Skocz do zawartości

The Best of Amiga, ćwierćfinały.

Która lepsza? 44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Syndicate vs. Another World

2. 2. Kajko i Kokosz vs. Worms

3. 3. Dune 2 vs. Cannon Fodder

4. 4. Sensible World of Soccer vs. Lemmings 2

• Sensible World of Soccer
    • Lemmings 2

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 19.11.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Robi się goręcej, tarcia będą nieuniknione.

Aktualnie nas interesująca drabinka:

amiga4r.jpg.f42f63c4f3cb6f4c71a6a91e9ec6b021.jpg

TUTAJ wgląd w pełną drabinkę.

• Startowało 64 gier (obecnie pozostało już tylko 8). Całe generacje mają limit 128 gier, ale mówimy tutaj o tylko jednej platformie, więc uznałem, że połowa stawki będzie optymalna. Lista stworzona wspólnymi siłami. Kilkanaście mniej obiecujących tytułów musiało wylecieć, ale była na to ogólna zgoda (albo obojętność). Zabrakło również gier, wydawałoby się, oczywistych - np. Mortal Kombat, UFO, Civilization, Settlers i kilku innych, ale uznaliśmy, że one już niekoniecznie kojarzą się jednoznacznie z Amigą, więc wylądują albo w kolejnych generacjach konsol, albo w edycji PC. 
  • Głosujemy do piątku (19.11.2021) do 23:59.
  • W przypadku remisu uznałem, że zwyciężczynią zostanie ta gra, która w swoich głosach będzie miała więcej Senior Memberów i Adminów.  Bo to ludzie pewni i zaufani. Jeśli również w tej kategorii będzie remis, to pomyślimy nad jakąś turbo dogrywką, czy coś. Nie wiem, ale nie martwmy się na zapas.
  • Miejsca w drabince są przydzielone czysto losowo.
  • Narzucony jest limit w postaci maksymalnie dwóch gier na cykl, choć akurat tutaj staraliśmy się gry dobierać tak, by każdy cykl miał jednego reprezentanta.
  • Komentarze w stylu "a dlaczego nie ma gry xxx?" będą zlewane ciepłym moczem, bo był czas na zgłoszenia.

Poniżej gameplaye do wciąż żywych zawodników, gdyby ktoś chciał na szybko sprawdzić co dany tytuł sobą prezentuje:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 220
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Syndicate mógłbym zrozumieć, ale Another World noname crapem?

• No ladnie nam sie admin przedstawil, tak przed milionami uzytkownikow.   Obie gry to sa klasyki, tyle ze ich najlepsze wersje sa na pc. Nie grac jeszcze rozumiem ale nie kojarzyc i nazwac cr

Opublikowano

Czy tylko dla mnie ta pierwsza para to jakieś noname crapy? Tak co tydzień odpalam filmik aby przypomnieć sobie co to zanim zagłosuje i zawsze się dziwie czemu to jeszcze nie odpadło. Czy może to ukryte perełki, które ciężko poznać bez zagrania?

Opublikowano
  • Autor

Syndicate mógłbym zrozumieć, ale Another World noname crapem?

Opublikowano

Another World nazwać no name crapem? No bez przesady świetna gra z elegancką animacją postaci. Na 100% zasługuje na top 8.

Edytowane przez łom

Opublikowano

Ok czyli jedna perełka jak rozumiem.

Opublikowano

W Syndicate grałem trochę na SMD. Wbrew pierwszemu wrażeniu wydawał się klimatyczny, przemyślany, głęboki. Taki typowy hidden gem.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

No ladnie nam sie admin przedstawil, tak przed milionami uzytkownikow.

Obie gry to sa klasyki, tyle ze ich najlepsze wersje sa na pc. Nie grac jeszcze rozumiem ale nie kojarzyc i nazwac crapami?

Opublikowano

No nie moja wina, że tak wyglądają.

Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał:

No nie moja wina, że tak wyglądają.

Możesz ograć bo w Plusie było na PS4

Opublikowano

Kurwa, dziwne te głosowania w tej edycji. Tam jest większość gier, co ogrywałem w dzieciństwie jak pojebany i weź tu człowieku się zdecyduj na co zagłosować :| 

Opublikowano
  • Autor

Tak zwana runda bez historii, a faworyci prą do przodu i choć ich rywale byli już z tej wyższej półki, to i tak zwycięstwa łatwe. I tylko Kajko i Kokosza szkoda, jednak czołowa ósemka to i tak dobry wynik.

Fart, patriotyczny sentyment czy ta gra rzeczywiście była dobra?

A te półfinały... :banderas:

Mnie to obojętne, ale jak ktoś ma sentyment, to serce mu pęknie.

Opublikowano

Liczę na finał Robaki vs Mięso Armatnie.