damianos27 13 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Witam.Kto z was korzysta na pc z game pass?warto korzystać z tego na pc?? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Miałem i używałem trochę. Zrezygnowałem, gdy podnieśli cenę 2x. Gry dobre. Działa fajnie. Punkty za achievmenty są liczone na jedno konto z xboksa. Jeśli sporo grasz i nie męczysz każdej jednej gry przez dwa miechy do calaka, to warto. Cytuj
damianos27 13 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Opublikowano 7 listopada 2021 jeśli nie posiadam xboxa to czy wg warto z tego korzystać?? Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 ... jak chcesz zagrać w gry, które są w gp to warto, a jak nie, to nie warto. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 55 minut temu, damianos27 napisał: jeśli nie posiadam xboxa to czy wg warto z tego korzystać?? imo nie warto, już lepiej odpalić plemiona Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Ta usługa w ogóle juz nie odbiega od GP na konsolach, na dodatek na PC to możesz dzielić konto chyba na 10 osób + 2 konsole, a biorąc pod uwagę jeszcze te wszystkie cebule, jak wbijanie 3 lat z pringersow nie wiem jak można GP obecnie nie mieć. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 1 godzinę temu, C1REX napisał: Miałem i używałem trochę. Zrezygnowałem, gdy podnieśli cenę 2x. Nie masz nikogo w znajomych co używa na konsoli bądź na PC? Cytuj
Paolo de Vesir 9 232 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Nie ma takich ludzi. GamePass to rewolucja i kto gra na PC bardzo często z niego korzysta. W przypadku Xboxa to wręcz obowiązek. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 szczególnie, że tak często można dorwać trzy miesiące za 4 zł ja w tym roku zapłaciłem 8 zł za 6 miesięcy abonamentu - nie wiem jak mi na to pozwala Microsoft, ale nie narzekam Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Największy minus GP na PC to to że często wersje na nim mają jakieś dziwne błędy które na Steamie albo nie występują albo można je obejść. Patche też jakoś z opóźnieniem przychodzą. Z 90% grami nie będzie problemu ale z premierami często jest coś nie tak (ostatnio Psychonauts 2 i The Ascent), ale za cenę którą proponuje MS (4zł za 3miesiące) warto skorzystać. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 3 hours ago, easye said: Nie masz nikogo w znajomych co używa na konsoli bądź na PC? Mam listę znajomych z czasów xbox360. Usługa zajebista, ale akurat w tamtym momencie miałem rozgrzebanych kilka gier na ps4, w tym Nioh2 na 1000 godzin i Dark Souls3 na 200h i Disgaea5 na chuj wie ile godzin. Miałem też mały problem z achievmentami w Saint Row 4. Nie działało to dobrze. Tak jak kolega wyżej napisał - wersje gier na Steam wydają się lepiej działać. ------------------------------------------------------------------------------------------ Największym wyzwaniem GamePassa na PC nie jest to, że usługa ma jakieś wady. Usługa jest mega kozak. Jednak na PC są inne realia, niż na konsoli. Gry na PC są sporo tańsze niż na konsolach. Zwłaszcza, gdy się używa sklepów z kodami jak cdkeys.com. Sporo gier dostaje się za darmo co tydzień na PC. Zwłaszcza z Epica i TwitchPrime, ale czasem też i z innych sklepów. Do tego PC ma piraty i emulatory. Jak ktoś ma mniej czasu na granie, a jednocześnie lubi calakować dłuższe gry, to usługa może nie być aż taka super na PC. Tzn. jest super, ale nie must have jak na xboksie. BTW: Jak cebulujecie GamePassa na PC na 3 lata? Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Ja wbiłem np. do 2024r jak były kody z pringersow za parę złotych, a że moje konto dałem znajomemu, który gra na konsoli wyszło po jakieś 200-250 zł... Ktoś kto ma konsole może Ci wbić livem, zresztą tak jak mówię, na PC to na 10 komputerach możesz używać (2 offline) więc wystarczy znaleźć innego kolegę/kolegów z PC by rozłożyć cenę. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 10 komputerów na jednym game passie? kreatywność w cebuleniu na forumku nigdy nie przestanie mnie zadziwiać Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 @ASXto nie jest moją kreatywność, bo swojego głównego konta MS jakimś 10 przypadkowym ludziom w życiu bym nie udostepnił, ale sam używam na przynajmniej 3+w pracy. Na tej zasadzie sprzedawali do niedawna konta i warunek był 1, żeby nie wyrzucało z gry nie więcej niż 10 komputerów (taki jest zresztą limit urządzeń na MS.com) Wychodzi na to, że GPU można dzielić na 12 urządzeń, bo i 2 konsole spokojnie można podłączyć, offline maks 4 urządzenia. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Jak można zbić cenę 10x, to ostro. Rozumiem jednak, że cała grupa osób dzieli jeden GamerTag/login i hasło? Na ps4 można chyba było grać w gry z drugiego profilu na konsoli, ale chyba tak się nie da na xboxPC. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Nie każdy gra na swoim profilu. Przynajmniej tak to działało, chyba nadal działa skoro na allegro premium do Forzy chodzi od 8 do 30 zł... Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 wiem, że na tym forum PC nikogo ale wczoraj ukazały się recki Total War Warhammer 3 i wyglądają na całkiem pozytywne. Sama gra wychodzi pojutrze i od premiery będzie w GP Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 19 minut temu, ASX napisał: wiem, że na tym forum PC nikogo ale wczoraj ukazały się recki Total War Warhammer 3 i wyglądają na całkiem pozytywne. Sama gra wychodzi pojutrze i od premiery będzie w GP Pełna czy to preview jakieś? Warhammer to najlepszy z total war'ów, zastanawialem sie czy kupic to czy Elden Ring bo myslalem że to jakieś czasowe demo w gp Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 Teraz, UberAdi napisał: Pełna czy to preview jakieś? normalna pełna wersja Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 pogralby czlowiek, ale nie dla console peasant to Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 3 godziny temu, ASX napisał: wiem, że na tym forum PC nikogo ale wczoraj ukazały się recki Total War Warhammer 3 i wyglądają na całkiem pozytywne. Sama gra wychodzi pojutrze i od premiery będzie w GP Mój drogi ja juz w czwartek będę napierdalał jak dziki i to jest moja gra aż do premiery elden ring Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 No to fajny ten Warhammer w Gamepassie, taki trochę nie włączający się xD 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 Na Win11 podobno się uruchamia jak coś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi