maciucha 11 638 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Że niby siedzisz dupskiem na anbernicu rg35xx? Cytuj
Badus 276 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Combo Anbernic do retro plus Pstryk do magii Nintendo - nic mi tak nie przywróciło radości z grania jak za dawnych lat Pewnie gdybym miał więcej czasu na gierki to wleciałaby jeszcze jakaś duża konsola, ale póki co jest ideolo. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia 17 godzin temu, Krzysztof93 napisał: Kilka lat temu leciałem na wakacje samolotem i widziałem typa, który gra sobie na Switchu. Stwierdziłem wtedy, że koleś wygrał życie i nie da się spędzić lepiej czasu w podróży niż mieć przy sobie taką konsolkę. Kupiłem Switcha i już na kolejne wakacje zabrałem go ze sobą. No i jak pięknie było sobie wyobrażać granie ponad chmurami tak praktyka sprowadziła mnie z powrotem na Ziemię. Wyciąganie tego z plecaka a następnie z ,,nesesera'' czytaj pokrowca żeby sobie chwilę pograć by następnie znowu to schować po lądowaniu to była katorga. Switch nie odmienił moich podróży ponieważ nie zabieram go już nigdzie. Za duży, za ciężki, zbyt bezpiecznie transportowany żeby nie robił mi kłopotów. Ale kurde Anbernic RG35XX? Poezja , podnoszę lekko tyłek z siedzenia, wyciągam konsolkę z tylnej kieszeni spodni i już gram sobie w Metroida, Kuru Kuru Kururin, Pokemony, Colina 2.0. Nie trzeba miejsca, nie trzeba torby, futerału, plecaka, jak się zepsuje to jesteśmy w plecy +/- 230 zł a nie 1000, 1300, 1500. Ja wierzę, że takich jak ja jest więcej, że granie na Switchu/Steam Decku w podróży najpierw wydaje się najlepszym pomysłem świata lecz szybko okazuje się porażką. Do grania w podróży zaopatrzcie się w coś małego. Ja dlatego jestem wielkim fanem konstrukcji ze składanym ekranem, clamshell. Moją ulubioną konsolą do krótkich podróży jest New 3DS XL, miałem przez chwilę Retroid Flip ale przez brak czasu i jednak trochę za małą moc sprzedałem. Bardzo liczyłem, jak Nintendo zapowiedziało Switch Lite, że zrobią właśnie clamshella. Obecnie mam SD LCD znowu ale tylko dlatego, że kupiłem go za 800 pln, gram na nim bardzo mało. Więcej gram na telefonie w Slay the Spire czy w Laytony na emu NDS (nie potrzeba przycisków a mam telefon z rysikiem, więc idealnie). Sam osobiście pewnie kupię GPD WIN MINI mimo, że Windows w HH to męcząca rzecz ale może przeżyję z racji rozmiaru i możliwości schowania np do kurtki. Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia On 1/10/2024 at 3:21 AM, NemoKOF said: Ja dlatego jestem wielkim fanem konstrukcji ze składanym ekranem, clamshell. Moją ulubioną konsolą do krótkich podróży jest New 3DS XL, miałem przez chwilę Retroid Flip ale przez brak czasu i jednak trochę za małą moc sprzedałem. Bardzo liczyłem, jak Nintendo zapowiedziało Switch Lite, że zrobią właśnie clamshella. Obecnie mam SD LCD znowu ale tylko dlatego, że kupiłem go za 800 pln, gram na nim bardzo mało. Więcej gram na telefonie w Slay the Spire czy w Laytony na emu NDS (nie potrzeba przycisków a mam telefon z rysikiem, więc idealnie). Sam osobiście pewnie kupię GPD WIN MINI mimo, że Windows w HH to męcząca rzecz ale może przeżyję z racji rozmiaru i możliwości schowania np do kurtki. Zależy od lotu. Jak latałem do Nowego Jorku i z powrotem, prawie 10h w samolocie, to bez Switcha chyba bym się pociął Cytuj
grykom 283 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia W dniu 10.01.2024 o 09:21, NemoKOF napisał: Ja dlatego jestem wielkim fanem konstrukcji ze składanym ekranem, clamshell. Może Surface Duo? AMOLED, idealnie proporcje. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Jest to ciekawa opcja i nawet rozważam trochę xd Mam Razer Kichi, więc sterowanie już rozwiązane. 1 Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Jeśli szukacie alternatywy dla Miyoo czy Anbernic rg35xx posiadającego analogi i emulację mocniejszych konsol np. PSP czy N64 to z swojej strony polecam R36S (lub kolona - są tańsze) - za około 150 zł Na tą konsolkę mamy dwa naprawdę porządne OeSy ArkOS i JelOS oba oparte na retroarch! 1 Cytuj
drozdu7 2 816 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego (edytowane) I normalnie śmiga na tym psp ? Edit:oo widze sporo tego na olx nawet. Edytowane 14 lutego przez drozdu7 Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego (edytowane) @drozdu7 tak ale czasem trzeba ustawieniami się pobawić I jak za te pieniądze to jest naprawdę OK! Edytowane 14 lutego przez Assassins_78 1 Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego PSP nie ma sensu na ekranie o takich proporcjach Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego @Czoperrr nie jest tak żle. Wiem proporcje nie bardzo, ale jest czytelnie i nie ma ogromnych marginesów Cytuj
drozdu7 2 816 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego W tych chińskich retrokonsolkach które mają wi-fi, jest możliwość logowania się do retroachievements? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Młody odkrył, że na telefonie może pykać na emu w gry z PSP, polećcie jakiś rozsuwany joypad, nie musi być high-end, ważne, żeby był. Rozważamy też uchwyt na joypada od XO. Ja z kolei dorosłem do jakieś retro konsolki, popykałem ostatnio w klasyki z GB na N2DS córki, ale niezbyt mi wygodnie. Podoba mi się jednak cholernie anbernic 35xx, zastanawiam się nad podstawową wersją, choć pewnie zaraz ta z plusem potanieje. Jak żyć... Cytuj
xtik 261 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego 11 godzin temu, drozdu7 napisał: W tych chińskich retrokonsolkach które mają wi-fi, jest możliwość logowania się do retroachievements? W miyoo mini+, i w tym nowym g35xx da się. W innych konsolkach z wi-fi pewnie też. Screenscraper też fajnie działa. 1 Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Każdy chinol który oparty jest na OeSIe retroarch i ma usb-otg będzie miał wsparcie WiFi Ale nie każdy OS ma wsparcie retroachievements Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego 2 godziny temu, Andreal napisał: polećcie jakiś rozsuwany joypad, nie musi być high-end, ważne, żeby był Kiedyś takim dobrym sprzętem to była i-pega, nie wiem jak teraz, przykładowy link: https://www.komputronik.pl/product/795377/ipega-gamepad-pg-9083s-z-uchwytem-na-telefon.html?saids=58700005701362708_p65046605193&gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80Pif4ajIiEMWzfjKILkCl2eDTbTUm5fKI5XFUBXlzgDqojFRivKeExoC0OgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Oo panie, to chyba jakoś lepszy uchwyt do pada kupię, zwłaszcza, że jeden nieużywany leży. Liczyłem, że za jakąś stówkę pad składany można wyrwać. Cytuj
Silver 167 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego 8 minut temu, Andreal napisał: Oo panie, to chyba jakoś lepszy uchwyt do pada kupię, zwłaszcza, że jeden nieużywany leży. Liczyłem, że za jakąś stówkę pad składany można wyrwać. Sprawdź jeszcze pada D8 z aliexpress, kilka tygodni temu coś czytałem o nim (raczej pozytywne opinie, więc chyba spoko, ale ręki nie dam sobie uciąć, musisz sam zrobić research ) 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego W dniu 16.02.2024 o 18:37, Andreal napisał: Rozważamy też uchwyt na joypada od XO. https://allegro.pl/oferta/uchwyt-telefonu-smart-clip-do-pada-xbox-series-s-x-11781514108 Tanie i dobre ale to model pod xss, jest też pod one. A i ważna uwaga z komentarza - jak masz akumulatorki to obudowa będzie przeszkadzała przy „zapinaniu”. 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Stwierdziłem, że - przynajmniej póki co - zamiast kupować retro-emu-konsolkę, spróbuję reanimować starego DSL, tak się składa, że mam kartę R4, więc wrzuciłem Twilight Menu i powiem wam, że naprawdę fajnie konsolka radzi sobie z grami 8 i 16 bitowymi. Czekam teraz jedynie na gumki przewodzące do krzyżaka, bo coś niedomaga. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego I to jest słuszna koncepcja Mam Anbernica i Retroida ale gdy z DSa i 3DSa ogrywam na DSi i 3DS. Tutaj dwa ekrany dają dodatkowy fun. Cytuj
Assassins_78 1 042 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca (edytowane) Jeśli ktoś ma pytania odnośnie konsoli - Trimui Smart Pro oraz Powkiddy RGB 30 śmiało pisać Edytowane 16 marca przez Assassins_78 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Miałem te logitechy z tyłu ale się wkręciłeś w handheldy 1 Cytuj
Szwed 644 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Mnie by ciekawiło porównanie możliwości klasyczków, czyli Anbernica, MMP i tych urządzeń, ich możliwości i OSów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi