michu86- 393 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 (edytowane) Tak to co piszesz dla mnie też na plus, podoba mi się jeszcze że sposób prezentacji fabuły bardziej przystępny. Edytowane 6 października 2023 przez michu86- 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 Nikt nie wymyśli koła na nowo.Dali kilka swoich patentów w mechanice walki, rozwoju bohatera, składania broni itd plus inne podejście do fabuły, questów....Wszystko od a do z zagrało.Ciężko się do czegokolwiek doczepić, jedynie ostatnia lokacja słabsza taka randomowa.Dla mnie 9/10 jak w mordę strzelił.Mówienie że to klon bloodborne to brednie i spłycanie tematu.Ja bym pinokia stawiał wyżej niż taki ds2 pewnie. 2 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 Dobra przeszedłem ostatnie bossy.Oczywiście solo i bez rzucania badziewiem.Jak ktoś piszę że to kalka soulsow to chyba w inne gry graliśmy.Mechanika Perfect parry i ogłuszania dosłownie wywraca gatunek souslikeow do góry nogami!( no ok może przesadzam, każdy wie o Sekiro)Zapomnijcie o symulatorze rolla, parry perfect parry, parowanie garda, kontra po parry to jest prawdziwa moc!Wszędzie słyszę na forach jaka to gra trudna, prawda jest taka że ludzie grają jak nooby klepiąc 1 przycisk i rolla na pałe.Że muszą się ratować zjawą i bić jak pisdy po plecach!Powiem wprost leniwe kurly, gra daje mechaniki mówi chodź naucz sie!Ale ludzie nie chcą!Po co parrowac, po co zdejmować 1/4 życia hp bossa parrowaniem garda (skill rękojeści)Oglądalem streamy ludzi na yt i żałośnie to wygląda!Za 1 podejściem odrazu zjawę wołają, nawet nie spróbują sami.Na prawdę mogę powiedzieć że nauczyłem się grać pod koniec gry i gdzie na początku 2 fazowe walki z bossami trwały po 7 min tak ostatni zrobiony w 2.5 min.Gra fenomenalna!Wspaniała!System walki tak mięsisty że moim zdaniem przebija bloodborne .Nie chcę mi się rozwodzić więcej bo można by książkę napisać o wspaniałości tej gry Jak ktoś już przeszedł gierkę to zapraszam do obejrzenia moich 2 ostatnich walk z bossami.Zwłaszcza ta ostatnia to jest petarda pokazująca moc parowanie garda(skill z rękojeści)Żadnego bossa tak nie zniszczyłem przez całą grę.Frajda i duma. 3 1 2 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 Odkleił się troszkę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 Szranc to jerome? Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 6 października 2023 Autor Opublikowano 6 października 2023 4 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Szranc to jerome? Nie, nie było żadnych mrocznych cytatów postaci na koniec 1 Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 1 godzinę temu, Schranz1985 napisał: Dobra przeszedłem ostatnie bossy. Oczywiście solo i bez rzucania badziewiem. Jak ktoś piszę że to kalka soulsow to chyba w inne gry graliśmy. Mechanika Perfect parry i ogłuszania dosłownie wywraca gatunek souslikeow do góry nogami!( no ok może przesadzam, każdy wie o Sekiro) Zapomnijcie o symulatorze rolla, parry perfect parry, parowanie garda, kontra po parry to jest prawdziwa moc! Wszędzie słyszę na forach jaka to gra trudna, prawda jest taka że ludzie grają jak nooby klepiąc 1 przycisk i rolla na pałe. Że muszą się ratować zjawą i bić jak pisdy po plecach! Powiem wprost leniwe kurly, gra daje mechaniki mówi chodź naucz sie! Ale ludzie nie chcą! Po co parrowac, po co zdejmować 1/4 życia hp bossa parrowaniem garda (skill rękojeści) Oglądalem streamy ludzi na yt i żałośnie to wygląda! Za 1 podejściem odrazu zjawę wołają, nawet nie spróbują sami. Na prawdę mogę powiedzieć że nauczyłem się grać pod koniec gry i gdzie na początku 2 fazowe walki z bossami trwały po 7 min tak ostatni zrobiony w 2.5 min. Gra fenomenalna! Wspaniała! System walki tak mięsisty że moim zdaniem przebija bloodborne . Nie chcę mi się rozwodzić więcej bo można by książkę napisać o wspaniałości tej gry Jak ktoś już przeszedł gierkę to zapraszam do obejrzenia moich 2 ostatnich walk z bossami. Zwłaszcza ta ostatnia to jest petarda pokazująca moc parowanie garda(skill z rękojeści) Żadnego bossa tak nie zniszczyłem przez całą grę. Frajda i duma. Nie ma to jak zmontować sobie broń z potężnego topora większego od samej postaci (właściwości tnące) i dać mu rękojeść od lekkiej szpady, czyli moveset kłujący, co z automatu obniża potencjał ostrza. Komicznie to wygląda jak bossów dziobiesz tępym końcem, zamiast im przypierdolić tą gigantyczną brzytwą xd Zawsze miałeś taki łeb do interesów? 4 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 no - juz lepiej by wyglada rzucanie przedmotami z konca planszy! Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 (edytowane) Ta broń z marionetek (górna część) jest podobno dobra bo dość szybka w dziubaniu właśnie i ma świetną redukcję obrażeń przy bloku. Często ją widzę w poradnikach, raczej nikt takiego brzydactwa sam z siebie nie wybierze Edytowane 7 października 2023 przez michu86- Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Ja się dziwię, że taki kozak i wielbiciel trudnych gier jak Schranz w ogóle potrzebuje redukcje obrażeń na bloku. Myślałem, że on wszystko perfect parruje. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 święty Marcin wysłany z tapatalka 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 granie przez cala gre najlepsza bronia mozliwa w grze, z redukcja obrazen jak jakis noob? Chlop bosow na bloku przechodzi? Beka z typa! Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Pewnie to jeden z tych miłośników from software co dark souls przechodzi schowany za tarczą Havla. 1 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Czyli ja rzucając i dając zjawie powalczyć z bossem to w sumie jestem pro. Bo nawet broni nie muszę wyciągać i tępić na jakiś słabych bossów. Jak nawet nie ogarniają mojego rzucania i słabego pomocnika to co dopiero mierzyć się ze mną. Its not even my final form. 1 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Chłopak chciał się pochwalić skillem, to mu pocisnęli 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Jak ja słaby i stary.Ale zawzięty i nie przyzywam przy 3 próbie zjawy zeby za mnie bossa zrobiła.No a co ci mogą forumkowe leszcze napisać jak gre w 30h ze zjawą przebiegli.Tak w ogóle to 80% gry zrobiłem włócznia za duszę bossa.Niech sobię smieszkuja bo co im zostało, ja lecę sobię ng+. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Czekam na filmik jak rozpierdalasz bossa na perkusji od Rock Banda z wyłączonym telewizorem, inaczej się nie liczy! Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Zrobiłem właśnie solo archbishopa na ng+.Latwiutko.Także rozważę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 https://www.ign.com/articles/lies-of-p-dlc-seemingly-confirmed Będzie dlc. Cytuj
badzejo 361 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 No i super, czyli Spoiler Dorotka Wjeżdża na salony, lore jest naprawdę spoko i czekam bardzo żeby sprawdzić co oni tam wymyślili Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Ależ weszła sesja jak za dawnych lat Po patchu gra jest fantastyczna, nie widzę różnic w poziomie trudności wzgledem BB/DS. Po prostu jest trudno jak chcesz, żeby było trudno. Chcesz poziom easy? Da się zrobić. Czy Pinokio to najlepszy Souls like? No kurwa raczej. Jestem w VIII rozdziale i już wiem, że ta Gra powalczy o moje GOTY. Re-we-la-cja Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Ja mam już 60+h nabite i jestem w 9 rozdziale NG+.Jest ciężko, bossowie mają więcej HP i biją mocniej co powoduję że margines na błąd jest jeszcze mniejszy.Na razie największe kłopoty miałem z bossem na bagnach.Końcówka bedzie przeebana coś czuję. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Chciałbym jeszcze dodać, że gra ma trolling level 1000. From to się może od nich uczyć. Ech Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 ja NG+ powoli kończę, została mi jeszcze Asia i Manus, 80h+ mam już za sobą a mógłbym w to grać jeszcze długo, ciekawe jaki poziom trudności będzie miał dodatek Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Poziom trudności ze zjawą 1/10 .A bez zjawy? Nie wiadomo :xd:Ale te ostatnie bossy na ng+ to mają życia uua.Jaką bronią ciupiesz?Mi jeszcze ng++ zostało do platyny i myślę żeby sobię coś zmienić.Ewentualnie zacząć od początku bo jak bossy mają mieć 3x hp i 3x dmg to będzie masakra jak eldenie na ng+4 że skrobalo się ich po cm życia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi