Suavek 4 675 Opublikowano 23 sierpnia Autor Opublikowano 23 sierpnia Neo Geo Pocket wymaga jakiegoś biosa? Coś zjebałem w RG Nano jak robiłem czystkę fabrycznej karty, bo pozbywałem się wszystkich 'chińskich' romów i nie wiem, czy czegoś nadmiarowo z folderu nie usunąłem. Teraz jak wrzucam gry NGP to konsolka ich nie wykrywa, choć fabrycznie gierki działały. Nie pamiętam jednak, w jakim były formacie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia BIOS w necie jest więc możliwe Format gier ngc. Polecam cdromance Cytuj
Suavek 4 675 Opublikowano 23 sierpnia Autor Opublikowano 23 sierpnia No jakiś bios mam niby w folderze, nic nie daje. Gry też mam we właściwym formacie, ale konsolka ich nie widzi. Widzi za to bios do 'odpalenia'. Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia Moja Trimui padła. Nie chce sie ładowac pod USB (mam dwie druga z tej samej ładowarki idzie) poszedł zwrot .... etykieta zwrotna na "Łubna Mazowieckie". Zobaczany jak ze zwrotem kasy. Oczywiscie standardowe operacje odlaczenie baterii i recovery soft zrobione bez zmian. Cytuj
mcp 2 010 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia A moja leży w szufladzie i się kurzy, zgodnie z oczekiwaniami. Do bijatyk się ten twardy krzyżak nie nadaje, część gierek, w które chciałem zagrać nie działa prawidłowo (urywa obraz, przycina), a starocie arcade lepiej zostawię w pamięci. Może chociaż w pokemony pogram xd Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia 57 minut temu, mcp napisał(a): A moja leży w szufladzie i się kurzy, zgodnie z oczekiwaniami. Do bijatyk się ten twardy krzyżak nie nadaje, część gierek, w które chciałem zagrać nie działa prawidłowo (urywa obraz, przycina), a starocie arcade lepiej zostawię w pamięci. Może chociaż w pokemony pogram xd Ale nie umiesz w konfiguracje? Z tymi konsolkami zawsze jest tak ze "cos nie działa" chcesz PSP kup PS Vitę Cytuj
Suavek 4 675 Opublikowano 25 sierpnia Autor Opublikowano 25 sierpnia Dobra, nie żeby dla kogoś to miało znaczenie, ale rozpracowałem NGP na RG Nano. Po prostu gry muszą być w formacie... zip... Dopiero wtedy emu je widzi i odpala normalnie, bez żadnego biosa. Rozpakowanych plików nie rozpoznaje. Ogólnie po miesiącu zabawy z tym "handheldem" przyznam, że jestem zadowolony, bo to bardzo fajna metoda do zabicia czasu przy jakichś mniejszych gierkach, jak i nadrobienia zaległości z platform pokroju GameBoy (do Advanced), GameGear, NeoGeo Pocket, czy nawet SNES. Oczywiście nie nadaje się to do każdej gry, ale np. mnie całkiem fajnie się gra w Last Bible, WarioWare Inc/Twisted, czy zabija parę minut w klasykach typu Space Invaders, Tetris, albo jakichś shmupach. Jest kilka gierek nawet na te słabsze platformy, które nie działają najlepiej, albo mają bugi, ale to raczej wyjątki. Generalnie Nano nie powinien dla nikogo być głównym handheldem do grania, a co najwyżej ciekawostką/zabawką. Oczywiście największy plus konsolki to rozmiar i wykonanie. Można to mieć zawsze w torbie i nie zajmuje to to prawie nic miejsca. Aluminiowa obudowa daje nadzieje, że sprzęt trochę pożyje, a zarazem dobrze leży w dłoni(ach). Ekran i dźwięk bardzo dobre jak na takie maleństwo. Nawet na fabrycznym OS świetnie się to sprawdza do błyskawicznego odpalenia na parę minut i uśpienia/wyłączenia. Niemniej jednak jeśli ktoś ma duże dłonie, bądź jest dalekowidzem, to naturalnie sprzęt nie jest dla niego. Ja przyznam, że mnie w soczewkach też oczy się męczą szybciej. Cytuj
grabowski.adam 0 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia RG Cube nada się por DC, GC? Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Szukanie odpowiedzi na twoje pytanie zajęło mi 4 sekundy po wpisaniu "rg cube dreamcast yt" tak samo postępuj z gamecube Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 3 września Opublikowano 3 września Mam pytanie Majstry - jest jakaś instrukcja dla debili, jak Miyoo A30 zmusić do uruchamiania portów? Mam Spruce 2.1, pliki z paczki PORT wrzucone tam gdzie trzeba, i co? I nic? Odświeżanie ROM'ów i listy emulatorów ni chu chu nic nie daje. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 3 września Opublikowano 3 września Tam działają tylke te porty które oni przerobili Inne nie będą działać. Nie ma tam apki PORT i bibiotek potrzebnych do uruchomiania innych portów niż te które masz na stronie twórcy softu Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 3 września Opublikowano 3 września 12 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Tam działają tylke te porty które oni przerobili Inne nie będą działać. Nie ma tam apki PORT i bibiotek potrzebnych do uruchomiania innych portów niż te które masz na stronie twórcy softu Dobra, to odpuszczam, chyba nie chce mi się zgłębiać tematu. Widziałem gdzieś film i na ekranie obok wyboru emulatorów była ikonka z podpisem PORTS. Myślałem że to działa jak wrzucenie ROM'ów do właściwego katalogu. A jak nie, to nie Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września Retroid Pocket 5 i Mini. Snapdragon 865 Mini 3,7 cala OLED 960p 4:3 RP5 5,5 cala 1080p OLED 16:9 a tu filmik Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września (edytowane) Nowy tydzień nowy Anbernic Anbernic 406V dla państwa (na oko widać iz ciagnie GranTurismo 4 z PS2 i jakieś gry na GCN i Wii) wiec pewnie CPU od Cube/RG556 https://www.youtube.com/watch?v=T39-lcEkV28 Edytowane 4 września przez robbo2k_PL 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września Brzydka strasznie i do dwóch analogow to wziąłbym chyba jakiś horyzontalny sprzęt. Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września 2 godziny temu, robbo2k_PL napisał(a): Nowy tydzień nowy Anbernic Anbernic 406V dla państwa (na oko widać iz ciagnie GranTurismo 4 z PS2 i jakieś gry na GCN i Wii) wiec pewnie CPU od Cube/RG556 https://www.youtube.com/watch?v=T39-lcEkV28 Az sobie spraedze. Aktualnie mam Powkiddy RGB20S i styka do odpalania gierek 2D. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września 6 godzin temu, robbo2k_PL napisał(a): Retroid Pocket 5 i Mini. Snapdragon 865 Mini 3,7 cala OLED 960p 4:3 RP5 5,5 cala 1080p OLED 16:9 a tu filmik Ciekawe jak na 4:3 wypada emu psp… ale właściwie wszystko do ps2/GameCube to jest 4:3 Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września (edytowane) Za retroidy "experci" stawiaja Mini 175-200USD, za piatke 220-250USD zaś ten Anbernic 170-190USD Oficjalnie cen jeszcze nie ma Edytowane 4 września przez robbo2k_PL Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września (edytowane) Anbernic rg 556 za 400zl https://pl.webuy.com/product-detail/?id=SHGPANBRG55673A Edit: już nie ma Edytowane 4 września przez Assassins_78 Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września (edytowane) No i sa oficjalne ceny Retroidów start przedsprzedazy 9 wrzesnia. Dobre ceny poniżej 200USD za Snapa 865 z OLEDEM Edytowane 6 września przez robbo2k_PL Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września Macie pytanie odnośnie RG 556 piszcie Spoiler Ekran oledowy, analogi i spusty, miodzio Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 9 września Opublikowano 9 września Nacisk społeczności spowodował dwa cuda. a) retroid Pocket 5 dostanie 8GB RAM (zamiast 6) b) i Android 13 (zamiast 10) A co do RG556 to jak tam NFS Most Wanted z PS2 działa bo na poprzedniekach z T618 to pokaz slajdów był Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Lata pięknie w skalowaniu 1.5x. Powyżej kłopoty z dźwiękiem. Ale powiem ci że to nie wina procka a raczej softu. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Zamawia ktoś nowe Retroidy? Już jest early bid z rabatem 20$. Kupno Mini jest raczej bez sęsu, bo różnica w kwocie niewielka, ale jest bardziej portable. RP5 to jakieś 900 zł ze szkłem i etui. Ale wielkość jak Switch i portable dyskusyjne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi