Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 7.05.2023 o 18:39, Adam GlapJńskJ napisał(a):

Dalej nie moge pojąć po co kupować zupełnie nowy sprzęt do emu gdy to wszystko potrafi Wasz smartfon ale co kto woli. :notlikethis:

Rozwiń  

Bo chce miec uczucie grania na gba sp/gbc z fizycznymi przyciskami, zamiast klikania po ekranie jak małpa.

Edytowane przez oFi
  • Plusik 2
  • This 2
Opublikowano

Ja 2DSa XL nosze w pokrowcu (bo nie chce go w kieszeni obijać), a jak jechałem teraz do teściów, to jeszcze poza pokrowcem miałem taka torbę na ramię, nie mówię ze taka sama:

https://www.eobuwie.com.pl/saszetka-tommy-jeans-tjm-essential-reporter-am0am08645-c87.html
no i git. Także mam w planach zakup Evercade EXP i tez muszę miec pokrowiec, bo tak już trzymam konsole na meblach, nic się nie kurzy. 

Opublikowano
  W dniu 7.05.2023 o 18:39, Adam GlapJńskJ napisał(a):

Dalej nie moge pojąć po co kupować zupełnie nowy sprzęt do emu gdy to wszystko potrafi Wasz smartfon ale co kto woli. 

Rozwiń  

Pewnie. I można podpiąć dzisiejszego pada i grac bezprzewodowo bez żadnych apek sixaxis, które wymagają roota. Ale to niewygodne, chyba ze masz jakiś grip…

Dla mnie telefon służy do pierdółek, do smsow i dzwonienia. Tutaj chodzi o to by miec „w kieszeni” wszystkie dobre gry w które kiedyś się zagrywalismy. Podane w fajnym menu, do tego fizyczne przyciski.

ja już zbzikowalem: mam 3DSa (z przerobionym softem), chce Evercade (mobilna retrokonsola gdzie gry wychodzą legalnie na składankach, na fizycznych kartach), No i jednak tez chciałbym przenośną konsole do ogrywania hitów z automatów czy konsol stacjonarnych…

Opublikowano
  W dniu 7.05.2023 o 19:10, Czoperrr napisał(a):

Mieszczenie w kieszeni to po prostu metafora przenośności. Po prostu nie porównuj tego do decka który jest 3 razy większy i nosi się go w dupnym etui. To są dwa różne sprzęty.

Rozwiń  

Jaka metafora skoro shen mi wkleja zdjęcia ze to się mieści do kieszeni? xd

Opublikowano (edytowane)

Taka ciekawostka dla posiadaczy Miyoo mini plus - jeśli chcecie mieć język PL w konsolce wystarczy dwa pliki przetłumaczyć :) en.lang oraz en.lang.short i zapisać je jako pl.lang i pl.lang.short

Wpisów naprawdę jest niewiele :) Zawsze to fajny akcent mieć Polskie menu ;)

PZ4nXVO.png

tpWezmr.png

Dodatkowo PACZKA moich okładek może komuś się przyda :)

YzSxlzw.pngJyms1jk.pngbOIu2dX.pngDAeL7Tu.png

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Assassins_78
dodanie informacji
  • Plusik 3
Opublikowano
  W dniu 8.05.2023 o 12:28, Shen napisał(a):

jak:wujaszek:

Rozwiń  

Kiedyś już wrzucałem, dałeś nawet lajka:

Q: How to play multi disks games?

A: You have two alternatives: use .pbp or .m3u, as I recommend the CHD, I think that the m3u+chd is a better choice. To use .m3u and keep the PS folder organized, it's a bit laborious but easier than convert to pbp and rename.

Create a folder for the multidisk game inside the PS folder, put your images there, create a text file on the PS folder and rename to <GAMENAME>.m3u, edit this file and just add the path to the disks, run the game and when it asks for the CD2, you open the menu and go to Disc Control>Eject Disc, change the Disc Index, then Insert it again or just use the shortcuts. Example:

Resident evil 2: Create a RE2 folder, put RE2CD1.chd and RE2CD2.chd there, create RE2.m3u file on PS folder, inside it you insert:

RE2/RE2CD1.chd
RE2/RE2CD2.chd

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 8.05.2023 o 12:28, Shen napisał(a):

jak:wujaszek:

Rozwiń  

w pliku *.m3u podajesz nazwy plików z multi CD (2, 3 ile tam gra miała) a powinno wyglądać to tak:

/_hidden/multi-disc/Chrono Cross (USA) (Disc 1).chd
/_hidden/multi-disc/Chrono Cross (USA) (Disc 2).chd

Oczywiście musisz sam wstawić własną ścieżkę do pliku w katalogu z ROMEM :)

Coś na ten wzór :)

MBYeAlD.pngJtXNBiX.pngn1cIdIi.pngCaEADKo.pngTHYZFUi.png

Edytowane przez Assassins_78
dodanie zdjęć
  • Plusik 1