Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Kris77 napisał:

Ja kupiłem tutaj:

https://pl.aliexpress.com/item/1005004508486973.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.17.54a34739rsjJLs&pdp_npi=2%40dis!USD!US %24128.10!US %2489.67!!!!!%4021038eda16820614992834797e1630!12000032958669666!sh

Konsola dojechała w 2 tygodnie (szara, 64 GB), w sobotę postawiłem Onion 4.2. Fajne jest to, że można bootować konsolę z Onionem (postawiłem na nowej karcie) lub z oryginalnym OS'em (kartę zostawiłem na wszelki wypadek). 

Jaką wersję maiałeś FV gdzy flaszowałeś Cebule? 

Ponoć ludzie uwalają konsolę bo zapominają o najnowszym FV i wgrywają na stare **2022 a wymagany jest conajmniej 0326 - 20230326.  

Pytam bo konsola będzie u mnie w piątek i chcę Cebulę odrazu wgrywać.

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał:

Uuu to na tej stronce tak samo jak ty. Ciekawe czy to idzie glsem czy poczta polską, bo padają obie nazwy.

Pewnie kurier do Polski, a potem przejmuje poczta, miałem tak jak zamawiałem gierki  Kanady. Do Polski paczka leciała 2 dni, a potem tydzień krążyła po kraju :kekw:

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

U mnie też już Komorniki. Fajnie jakby doszedł do jutra aczkolwiek wątpię. 

Zwykły polecony do piątku? :kekw: Trafiliśmy w słaby okres z tym zamówieniem.

Pokemony, Mother 3 i Advance wars gotowe.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.05.2023 o 19:04, Assassins_78 napisał:

Jaką wersję maiałeś FV gdzy flaszowałeś Cebule? 

Ponoć ludzie uwalają konsolę bo zapominają o najnowszym FV i wgrywają na stare **2022 a wymagany jest conajmniej 0326 - 20230326.  

Pytam bo konsola będzie u mnie w piątek i chcę Cebulę odrazu wgrywać.

Konsola już miała wymagany FV, są na bieżąco produkowane więc i soft jest najnowszy. Onion MUSI być 4.2 (na razie beta, ale śmiga jak ta lala) bo wcześniejsze nie obsługują Mini Plus. I dlatego konsole mogły być uwalane. Do Oniona spraw sobie inną kartę i będziesz mógł bootować konsolę albo z Onion albo ze stock'owym softem.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano (edytowane)

@Kris77 tak wiem, ale też są leżaki z starym FW na które można wgrać Cebulę ale nie ma wtedy WiFi. Dlatego me pytanie było o wersję FW :)

No nić juz zaopatrzyłem się o dwie nowe wersje FW jak bym miał problemy. Jak coś to się podzielę informacją jak już konsolke będę miał w rękach :) 

Edytowane przez Assassins_78
poprawiono wpis
Opublikowano

Pytanko do aliexpresowiczow. Czy cło jakies dostaliście gdy pan kurier zapukal do drzwi? Chciałem zamowic ze strony producenta anbernic ale tam bandycka cena za wysyłkę.

Opublikowano
13 minutes ago, oFi said:

Pytanko do aliexpresowiczow. Czy cło jakies dostaliście gdy pan kurier zapukal do drzwi? Chciałem zamowic ze strony producenta anbernic ale tam bandycka cena za wysyłkę.

Jaki kurier, przecież to list ekonomiczny :kekw:

Opublikowano
29 minut temu, oFi napisał:

Jakie cło, jestesmy w Unii:balon:

Opublikowano
24 minuty temu, oFi napisał:

https://cashgoback.pl/blog/8/jak-uniknac-cla-i-podatku-vat-przy-zakupach-na-aliexpress

Przecież normalnie mogą Ci dowalić. Dlatego pytam czy komus sie zdarzylo, bo somsiadowi sie zdarzyło i to na laptoka z chin.

Czytasz co wklejasz? Specjalnie zamawialismy od sprzedawcy z wysyłka z Europy. Jak zamawiasz z Chin, to na pewno zapłacisz, nawet za jakies gowno za dolara.

Przechwytywanie.thumb.JPG.98d14eb751410da2b63737f0694464e6.JPG

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Czy na pewno to raczej nie, jeszcze nie spotkałem się z kimś kto płacił cło za chińskie przesyłki z Aliexpress. Ale tak jak @Shen pisze lepiej wziąć z Europy jeśli jest taka opcja.

Cło może nie, ale 8,5zł poczcie to zawsze musiałem odpalić, za te ich "czynnosci celno podatkowe".

Opublikowano

A ok, nie wiedziałem ze jest wysylka z eu. Dzięki za info, bo bym sie naciął z tymi Chinami. Dawno nie zamawialem nic z ali, widzę ze sie duzo pozmieniało.

Opublikowano
5 minutes ago, Shen said:

Cło może nie, ale 8,5zł poczcie to zawsze musiałem odpalić, za te ich "czynnosci celno podatkowe".

wciąż mniej niż koszt tej wysyłki z Francji/Hiszpanii :) Eh dzisiaj piąteczek po cichu miałem nadzieję, że paczka dojdzie...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, oFi napisał:

Dawno nie zamawialem nic z ali, widzę ze sie duzo pozmieniało.

Od jakiegoś dłuższego czasu każdy produkt sprzedawany na Ali zawiera w sobie wszelkie opłaty celne, niczego nie trzeba dopłacać (wyjątkiem są produkty powyżej 150EUR).

Przy okazji warto dodać, że obecnie wysyłka z Ali z Chin do paczkomatu Inpost to raptem ~ 10 dni kalendarzowych.

Jak ktoś szuka Miyoo Mini Plus to jutro (6 maj godzina 10:00) na oficjalnym profilu producenta na Ali będzie 400 sztuk do wyrwania. Cena ok. 350-360zł. Patrząc na to co się działo ostatnio to zejdzie w jakieś 30 minut więc lepiej polować jak ktoś szuka ;)

Link: https://pl.aliexpress.com/item/1005005215387485.html

A poniżej moja kolekcja, mały brat i duży brat :)

PXL_20230426_143344114.thumb.jpg.1252c4a3032cb997a6e01446fe37d1f7.jpg

Wersja Plus kupiona z powyższego linku na Ali 16 kwietnia, dzień później sprzęt wysłany, a 26 kwietnia wyciągnięty z paczkomatu :)

Edytowane przez grykom