Skocz do zawartości

The Best of Trzecia Generacja, Grande Finale!

Finał! 74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Contra vs. Micro Machines

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 12.11.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Finałowa walka Trzeciej Generacji właśnie się rozpoczyna!

oktagonfinal.jpg.4f7352b560f22482fc02060b8443decc.jpg

Po jednej stronie stanie stara, poczciwa Contra. Faworytka wielu graczy, zawodniczka zmęczona już wygrywaniem kolejnych plebiscytów, ale jednocześnie z chęcią zgarnie kolejny laur. Ikona gamingu, ucieleśnienie co-opa, wojowniczka godna szacunku.

Natomiast z drugiej strony mamy pretendenta i - nie bójmy się tego określenia - niespodziankę turnieju. Micro Machines, czyli cyfrowe wyobrażenie naszych dziecięcych zabaw resorakami, zawodnik wszechstronny i niezwykle pomysłowy. Czy uda mu się zaskoczyć starą wyjadaczkę oktagonu i pokonać mistrzynię?

GONG i poszli!

Drabinka uwzględniająca ostatnie fazy wygląda następująco:

3gen7r.jpg.13427a0de0e30706ff260010706453d9.jpg

TUTAJ pełna drabinka do wglądu.

• Finałowa ankieta standardowo zamknie się w piątek (12.11) o godzinie 23:59. 
  • W przypadku remisu liczę głosy Senior Memberów (i Adminów, jeśli się takowe pojawią). Wygrywa ta gra, która ma po swojej stronie więcej tych zaszczytnych osobników.
  • Miejsca w drabince były przydzielane losowo.

Gameplaye:

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 483
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mamy to. Mieliśmy aż 74 głosy, co chyba jest nowym rekordem. 44 spośród nich zadecydowało, że Najlepszą Grą Trzeciej Generacji Konsol według szacownego grona jurrorów psxextreme.info została

• Zrobiłem to samo ;p

• Kolejny argument za Contrą to taki, że w MM muzyczkę mieliśmy tylko na title screenie (nie każdy lubi odgłos silniczków) a Contra to        3:40 - to narastające intensit

Opublikowano

Głos na Contrę z jednego powodu - ta plansza z helikopterkami w MM, ile tam się można było nawkoorwiać :sapek: Specjalnie na pierwsze plansze się dobierało najlepszych na początek żeby szybciej odpadli - Spider, Bonie i ktoś tam chyba jeszcze, reszta to byli lamusy.

Opublikowano

Konami Code FTW

Chociaż ciekawie by było gdyby Mikroskopowe Maszyny wgrały. Wtedy byłby Forumek MSextreme czy coś. 

Opublikowano

Contra? Zero zaskoczenia, gierka na którym większość czarnobylskiego pokolenia wychowała się na tej gierce.

Opublikowano

Zagłosowałem na Maszyny, bo wiem że większość będzie głosowało na Contre. Przy obu tytułach spędziło się masę czasu.

1 godzinę temu, Moldar napisał:

Duck Tales odpadło, więc smutno jest mi głosować na gry niegodne finału :(

No właśnie skoro MM wygrało to powinieneś na nie głosować, bo tak to okaże się, że Kaczki przegrały z drugim miejscem?

@Kmiot myślałem, że od razu dasz tutaj starcie o trzecie miejsce.

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, Square napisał:

@Kmiot myślałem, że od razu dasz tutaj starcie o trzecie miejsce.

Eee, nieszczególnie. Interesuje nas wyłącznie zwycięzca. Z tego nie będzie żadnego rankingu, wiec ostatecznie ustawianie gier w jakiejkolwiek końcowej kolejności nie ma IMO sensu. Liczy się tylko to, że wszyscy byli słabsi od tej JEDNEJ JEDYNEJ.

Opublikowano
4 godziny temu, Square napisał:

Zagłosowałem na Maszyny, bo wiem że większość będzie głosowało na Contre. Przy obu tytułach spędziło się masę czasu.

Zrobiłem to samo ;p

Opublikowano

Contra to klasyk... ale głos na MM. Wyjątkowy tytuł, z wyjątkowo jak na tamte czasy naturalnym modelem jazdy. Dla fana samochodów (i samochodówek) prosty wybór.

Opublikowano

Trochę się spóźniłem, szkoda. Moim zdaniem Mario powinno wygrać, nie ma bardziej kultowej gry, z całą sympatią do wyżej wymienionych i mojego ukochanego Battletoads :).

Opublikowano

Kolejny argument za Contrą to taki, że w MM muzyczkę mieliśmy tylko na title screenie (nie każdy lubi odgłos silniczków) a Contra to :banderas:

3:40 - to narastające intensity :banderas:

Opublikowano

Oddałem głos na Contrę, skoro pierwsze Mario odpadło, Micro Machines też było mega, ale Contra to Contra :).

Opublikowano

Contra spoko ale dziś bym nie chciał grać w coś takiego, a w Micro Machines i owszem :fsg:
Ta jazda pomiędzy płatkami śniadaniowymi w kuchni, albo formułki na stole bilardowym :banderas:
Kultowy tytuł, przy którym spędziłem masę czasu, więc mój głos właśnie na grę od Codemasters.

Opublikowano
21 minut temu, Wredny napisał:

dziś bym nie chciał grać w coś takiego

A ja bym chciał dlatego kupiłem niedawno wydane Contra Collection + masa współczesnych gierek się na niej wzoruje że wymienię tylko Blazing Chrome i Huntdown

Opublikowano

Tylko Contra. Wtedy oddzielała mężczyzn od chłopców grających w SMB.

Opublikowano
11 godzin temu, GearsUp napisał:

A ja bym chciał dlatego kupiłem niedawno wydane Contra Collection + masa współczesnych gierek się na niej wzoruje że wymienię tylko Blazing Chrome i Huntdown

Dzięki za polecenie Blazing Chrome. Na screenach prezentuje się super. Mam nadzieję, że jest równie dobre co Huntdown, mimo troszkę słabszych recek. Wezmę przy najbliższej okazji :).

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Mamy to. Mieliśmy aż 74 głosy, co chyba jest nowym rekordem.

44 spośród nich zadecydowało, że Najlepszą Grą Trzeciej Generacji Konsol według szacownego grona jurrorów psxextreme.info została

Contra.

maxresdefault.thumb.jpg.dfa576056c4c9b77a74ea1e821d57622.jpg

[fanfary][strzelający szampan] 

3genfinal.thumb.jpg.843bfa4fe85846134625605f2a2ae5d7.jpg

O ile drugi finalista mógł być dla wielu zaskoczeniem, to sam zwycięzca nie zdziwi chyba nikogo. Gra kultowa dla wielu. Spędzone przy niej godziny w kooperacji z braćmi, kolegami, a nawet siostrami (to u mnie) to czas wspaniałej beztroski (nie licząc połamanych i lichej jakości joypadów). Wspaniała oprawa, urozmaicone poziomy, oszałamiające udźwiękowienie i OST. Na tamten czas ta gra miała WSZYSTKO i nic dziwnego, że przeszła do legendy. A teraz jej wartość dodatkowo wzrośnie, skoro wygrała najbardziej prestiżowy plebiscyt w internecie.

Edytowane przez Kmiot