friedrich 70 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia (edytowane) Anbernic Nano: dostałem i jest to zaskakująco zabawna konsola Karta SanDisk z zainstalowanym softem ruszyła, ale aby przegrać gry trzeba podłączyć konsole do kompa i na ekranie anbernica wybrać Mount USB. Ale mam pytanie: jak zmniejszyć liczbę ikonek emulatorów w menu? Chce mieć tylko 4 konsole, a pęta mi się tych ikon z kilkanaście. Edytowane 5 sierpnia przez friedrich Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 5 sierpnia Autor Opublikowano 5 sierpnia 22 minuty temu, friedrich napisał(a): Anbernic Nano: dostałem, zaskakująco zabawna konsolka. Ale mam pytanie: jak zmniejszyć liczbę ikonek emulatorów w menu? Chce mieć tylko 4 konsole, a pęta mi się tych ikon z kilkanaście. Z poziomu samego GMenu2X nie wiem. Na próbę usunąłem po prostu emulator z karty (plik opk), to zniknęła i ikonka. Możesz spróbować, jeśli masz zamiar korzystać tylko z kilku sprzętów. Chyba też sobie trochę posprzątam, bo i tak nie będę z połowy emu korzystał. Ale ogólnie konsolka strzał w dziesiątkę. Serio coraz bardziej mi się podoba. Dziś w pracy... Cytuj
Enepsignos 11 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia Eee bardzo ładnie się to maleństwo prezentuje. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia A jak konsolka retro ma 15 lat to jest podwójne retro? Dzisiaj znalazłem w szufladzie naładowałem i poszło. kto pamieta ten hit z 2009? Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Gra:Advance Wars z GBA. Konsolka: nie mam pojęcia Cytuj
Postal 638 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Dingoo A-320. Pamiętam jak interesowałem się tą konsolą. Budżet niestety nie pozwalał. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dingoo_A-320 Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia 10 godzin temu, Postal napisał(a): Dingoo A-320. Pamiętam jak interesowałem się tą konsolą. Budżet niestety nie pozwalał. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dingoo_A-320 To był naprawdę świetny sprzęt. Szybki jak wściekły, o porządnym obrazie, z dużą liczbą emulatorów, z rozwijanym długo softem. Na tamte czasy taki anbernic :P. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 8 sierpnia Autor Opublikowano 8 sierpnia To już serio tyle lat ma...? Leci czas. Pamiętam recenzję Ashena jak jeszcze go oglądałem, to wtedy taki sprzęcik był marzeniem. Ale jeśli dobrze kojarzę import był dość kosztowny. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia W mojej recenzji z 2009 mówiłem o 84dolarach bez cła z dealextreme Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia (edytowane) Coś takiego się na Ali pokazało. Kasa śmieszna i raczej PSX to nie uciągnie https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/retro-konsola-x6-od-6777-zl-w-aliexpress/ Jak wrzucałem było za 67zł z groszami teraz jest 100zł Edytowane 8 sierpnia przez BRY@N Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Od X6 proponuje trzymać się z daleka. Za 120-130 mamy Miyoo A30 lub R36s 1 Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia (edytowane) @robbo2k_PL miyoo a30 nie widzi SD większej niżeli 64GB, producent milczy. Staram się soft pozmieniać i dodać PL, ale tu mam problem. Spotkałeś się z tym? Nie było tematu, ogarnięte. Edytowane 9 sierpnia przez Assassins_78 Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia To napisz co było. Problem z FAT32 na większej karcie tam chyba trzeba formatować kartę z większym blokiem 32/64 KB. Spruce ma teraz nowego developera i wyszła wersja 2.0. Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Upośledzony oryginalny FW. Wiadomo początki. 1. Podzielenie na partycje SD (32GB) 2. Instalacja softu 3. Resize partycji do pełnej pojemności SD. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia A było sformatować na FAT 32 i wgrać Spruce 2.0 przez skopiowanie plikow Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Przecież na tym sofcie są właśnie takie problemy. Stocku nigdy nie używałem. A to że kłopoty są z kartami SD to wina FW konsoli o ile nie samego czytnika. W każdym bądź razie konsola wybredna jest co do Mark kart. SanDisk 256gb pięknie działa, Kingston i PNY nie działają. Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia (edytowane) A30 jest mega podatna na modowanie, co jest bardzo dobrym znakiem dla Dev. Jedynym upośledzeniem jest ograniczenie pojemności SD, poza tym konsolka "mała ale wariat" Edytowane 10 sierpnia przez Assassins_78 Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia (edytowane) Masz Breath of Fire 2 po polsku na GBA??? Skąd? Dwójkę znalazłem PL tylko na snesa… Gry na Genesis po polsku? Nie wiedziałem że w ogóle jakieś zostały przez fanów spolszczone! Edytowane 10 sierpnia przez friedrich Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia (edytowane) @friedrich kiedyś pobierałem patche z stronki z foto Wiem że się gdzieś przenieśli, musisz poszukać N64 PL Edytowane 10 sierpnia przez Assassins_78 Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia Z tego co znalazłem była wersja PL BOF2 na GBA we wczesnej wersji alfa i nikt tego potem dalej nie pociągnął (czyli menu, wstęp i to chyba wszystko). Ale mogłem nie doszukać. Zeldy na N64 mam Jak one chodzą na A30? Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia (edytowane) N64 na A30 działa znakomicie, nie testowałem wszystkich tytułów ale Zeldki chadza bez zająknięcia. BTW. polskie tłumaczenie softu dodałem na githuba Spoiler https://github.com/spruceUI/spruceOS/issues/2#issuecomment-2287581441 Edytowane 14 sierpnia przez Assassins_78 1 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia W dniu 9.08.2024 o 13:04, Assassins_78 napisał(a): Upośledzony oryginalny FW. Wiadomo początki. 1. Podzielenie na partycje SD (32GB) 2. Instalacja softu 3. Resize partycji do pełnej pojemności SD. U mnie Kingston 128GB poszedł ze Spruce od strzała za pierwszym razem. Wcześniej zrobiłem update stockowego FW do najnowszego, może to rozwiązało problem większych kart. Co prawda pół soboty zmarnowane, bo przy kopiowaniu romów błędy wyskakiwały i w końcu chyba karta padła, bo nie widziała go ani konsola, ani komputer. Postawiłem wszystko od nowa na Kingston 64 GB. Nie było żadnych błędów przy kopiowaniu Spruce i romów co potraktowałem jako dobry znak. Póki co wszystko działa, za trochę ponad 100 zł to całkiem fajne urządzenie. Cytuj
Assassins_78 1 147 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia Karty większe niż 64GB nie chcą działać, już o tym pisałem a jak już działają to tylko niektóre modele. Najnowszy FW producenta konsoli dodaje łatkę tylko do WiFi. 1 Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia (edytowane) Ostatnio z tych 2,8cala furore robi XU Mini M ma dosyc mocne CPU(skręcone na stock do 1,3GHz) które CFW podnosi coraz wyżej obecnie 1,6GHz (CPU ma teoretycznie 2GHz) Cena w promocji obecnej 183zł Co ciekawe ma drazki z efektem Halla (drazki wprost z Retroid 4) i jak na chińczyki ma spory wychył analogów. Edytowane 20 sierpnia przez robbo2k_PL 1 Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia Nowy tydzień bez nowego Handelda tym razem Retroid Pocket Mini 3,7cala 960p mocne CPU (takie na PS2) Recenzja Russa w temacie RG40XX-V Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi