k0ntra 424 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca (edytowane) Fajne są te konsolki i wiem, że za grosze i bez porównania do... (patrz niżej), ale... raz Steam Deck OLED i już się nie odzobaczy tej jakości w gierkach na emulatorach... Gierki ze snesa czy PS1 wyglądają albo kupić sobie jakiś pad do smartfona np. Ipega za ok 130 złotych i raj na ziemi Edytowane 16 marca przez k0ntra adnotacja Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca SteamDeck to krowa i do kieszeni nie włożysz - to zupełnie inna klasa wagowa. A te retrokonsolki to tylko i aż następcy handheldów od Nintendo i Sony. Proste, małe i na ogół tanie. A telefon jako konsola mnie odrzuca. Tak samo jak granie na PC. Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia (edytowane) Dzisiaj na Ali zaszła wyprzedaż na Anberniki. RG35XX H można było wyrwać za około 150 zł, a R353VS za około 200 zł, wersję na Androidzie za 225 zł. Tak w sumie nie wiem po co, ale wziąłem RG35XX H. A dopiero co przyszedł R36S... Jedna zostanie, druga pewnie pójdzie w świat. Edytowane 5 kwietnia przez Kris77 Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 6 godzin temu, Kris77 napisał: Dzisiaj na Ali zaszła wyprzedaż na Anberniki. RG35XX H można było wyrwać za około 150 zł, a R353VS za około 200 zł, wersję na Androidzie za 225 zł. Tak w sumie nie wiem po co, ale wziąłem RG35XX H. A dopiero co przyszedł R36S... Jedna zostanie, druga pewnie pójdzie w świat. Podrzuciłbys link czy już promka się skończyła? Płacę plusikiem Cytuj
Silver 167 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 1 godzinę temu, frankfuter napisał: Podrzuciłbys link czy już promka się skończyła? Płacę plusikiem Raczej już dawno po promocji Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 1 godzinę temu, frankfuter napisał: Podrzuciłbys link czy już promka się skończyła? Płacę plusikiem O 9:30 rano było wyprzedane wszystko. Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Post po postem, ale mały ruch w temacie. Dojechał Trimui Smart Pro, wstępne wrażenia bardzo pozytywne. Dobra wielkość żeby wygodnie grać, wypas ekran, PSP śmiga o wiele lepiej niż w RG35XX H. W Motorstorm Arctic Edge idzie pograć bez problemu, GoW śmigają świetnie, Burnouty tak samo dobrze. GTA obadam na dniach. 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 27 kwietnia Opublikowano 27 kwietnia Dla mnie najlepsza konsola do 300zł na dzień dzisiejszy Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja W dniu 25.04.2024 o 12:27, Kris77 napisał: Post po postem, ale mały ruch w temacie. Dojechał Trimui Smart Pro, wstępne wrażenia bardzo pozytywne. Dobra wielkość żeby wygodnie grać, wypas ekran, PSP śmiga o wiele lepiej niż w RG35XX H. W Motorstorm Arctic Edge idzie pograć bez problemu, GoW śmigają świetnie, Burnouty tak samo dobrze. GTA obadam na dniach. napisałbyś coś wiecej (np. o grach z PSP)? troche mysle o zakupie tego. czy w grach psx da sie zrobic widescreen hack? Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Będzie na tym działać garlic ze zwykłego rg35xx czy póki co bez cfw? Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Jak wpadnie jakaś promka w przyszłości to biore. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 1 godzinę temu, maciucha napisał: Będzie na tym działać garlic ze zwykłego rg35xx czy póki co bez cfw? Nikt tego nie ma w ręku więc za wcześnie żeby to powiedzieć. Ale skoro ten sam chipset to jest szansa, że zadziała. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja 13 hours ago, maciucha said: Będzie na tym działać garlic ze zwykłego rg35xx czy póki co bez cfw? Z tego co wiem to póki co działa Botacera. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Garlic z rg35xx nie pójdzie, bo rg35xxSP ma takie same bebechy jak Plus i H, Batocera jest jeszcze w wersji beta, ale projekt zmienił nazwę na Knulli, które jeszcze aktualnie nie wyszło, jest za to MuOS, na którym już sporo rzeczy śmiga, m.in. portmaster. Ja w każdym razie wciąż jeszcze siedzę na stockowym systemie, bo mimo wszystko jest na chwilę obecną najlepszy, wszystko jest fajnie skonfigurowane, niestety jak ktoś chce Stardew Valley odpalić, bez Portmastera nie ruszy. Nie jest jednak problemem mieć systemów na dwóch oddzielnych kartach i w razie czego podmieniać w przypadku chęci korzystania z portów, gry w każdym razie warto mieć na karcie trzeciej Co do bebechów SP: Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 10 godzin temu, Andreal napisał: najlepszy, wszystko jest fajnie skonfigurowane, niestety jak ktoś chce Stardew Valley odpalić, bez Portmastera nie ruszy. Dlaczego? Nie jestem w temacie portmastera. Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja W dniu 16.05.2024 o 12:00, frankfuter napisał: napisałbyś coś wiecej (np. o grach z PSP)? troche mysle o zakupie tego. czy w grach psx da sie zrobic widescreen hack? Gry z PSP jak pisałem wcześniej śmigają świetnie, niczego więcej na razie nie sprawdzałem, bo się nie złożyło. Może w przyszłym tygodniu znajdę trochę czasu. Wg mnie, jeśli zależy Ci na PSP, to chyba niczego tańszego nie znajdziesz co sobie tak dobrze radzi. Poza tym w Trimui jest świetny ekran. 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 11 godzin temu, friedrich napisał: Dlaczego? Nie jestem w temacie portmastera. Przyznam, że nigdy nie wnikałem Portmaster to aplikacja ułatwiająca instalację nieoficjalnych portów gier na Linuxa (często potrzebne są pliki z oficjalnie wydanych gier), Anbernic jest na Linuksie i część gier odpala, dlaczego nie ma możliwości uruchomienia wszystkich? Nie mam pojęcia, ale wynika to chyba z rodzaju systemu. Jest też oficjalna strona Portmastera, warto tam zajrzeć. 1 Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Wziąłem tego trimui w nocy była jakaś promocja na aliexpress, że wyszło wszystko za 202zl. Napisze coś więcej jak dojedzie przesyłka. Jak ktoś szuka czegoś to polecam obserwować: https://www.lowcychin.pl/category/retrokonsole/ Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Ktoś o tej firmie słyszał? Wygląda jak produkt premium https://www.ayaneo.com/product/AYANEO-Pocket-DMG Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Ma tu ktoś SD i Anbernica? Delikatnie kusi mnie RG35XX H, ale nie wiem czy faktycznie taki zestaw może się uzupełniać, czy mając decka to zbytek Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Anbiernica na wyjazdach chowasz do kieszeni spodni: wolność i swoboda. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Godzinę temu, Shen napisał(a): Ktoś o tej firmie słyszał? Wygląda jak produkt premium https://www.ayaneo.com/product/AYANEO-Pocket-DMG Znana w światku Geeków firma, młodsza od GPD ale produkty dostarcza. 1 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja 14 minut temu, Frantik napisał(a): Ma tu ktoś SD i Anbernica? Delikatnie kusi mnie RG35XX H, ale nie wiem czy faktycznie taki zestaw może się uzupełniać, czy mając decka to zbytek Mam SD i rg35xx. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Ja też mam RG35XX H i Steam Decka. Moim zdaniem fajnie się uzupełniają, na Steam Decku grał głównie w domu, w większe tytułu +emulacja Gamecube, PS2 i Wii Anbernica z kolei biorę wszędzie i gra w starsze gierki i te z DSa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi