Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaciąłem się na tym etapie, nadaje litere, niby się zmienia, a potem znowu znika, nie widzę tej partycji na kompie i nie mogę nią wejść

Przechwytywanie.thumb.JPG.6ff8e86d7dbf9a4c214db24b252a9be4.JPGPrzechwytywanie2.JPG.0425956fb704fd71f24731e8d25ea104.JPGPrzechwytywanie3.JPG.e8ad92790da27c362761bd3876305114.JPGPrzechwytywanie4.JPG.7e207f07cdca03da1d04bb64151553c7.JPG

Wziąłem jeszcze inny program i

Przechwytywanie.JPG.8505be19fe0fff100dfae1228ae28afe.JPG

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał:

Ja po sflashowaniu miałem od razu nazwy nadane i w Easeus tylko powiększyłem partycje do maksimum.

No ja tak nie mam, a windows nie widzi partycji na dyskach przenośnych. Robie to jakos na około, moze sie uda.

Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał:

Polecam zastosować overlay dla Gameboya, dodaje +10 do klimatu

IMG_20230510_133614.jpg

Jak to zrobić? Znalazłem tylko jak zmienić ratio, żeby obraz nie był rozciągniety.

Wreszcie skończyłem, już nic nie ruszam na tej karcie. Gameboye, snes i psx śmigają, okładki są, reszty emu nie sprawdzałem, ale na tamtych mi mniej zalezy.:banderas:

Przechwytywanie.thumb.JPG.ea32a0965e3be59b5a4399b64dcff54a.JPG

• Plusik 1
Opublikowano
5 hours ago, Shen said:

Jak to zrobić? Znalazłem tylko jak zmienić ratio, żeby obraz nie był rozciągniety.

Wreszcie skończyłem, już nic nie ruszam na tej karcie. Gameboye, snes i psx śmigają, okładki są, reszty emu nie sprawdzałem, ale na tamtych mi mniej zalezy.:banderas:

Przechwytywanie.thumb.JPG.ea32a0965e3be59b5a4399b64dcff54a.JPG

W ustawieniach RetroArch przy grach z GB wejdź e opcje Overlays i tam włącz oraz wybierz jaką chcesz używać - GB, gbc, GBA itd. Następnie w overrides zapisz zmiany dla całego core.

• Plusik 1
Opublikowano

Anbernic RG35XX: krótkie naciśnięcie wylacznika usypia konsole, długie wyłącza. Mam dwa pytania:

-czy w settingsach można ustawic wyłączenie np. po godzinie uśpienia? Co reguluje opcja Schedule open/close? 

-ile konsola zjada baterii na uspieniu? Mi przez noc z 70% zjechała do zera

Opublikowano
13 minutes ago, friedrich said:

Anbernic RG35XX: krótkie naciśnięcie wylacznika usypia konsole, długie wyłącza. Mam dwa pytania:

-czy w settingsach można ustawic wyłączenie np. po godzinie uśpienia? Co reguluje opcja Schedule open/close? 

-ile konsola zjada baterii na uspieniu? Mi przez noc z 70% zjechała do zera

Wszyscy raczej korzystają z GarlicOS a nie stockowego softu. W GarlicOS nie ma trybu uśpienia, konsola się wyłącza po przyciśnięciu power, a po włączeniu możemy kontynuować gry w które graliśmy.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

W ustawieniach RetroArch przy grach z GB wejdź e opcje Overlays i tam włącz oraz wybierz jaką chcesz używać - GB, gbc, GBA itd. Następnie w overrides zapisz zmiany dla całego core.

Przycina mi to ekran, zobacz na rok i napis nintendo:gayos:

20230511_081944.thumb.jpg.2ef1bd7238f112245db7cfff3b910225.jpg

Opublikowano
14 minutes ago, Shen said:

Przycina mi to ekran, zobacz na rok i napis nintendo:gayos:

20230511_081944.thumb.jpg.2ef1bd7238f112245db7cfff3b910225.jpg

Musisz się pobawić ustawieniami scalowania, w Video->Scaling włącz Integer Scale i Keep Aspect Ratio. Już wyłączyłem tą nakładkę bo jednak wolę większy ekran.

IMG_20230511_083823.jpg

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

Wszyscy raczej korzystają z GarlicOS a nie stockowego softu. W GarlicOS nie ma trybu uśpienia, konsola się wyłącza po przyciśnięciu power, a po włączeniu możemy kontynuować gry w które graliśmy.

Domyślałem się tego. Chcę w pierwszej kolejności postawić nową wersję oryginalnego softu (2023costam) która podobno jest całkiem ok, a na kolejnej karcie - której jeszcze nie mam - GarlicOS dla porównania. Z tym że funkcjonalność uśpienia byłaby mila pod warunkiem, że nie jadłaby nadmiernie baterii. 

A ile czasu uruchamia się konsola z GarlicOS ? 

Edytowane przez friedrich
Opublikowano
27 minutes ago, friedrich said:

Domyślałem się tego. Chcę w pierwszej kolejności postawić nową wersję oryginalnego softu (2023costam) która podobno jest całkiem ok, a na kolejnej karcie - której jeszcze nie mam - GarlicOS dla porównania. Z tym że funkcjonalność uśpienia byłaby mila pod warunkiem, że nie jadłaby nadmiernie baterii. 

A ile czasu uruchamia się konsola z GarlicOS ? 

kilka sekund, bardzo szybko. Do tego można łatwo wracać do każdej gry i działa to podobnie do Quick Resume na Xboxie. 

@Shen U mnie zajmuje to 5 sekund właśnie sprawdziłem. Pewnie zależy od karty.

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał:

@Shen U mnie zajmuje to 5 sekund właśnie sprawdziłem. Pewnie zależy od karty.

gre miałem odpaloną, to mogło mieć wpływ też :dunno:

Opublikowano

Przejebałem gdzieś kartę 128Gb, chuj wie, gdzie się straciła, więc muszę dokupić, bo mam tylko do odtwarzacza MP3 i do Switcha, heh xD

Poszukam jakiejś od razu do Switcha2, 512Gb, czy może 1T i zrobię przekładkę.

Opublikowano
37 minut temu, zdrowywariat napisał:

Przejebałem gdzieś kartę 128Gb, chuj wie, gdzie się straciła, więc muszę dokupić, bo mam tylko do odtwarzacza MP3 i do Switcha, heh xD

Co ty chcesz tam wrzucac, 50gb mi zajęły wszystkie konsole,tylko z szaraka wyjebałem jakieś szroty i gry które są na switchu/sonce.

Opublikowano

właśnie to jest głupota mieć 9999999 gier a i tak w nic nie będziesz grał. Zgraj po top 10-20 najlepszych gier z każdej platformy, poza tym zdrowywariat, nie miałeś PSXa, więc te gry mogą Ci nie podpasić.

Opublikowano (edytowane)

Mam 64Gb w MP3 i drugie tyle pamięci, brakuje mi miejsca, dlatego zrobię przekładkę, ta pójdzie do retro konsolki, ze Switcha 256Gb do odtwarzacza MP3, a do Switcha kupię większą, żeby była już do Switcha2 :)

3 minuty temu, grzybiarz napisał:

właśnie to jest głupota mieć 9999999 gier a i tak w nic nie będziesz grał. Zgraj po top 10-20 najlepszych gier z każdej platformy, poza tym zdrowywariat, nie miałeś PSXa, więc te gry mogą Ci nie podpasić.

Miałem PSXa, nie ograłem tylko MGSa, na którym mi zależy, to tyle :)

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
5 minut temu, grzybiarz napisał:

Dokładnie, planowałem wrzucić tylko pare gier, ale jak już kolega zapodał paczke, gdzie wszystko było w jednym torrencie, razem z okładkami, to juz mi sie nie chcialo jebać ze sciaganiem wszystkiego pojedynczo i wrzucilem hurtem.

Opublikowano

Ja sobie poczytałem listy Top 100 dla kilku konsol i je wrzuciłem, dodatkowo gry, które sam dobrze wspominam. Oczywiście 100 gier z PSX nie wrzucałem, tutaj już tylko kilkadziesiąt według moich upodobań. Mam na dysku romsety wszystkich gier dla kilkunastu konsol i zawsze je miałem w RetroArch na innych sprzętach ale grałem w kółko w to samo i tylko tak długa lista gier mi przeszkadzała.

Opublikowano

Ja póki co zostaję przy swoim "new 2ds xl", podniecony tym tematem zgrałem sobie wczoraj Breath of Fire III i fpsy chodzą prawidłowo. A nawet wygląda to zajebiście na tym ekraniku, lepiej niż gry z 3DSa! Zero "krawędziozy".

Trochę mnie to dziwi, że 3ds new ma bebechy całkiem niezłe, 4 rdzenie, 800 mhzów, a większość gier z psxa ma problem z płynnością. Nie ma speca, który by się tym emu zajął, bo np. pamiętam na starym DS, gry z neogeo chodziły płynnie (ale tam był magik, co miał narzędzie do przerabiania romów na odpowiedni format).

No i z tych chińskich konsolek, to bym chciał coś co odpali i gry z Saturna/N64 także, ale nie kosztuje 1000 zł, więc póki co czekam i śledzę temat. No i nie wiem, czy lepiej mieć coś na Andku, gdzie emu zawsze byłyby najnowsze (+ emu n-gage)

Opublikowano
8 minut temu, grzybiarz napisał:

No i z tych chińskich konsolek, to bym chciał coś co odpali i gry z Saturna/N64 także, ale nie kosztuje 1000 zł, więc póki co czekam i śledzę temat. No i nie wiem, czy lepiej mieć coś na Andku, gdzie emu zawsze byłyby najnowsze (+ emu n-gage)

Mi się marzy przenośny sprzęt co emuluje ps2, bo mnie ta generacja omineła. To chyba jednak zajmie jeszcze pare lat chinczykom.

Opublikowano
16 minut temu, Czoperrr napisał:

Odin Lite świetnie sobie radzi, ale za 7-8 stówek go nie kupisz.

to juz bym chyba wolał dorzucic te pare groszy i wziac steamdeck albo te nowa zabawke od asusa