Opublikowano 17 lutego 20223 l Az się przypominają czasy games for windows live kiedy pirackie wersje działaly lepiej niz te oficjalne. MS wtedy miał chyba wiekszy wkład w rozwój gierkowego piractwa niż sam Piratebay
Opublikowano 17 lutego 20223 l Mi kilka gier z Xbox PC robiło takie problemy. Odechciało mi się, bo przy darmowych grach z EPIC, Amazon/Twitch Prime i cenach na cdkeys, to Gamepass nie ma tej atrakcyjności, co na konsolach.
Opublikowano 17 lutego 20223 l Już dawno ogłaszali, że naprawią tą śmieszną apkę i dadzą normalny dostęp do katalogu z instalkami gier, coś teraz ucichło na ten temat.
Opublikowano 17 lutego 20223 l Pierwsze odpalenie gry ponoć około 15 minut trzeba poczekać i się włącza, później już normalnie przy włączaniu. Poczekałem i rzeczywiście tak jest. Nie wiem czemu wersja z gamepass tylko tak ma Skala walk jak zwykle robi wrażenie, krótko pograłem więc ciężko mi ocenić całość, pobawię się jutro ale zapowiada się fajnie. W jakiej innej grze można husarią na niedźwiedziach walczyć z chaosem
Opublikowano 17 lutego 20223 l Gdzieś widziałem ostatnio recke, że graficznie niewiele się zmieniło. Czasem nie wiem, gdzie ludzie mają oczy. Mapy bitew mają o wiele więcej szczegółów, już nie wyglądają jak polana z dwoma górkami, szopką i drzewkami, sama jakość terenu, trawa itd., desing - duży progres od dwójki. I w końcu się ogarnęli i zamiast MSAA jest TAA i W KOŃCU jest czysto i bez shimmeringu, nie migocze wszystko jak na dyskotece. Ogólnie modele jednostek, efekty - wszystko zaliczyło progres. Tylko ta ich optymalizacja, jak gdzieś klatki mają ostro spaść to i tak spadną, czy na low czy na ultra Za mało jeszcze pograłem, żeby coś więcej mówić o mechanikach itd. ale pierwsze wrażenie jak najbardziej spoko. Ogry wymiatają
Opublikowano 17 lutego 20223 l Kurde spoko się gra. Prolog troszkę ssie na starcie dla kogoś kto zjadł żeby na total war ale potem już spoczko. Dla nowych idealne wprowadzenie. Pamiętajcie aby połączyć konto Xbox z total Access dla dodatkowej nacji i to jakiej! Będzie w weekend grane. Co za koniec lutego dwie mega gierki total war a zaraz elden ring.
Opublikowano 17 lutego 20223 l Zrobiłem benchmarki na i7 8700k i RTX 2070 w 1440p, nie jest tak źle z optymalizacją jak myślałem. Total War nigdy nie był "lekką" grą dla sprzętu. ultra, wszystko wymaxowane - 38.8 fps: Spoiler Ustawienia pod 60 fpsów (mix wysokich i średnich): Spoiler
Opublikowano 18 lutego 20223 l Fakt, pierwsze włączenie zajęło koło 20 min. Dobrze, że ludzie od razu zaczęli o tym pisać w komentarzach w apcke xboxa, bo chyba z 5 razy restartowałem gierkę, zanim to ogarnąłem. Co do samego Warhammera, to oczywiści mokry sen fanów uniwersum i bardzo dobra strategia, aczkolwiek, przez te jaskrawe kolorki, to gra mi przypomina HOMM V. Dodatkowy karny siusiak za to, że nie ma od premiery tego dodatku z krwią (Blood DLC; akurat jak ktoś kupił go przy poprzednich TW:W, to będzie miał go od razu tutaj), bo przy tych kolorach, to czasami wygląda jak walka gumisiów. Czekam aż będzie MORTAL EMPIRE, to wtedy wszystkie szekle wydane na dodatki w TW:W1 i TW:W2, nie pójdą na marne Edytowane 18 lutego 20223 l przez Metoda
Opublikowano 18 lutego 20223 l 9 godzin temu, UberAdi napisał: Zrobiłem benchmarki na i7 8700k i RTX 2070 w 1440p, nie jest tak źle z optymalizacją jak myślałem. Total War nigdy nie był "lekką" grą dla sprzętu. ultra, wszystko wymaxowane - 38.8 fps: Ukryj zawartość Ustawienia pod 60 fpsów (mix wysokich i średnich): Ukryj zawartość no własnie dla mnie lekka lipa że na 3070 nie mogę mieć wszystkie na ultra w Ultrawide ale cóż. Musiałem też lekko zejść z detalami na mapie kampanii o dziwo nie musiałem schodzić na mapie bitwy. Czuje że to wina tylu biomów na mapie kampanii, śniegu i innych atmosferycznych dodatków. Jednak po jakości grafiki nie ma usprawiedliwienia dla tak kiepskiej optymalizacji. Dying Ligh 2 to samo miał że optymalizacja leżała.
Opublikowano 20 lutego 20223 l W dniu 17.02.2022 o 21:03, UberAdi napisał: Pierwsze odpalenie gry ponoć około 15 minut trzeba poczekać i się włącza, później już normalnie przy włączaniu. Poczekałem i rzeczywiście tak jest. Nie wiem czemu wersja z gamepass tylko tak ma Dzięki za tą informację, bo już zacząłem na nich psy wieszać. Jak odpalałem u siebie na komputerze to dawałem aplikacji chwilę ale nie sądziłem, że potrzeba aż 15-20 minut zanim się załaduje. Klikałem myszką, a tam pojawiał się komunikat o tym, że program nie odpowiada... Już myślałem, że to przez fakt instalacji gry na zewnętrznym dysku SSD (Samsung T7), bo aplikacja Xbox początkowo miała problemy z rozpoznaniem dysku. Musiałem go sformatować na format NTFS z exFAT aby można było na nim instalować gry. Inaczej aplikacja nie widzi dysku. Nie rozumiem tego, bo Steam, Epic, amazon, GOG i żadna inna aplikacja nigdy nie miała problemów z tym formatem. Nie jestem fanem uniwersum ale lubię gry z serii Total War. Faktycznie jest to trochę cukierkowe i przypomina HoMM. W poprzednie części trochę grałem więc i przy tej pewnie spędzę trochę czasu. Nie wkręcają mnie jednak tak jak np. pierwszy Medieval i Rome. Pozostaje czekać aż znowu wrócimy do średniowiecza.
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l Panowie, jest jakiś sposób aby odzyskać straconego save'a z serwerów XGP? Miałem zapis na kilkadziesiąt godzin w The Outer Worlds, a teraz po zainstalowaniu go ponownie nie widnieje nic. Gra nie ma cross-save'a z konsolami, więc nie było szans żebym coś nadpisał, a szkoda mi zaczynać od początku.
Opublikowano 6 lipca 20222 l W dniu 17.02.2022 o 21:03, UberAdi napisał: Pierwsze odpalenie gry ponoć około 15 minut trzeba poczekać i się włącza, później już normalnie przy włączaniu. Poczekałem i rzeczywiście tak jest. Cholera, to w takim razie muszę jeszcze raz zainstalować XD
Opublikowano 11 lipca 20222 l Żona gra już 40 godzin w Stardew Valley na PC Gamepass, a nie wyskoczył żaden achievement chociaż powinno już sporo. Szukałem na necie i faktycznie są problemy z tą grą ale na Steam, o Gamepassie nic nie znalazłem. Gra na moim profilu więc mi to pasuje, że nie wyskakują ale dziwi mnie dlaczego tak się dzieje. Ktoś z Was spotkał się z tym problemem?
Opublikowano 11 lipca 20222 l Problemy z grami z Xboxa na PC? Stare, znałem. Mogą wyskoczyć po baaaardzo długim czasie albo zobacz czy SV nie ma oddzielnych achików dla wersji PC i Xboxowej.
Opublikowano 11 lipca 20222 l No zdarza się,dodatkowo jak osiągnięcia nie dzialaja też na takim steam, to nie liczyłbym że kiedykolwiek to naprawia na Windows Store. Swoją drogą ogrywame wlasnie Carrion, bo lada chwila wylatuje - świetna gierka!
Opublikowano 12 lipca 20222 l 7 hours ago, Paolo de Vesir said: Problemy z grami z Xboxa na PC? Stare, znałem. Mogą wyskoczyć po baaaardzo długim czasie albo zobacz czy SV nie ma oddzielnych achików dla wersji PC i Xboxowej. Chyba ma oddzielne ale to nie jest istotne w tym momencie, gra w to tylko na PC.
Opublikowano 1 maja 20241 maj Mam problem z PC gamepass. Mam ciagle komunikat jak poniżej. Wylogowanie i zalogowanie nie pomaga. Dopiero reset kompa, po wylogowaniu. Ale za jakis czas i tak wraca. Jakieś pomysly?