). Całe generacje mają limit 128 gier, ale mówimy tutaj o tylko jednej platformie, więc uznałem, że połowa stawki będzie optymalna. Lista stworzona wspólnymi siłami. Kilkanaście mniej obiecujących tytułów musiało wylecieć, ale była na to ogólna zgoda (albo obojętność). Zabrakło również gier, wydawałoby się, oczywistych - np. Mortal Kombat, UFO, Civilization, Settlers i kilku innych, ale uznaliśmy, że one już niekoniecznie kojarzą się jednoznacznie z Amigą, więc wylądują albo w kolejnych generacjach konsol, albo w edycji PC. 
  • Głosujemy do piątku (12.11.2021) do 23:59.
  • W przypadku remisu uznałem, że zwyciężczynią zostanie ta gra, która w swoich głosach będzie miała więcej Senior Memberów i Adminów.  Bo to ludzie pewni i zaufani. Jeśli również w tej kategorii będzie remis, to pomyślimy nad jakąś turbo dogrywką, czy coś. Nie wiem, ale nie martwmy się na zapas.
  • Miejsca w drabince są przydzielone czysto losowo.
  • Narzucony jest limit w postaci maksymalnie dwóch gier na cykl, choć akurat tutaj staraliśmy się gry dobierać tak, by każdy cykl miał jednego reprezentanta.
  • Komentarze w stylu "a dlaczego nie ma gry xxx?" będą zlewane ciepłym moczem, bo był czas na zgłoszenia.

Poniżej gameplaye do wciąż żywych zawodników, gdyby ktoś chciał na szybko sprawdzić co dany tytuł sobą prezentuje:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Oddałem głos na Super Froga, choć Cannon Fodder też było świetne. Chyba z miłości do platformerów. Fajny temacik. Z niecierpliwością czekam na generację DC/PS2/GC/Xbox i finał Metroid Prime vs Ninja G

• Mamy czołową ósemkę.   Czy wydarzyło się coś nieprzewidywalnego? Nieszczególnie, chyba że za taki uznać fakt, że Kajko i Kokosz pokonali Theme Park (21-17). Widzę, że patriotyzm w narodzi

Opublikowano

Speedball 2 vs. Sensible World of Soccer.. No niezbyt ciekawie to wygląda dla tej pierwszej :yao:

Opublikowano
  • Autor

No szkoda, szkoda, tym bardziej, że to akurat jedyne dwie sportówki, a jedna musi odpaść.

Ale cóż, reszta gali będzie jakoś musiała się obejść bez Sensible World of Soccer.

Opublikowano

Another World vs Sensible Soccer - można już teraz przewidzieć finał. Nudy w tej amigowej bitwie gierek co potwierdza ilość oddawanych głosów

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Mój finał jest w tym tygodniu, ostatecznie zagłosowałem na Super Froga. Ciekawe czy w ostatnim starciu będą Robaki i Mięso Armatnie.

Opublikowano

Oddałem głos na Super Froga, choć Cannon Fodder też było świetne. Chyba z miłości do platformerów. Fajny temacik. Z niecierpliwością czekam na generację DC/PS2/GC/Xbox i finał Metroid Prime vs Ninja Gaiden :P.

Opublikowano

Super Frog to tytuł, przy którym złamałem mojego Quickshota, ale to i tak nie zmienia faktu, że oddałbym głos na Cannon Fodder nawet bez tego traumatycznego przeżycia - cudowny tytuł, jak zresztą każdy od Sensible Software wtedy :wub:
Ogólnie głosowanko idzie po mojej myśli, oprócz tylko jednej pary, gdzie zdecydowanie wolałbym Super Skidmarks ponad Wormsy (jakoś nigdy nie byłem super fanem, choć sporo zabawy z robakami było, nie zaprzeczę).

Opublikowano
  • Autor

Mamy czołową ósemkę.

• Czy wydarzyło się coś nieprzewidywalnego? Nieszczególnie, chyba że za taki uznać fakt, że Kajko i Kokosz pokonali Theme Park (21-17). Widzę, że patriotyzm w narodzie silny.
  • W sportowym pojedynku Sensible Soccer rozgromiło Speedballa 2 (33-5) i gdyby to był mecz podwórkowy, to już byłoby słychać "nie no, trzeba pomieszać składy!".
  • W pojedynku pociesznych stworków Lemmingi okazały się lepsze od Goblinów (23-15).
  • Cannon Fodder wcale nie bez trudności ostatecznie pokonał Super Żabę (również 23-15).
  • Diuna 2 wciąż na fali wznoszącej, która tym razem zmyła Alien Breed (22-16).
  • Wormsy w najbardziej jednostronnym pojedynku tej rundy łatwiutko (prawdopodobnie Świętym Granatem) rozjebały Super Skidmarks (35-3).
  • Another World wydaje się, że aż ZA ŁATWO gromi Turricana (28-10).
  • A Syndicate nie znalazł godnego rywala w Chaos Engine i tylko lekko się spocił, ale kontrolował całą walkę (27-11).

Cóż, poza przypadkiem Kajko i Kokosza te wyniki nie dziwią nawet mnie - amigowego laika.

Dozo w ćwierćfinałach.