grzybiarz 10 314 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Te chrono trigger czy snesowy final iv - vi, to jest ze spolszczeniem nawet. Czwórka fajnal to chyba moj pierwszy rpg, polecam, fajnie się expi. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Xenogears mnie ciekawi ze względu na fabułę ale chyba zacznę od Chrono Trigger. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 5 minut temu, Czoperrr napisał: Xenogears mnie ciekawi ze względu na fabułę ale chyba zacznę od Chrono Trigger. Nie polecam na początek Xeno. Dość trudne. Chujowe sekcje platformowe, plus ciężkie walki, gdzie nie podpakujesz przed nimi, bo mechy ulepszasz tylko kupując aktualnie dostępne czesci, wiec nie ma szans "przepakować" jak się gdzies zatniesz. Zacznij od czegoś łatwiejszego, bo się zniechecisz xd Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 już mam problemy z grami z PSX. Albo mam glitche albo zwiechy i nic nie da się zrobić. Reset albo close content nic nie dają, z recent też usuwam, robię reset konsoli a i tak mi startuje z miejsca gdzie wyłączyłem i gra jest zawieszona. Reset configa RetroArch też nic nie daje. Gry z innych konsol 2D też zaczęły strasznie wolno chodzić Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 10 minut temu, Czoperrr napisał: już mam problemy z grami z PSX. Albo mam glitche albo zwiechy i nic nie da się zrobić. Reset albo close content nic nie dają, z recent też usuwam, robię reset konsoli a i tak mi startuje z miejsca gdzie wyłączyłem i gra jest zawieszona. Reset configa RetroArch też nic nie daje. Gry z innych konsol 2D też zaczęły strasznie wolno chodzić Czyli garlic żaden mesjasz, tylko soft do śmieci? Potestowałem pare gierek na tym domyślnym sofcie i śmigało elegancko, poki nie wlozylem karty do drugiego slota, wtedy miałem zwiechy. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Dobra gierki 2D działają już normalnie ale PSX tragedia, to co już grałem nie działa w ogóle a inne chodzą w 2 coś i migają. Wydaje mi się, że to problem biosu którego nie widzi. Wrzuciłem do folderu tak jak w tutorialu ale RetroArch ciągle zmienia ścieżkę na defaultową, nawet po wybraniu właściwej i zapisaniu to znowu zmienia na inny folder. Niestety nie mam możliwości podłączyć karty do kompa przez najbliższe parę dni by to zmienić. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 9 minut temu, Czoperrr napisał: Dobra gierki 2D działają już normalnie ale PSX tragedia, to co już grałem nie działa w ogóle a inne chodzą w 2 coś i migają a z tej karty co była konsola działaja normalnie? Pewnie wina zjebanego softu. Chyba pierdole w takim razie wgrywanie garlica jak tak to ma działac, wrzuce druga karte ze swoimi romami i tyle xd Odpaliłem sobie teraz tekken 3 i king of fighters, zapierdalają sztywniutko Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 3 minutes ago, Shen said: a z tej karty co była konsola działaja normalnie? Pewnie wina zjebanego softu. Chyba pierdole w takim razie wgrywanie garlica jak tak to ma działac, wrzuce druga karte ze swoimi romami i tyle xd Odpaliłem sobie teraz tekken 3 i king of fighters, zapierdalają sztywniutko Nie wziąłem ze sobą karty z zestawu. Dziwne, że crash 2 działał wcześniej normalnie a teraz się wszystko zesralo. Tekken 3 niegrywalny Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 10 godzin temu, Czoperrr napisał: U mnie wszystko poszło gładko. Garlic wgrany na pojedynczą kartę 32GB do tego mnóstwo gier. Nawet okładki pobrałem Scraperem i zmniejszyłem w Powershellu jak w instrukcji od Retro Game Corps i wszystko jest elegancko. Przy odpalaniu gier z PSX wyskakuje info, że brakuje BIOS ale gry działają normalnie. Nie wiem czemu tak jest bo pliki wrzuciłem tam gdzie trzeba. Masz złe nazny lub nieodpowiedni bios do danej gry Zaopatrz się w te biosy Download: Spoiler https://archive.org/details/PSXbios SCPH-1000 [NTSC-J] SCPH-1001 [NTSC-U/C] SCPH-1002 [PAL] Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 5 minutes ago, Assassins_78 said: Masz złe nazny lub nieodpowiedni bios do danej gry Zaopatrz się w te biosy Download: Hide contents https://archive.org/details/PSXbios SCPH-1000 [NTSC-J] SCPH-1001 [NTSC-U/C] SCPH-1002 [PAL] Biosy mam dobre bo wziąłem te które od lat używam w innych emulatorach l, może jednak mają być w innej ścieżce tak jak chce RetroArch a nie jak było w tutku. No ale dopiero za kilka dni sprawdzę. Dziwne, że działały gry i przestały. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Ja tak miałem z Czosnkiem jak karte miałem niezbyt prawilną, ciągłe lagi i przycinki, ustawienia nie chciały się zapisywać. Newrówka na maxa, zawsze było coś. Zmieniłem kartę na SanDiska i było już lepiej ale czasem miał odchyły. Może i to wina softu, tego już się nie dowiem Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Pozmieniałem opcje frameskip w Video i już obraz nie miga w PSX ale są dropy. Jakie macie tam ustawienia? Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Wiem, że trochę późno ale mam zamówionego Anbernica RG35XX. Zamówiłem, zapłaciłem, pieniądze poszły z konta ale nie mam żadnego potwierdzenia na e-mail, nie wiem jaki mam order-id nic. No ale luz poczekam, jakoś nie wydaje mi się żeby chińczykom zależało żeby okraść akurat mnie Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Mój Miyoo mini + dziś zawita u mnie 1 Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Assassins_78 napisał: Mój Miyoo mini + dziś zawita u mnie Ta paczka Tiny Best Set Go to złoto, wszystko posegregowane, poukładane, ponazywane. W okładki raczej się nie będę bawił, szkoda czasu. Na stockowej karcie w Miyoo Mini Plus takiego Advance Wars 1 i 2 jest z 10 różnych wersji. A tu 2 prawilne. Screen protektor z zestawu, to do wyjebania od razu, nie dochodzą brzegi do ekranu i powietrze podchodzi. Wygląda to z dupy. Mam zapasowe folie hydrożelowe do iPhone, więc jedną przyciąłem na prostokąt, nakleiłem i wygląda wszystko tip top. Edytowane 10 maja 2023 przez Kris77 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Dzięki Obserwój Archive - za jakiś czas powinno ukazać się update paczki Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 pytanie do RG35XX, czy do GarlicOS trzeba mieć dwie karty SD? Z tego co wiem to po przygotowaniu karty z systemem na karcie pojawia się kilka folderów w tym do romów i biosów. Mogę po prostu tam wrzucać te gierki? Nie mam pojęcia po co mi druga karta na tysiąc gier skoro będę grał tylko w kilka Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 16 minutes ago, Krzysztof93 said: pytanie do RG35XX, czy do GarlicOS trzeba mieć dwie karty SD? Z tego co wiem to po przygotowaniu karty z systemem na karcie pojawia się kilka folderów w tym do romów i biosów. Mogę po prostu tam wrzucać te gierki? Nie mam pojęcia po co mi druga karta na tysiąc gier skoro będę grał tylko w kilka Nie trzeba. W poradniku masz setupy dla jednej lub dwóch kart. Ja robiłem wszystko na jednej: Anbernic RG35XX Starter Guide – Retro Game Corps Tylko jak będziesz wrzucał BIOS to wrzuć do folderu BIOS a nie tak jak on pisze w poradniku do .retroarch/system bo u mnie w ten sposób nie wykrywa. Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Chrono cross lepsza jest ta wersja z PSX od tej remaster z ps5/pc ? Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Żaden remaster nie zastąpi oryginału Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 4 minuty temu, oFi napisał: Chrono cross lepsza jest ta wersja z PSX od tej remaster z ps5/pc ? Po patchach lepsza jest ta wersja na switch/ps5/pc. Już same 60fps robi robote. Plus masz tam jeszcze Radical Dreamers, ktore nie było wczesniej wydane poza Japonia. 1 Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 O dzięki za dobry tip @Shen Bo mam w backlogu zaraz za ff6 do ogrania i chciałbym w najlepszej jakości mieć takie doświadczenie. FF6 za to zamierzam na anbernicu ograć w wersji gbc, która podobno była najlepsza. 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 1 minutę temu, oFi napisał: O dzięki za dobry tip @Shen Bo mam w backlogu zaraz za ff6 do ogrania i chciałbym w najlepszej jakości mieć takie doświadczenie. No to remaster. Na premiere chodził słabo, teraz jest sztywniutko. W rozgrywce się nic nie zmieniło, a podbili tła, ładniejsze tekstury na postaciach itd Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Z tymi BIOSami to źle doczytałem i wrzuciłem z przyzywczajenia do folderu retroarch/system. Zresztą tak też było w tutorialu. Natomiast niżej w poradniku mamy: UPDATE: In the GarlicOS video above I placed the BIOS files in CFW > retroarch > .retroarch > system, but that is no longer necessary. BIOS files now have their own folder, you can place them directly there. Note that the BIOS files need to be on the same card as the game files. This gives you the option to place certain BIOS on one card for certain games, and other BIOS on the other card with other games. Edit: Naprawiło się samo, już działają normalnie gry z PSX 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Wrzuciłem BIOS do folderu root/BIOS i śmiga elegancko. Wywaliłem też RetroArch.cfg i skopiowałem nowe to naprawiło problemy z PSX. Zamiast grać w Little Samson to oczywiście cały dzień gram w ulubionego Crasha 2. Polecam zastosować overlay dla Gameboya, dodaje +10 do klimatu 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi