mario10 548 Opublikowano 7 września Opublikowano 7 września Godzinę temu, Lochu napisał(a): Zjaw nie przyzywasz? Nie. Na razie próbuje bez zjaw ale jak patrzyłem na yt to wygląda walka spoko a jakoś mnie dojeżdża a już druga faza to szybka akcja Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 7 września Opublikowano 7 września (edytowane) 15 minut temu, mario10 napisał(a): Nie. Na razie próbuje bez zjaw ale jak patrzyłem na yt to wygląda walka spoko a jakoś mnie dojeżdża a już druga faza to szybka akcja Ja ukończyłem Pinokia jakiś tydzień temu (save mam bo chciałem też inne zakończenia zobaczyć) i jakoś specjalnie mi nie przypadł do gustu. Walka fajna i idealny blok daje sporo radochy jak ładnie wchodzi i tyle. Eksploracja praktycznie nie istnieje i te robociki to nie mój klimat jednak. Edytowane 7 września przez Lochu Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Powiem Ci, że mi się podoba to, że gra nie jest jakoś specjalnie rozbudowana, można by powiedzieć, że w każdym rozdziale jest parę alejek czy miejsc do sprawdzenia, gdzie nie raz czają się opcjonalni bossowie i nie muszę przeszukiwać rozbudowanych lokacji. Klimat mi fajnie siadł, walka też ja jestem zadowolony z gry 1 Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Kto co woli. Ja wole jak duży nacisk kładzie się na eksplorację, chociaż taki Wukong też korytarzówka ale fajnie mi siadł. Pinokio też krótki jak na soulslike, całość z ostatnim opcjonalnym bossem zajęła mi 30h i też wszystkie ściany lizałem. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Ja mam coś koło 23 godzin na liczniku z jakimś hakiem, a jeszcze kilku tych bossów przede mną Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Najtrudniejsi bossowie imo Spoiler Bractwo Królików 2 walka, Laxasia i Nameless Puppet z "true ending" Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Żadnego z nich jeszcze nie miałem. A wzywałeś zjawy? Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września (edytowane) 11 minut temu, mario10 napisał(a): Żadnego z nich jeszcze nie miałem. A wzywałeś zjawy? Raz tak, raz nie, różnie. Do ostatniego bossa nie można wezwać. Też ładnie mi szło bo miałem jedną z najlepszych broni w grze i przez większość czasu to za łatwo było, więc zacząłem kombinować z bronią i utrudniać trochę. Fajny ten motyw że zmianą rękojeści. Edytowane 8 września przez Lochu Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Tak to jest super sprawa ale dużą część gry miałem zimowy raper a teraz mam coś ala szabl i z nią biegam Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września 9 minut temu, mario10 napisał(a): Tak to jest super sprawa ale dużą część gry miałem zimowy raper a teraz mam coś ala szabl i z nią biegam Czyli w DEX poszedłeś? Ja w STR Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Tak jak w zręczność i w sumie dobrze mi się gra ale gra się inaczej niż w takie Sekiro pod względem parowania. Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września 10 minut temu, mario10 napisał(a): Tak jak w zręczność i w sumie dobrze mi się gra ale gra się inaczej niż w takie Sekiro pod względem parowania. W Sekiro parowanie łatwiejsze, ale tyle podejść do bossa nie zaliczyłem nigdy co do Starego Sowy w Hirata. Cytuj
Jukka Sarasti 401 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września O ile sowi doktor poszedł za pierwszym razem, to ten jożin z bażin w drugiej fazie mnie rozstawia jak chce. Najtrudniejsza dla mnie walka póki co. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 września Opublikowano 9 września W Sekiro było jakoś bardziej intuicyjne to parowanie dla mnie. Tutaj mam problem z wyczuciem. Czasem mam wrażenie jak by po delikatnym przyciśnięciu parry wchodziło, a czasem jak bym musiał lekko dłużej przytrzymać. Ale dla jestem wielkim fanem Sekiro i dla mnie system walki tam jest idealny Akurat wczoraj nie było czasu żeby przysiąść ale dalej jestem przy tej paskudzie z bagien. Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 9 września Opublikowano 9 września w pierwszej fazie jest turbopodatna na ogień, to może zaoszczędzisz flaszek na drugą 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 9 września Opublikowano 9 września Pokonałem maszkarę napsuła mi krwi nawet sobie wezwałem zjawę, ale zauważyłem, że jak jest zjawa to w drugiej fazie dostaje jakiegoś wjazdu i cały czas nawala jak szalona. Dostałem miecz dwóch smoków, który fajnie się sprawdza i nieźle się nim walczy. Dziś wieczorem idę dalej poeksplorować Cytuj
Jukka Sarasti 401 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Pokonałem w końcu bagienniaka, ale walka napsuła mi krwi. Potem zamaskowany typ w Kracie poszedł w miarę łatwo, a wczoraj doszedłem do mistrza iluzji, ale nie miałem już na niego (czy raczej na nią) siły. Na liczniku mam 18:30 i liczę, że powoli zbliżam się do końca - bardzo fajna gra, ale czuję się nią nasycony, więc nie chciałbym siedzieć przy niej drugie tyle. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Masz krótki czas gry ja jestem teraz po zielonym potworze z bagien i teraz wszedłem chyba do zrujnowany Krat czy jakoś tak się nazywa lokacja i mam 30 godzin z lizaniem co się da. Cytuj
Jukka Sarasti 401 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Mogłem dzisiaj odpalić na chwilę, więc padł mistrz iluzji, zaraz potem rozbiłem kolejnego bossa - nie był trudny - i otworzyła się całkiem nowa lokacja. Więcej już za bardzo nie pogram przez najbliższe dni, ale może do końca miesiąca gierka padnie. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Ja na razie jestem w tej pierwszej lokacji z tym zrujnowanym miastem gdzie te niebieskie kryształy z ziemi wychodzą Cytuj
mario10 548 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Po wielu próbach sklepałem w końcu te króliki, ale mi napsuli krwi Teraz już podchodzę do tego finałowego zamczyska/klasztoru. Parę broni ostatnio wpadło, ale po testach nadal walczę mieczem dwóch smoków. Cytuj
Jukka Sarasti 401 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Ja ostatnio miałem chwilę jedynie na króliki. Nie było tak źle, najtrudniej było mi tak pokierować walką, żeby nie wchodzić w drugą fazę z którymś z typów z pierwszej, któremu pozostałoby dużo HP. Ogólnie to najlepszym przyjacielem był ogień na mieczu i miotacz, bo nieraz łapał więcej niż jednego przeciwnika. No i to była jedyna walka, gdzie warto dużo się turlać, bo typy są podatne na backstaby. Byle żadna dalsza walka w grze mnie nie zgnoiła znowu jak typ z bagna Cytuj
mario10 548 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września No ziomek na bagnie i króliki to dla mnie na razie najgorsze walki. Zobaczymy co będzie w tej ostatniej lokacji Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września Z oficjalnej strony Lies of P. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi