Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, BieŃ napisał(a):

Zwyczajny 35xx bez plusa starczy  ale polecam poszukać rg35xx H - w okolicach 200 zł wyrwiesz coś na olx na 100%.
Na niej wygodnie będzie Ci się grało w troszkę nowsze castlevanie , ale trzymające wysoki poziom - wszystkie z gameboy'a advance ;)

Edit:
Troszkę większa moc tych anbericów pozwoli Ci też pobawić się z shaderami itp efektami by gierki wyglądały odpowiednio....retro ;)

Takie podglądowe foto
CDN media

Za niewiele więcej może nabyć - RG CUBEXXX która jest naprawdę dobrą konsolą i dobrze wspieraną przez scenę.

Opublikowano

Tak, ale w moich oczach jest jeden problem - wygląd :) 
Ja jestem fanem  prostych i ciętych kształtów , te wszystkie okrągłości kompletnie mi nie siedzą.

,,Za niewiele więcej,, też jest ciekawym zjawiskiem w tym retro handheldowym świecie xD
Chciałem coś co będzie emulować do snesa,ale jak dołożę 100 więcej to mam już do psx'a,jak dołożę 250 to już szaleję z androidem :D
A jak dołoże 500 to mam używkę steam decka  itp. 

Opublikowano

Nie no ok, ja dawno już zapomniałem o tych pseudo konsolach :) Na legioniku wszystko się emuluje, PS4 również :) 

Wiadomo gabaryty większe, ale ja głównie gram pod kołderką wiec mi to w ogóle nie przeszkadza :D 

Opublikowano
34 minuty temu, Assassins_78 napisał(a):

Nie no ok, ja dawno już zapomniałem o tych pseudo konsolach :) Na legioniku wszystko się emuluje, PS4 również :) 

Wiadomo gabaryty większe, ale ja głównie gram pod kołderką wiec mi to w ogóle nie przeszkadza :D 

Podobnie mam z deckiem i emulacją WiiU by zagrać w wind wakera HD :)

W pewnym momencie doszło do tego, że szukałem tej podniety.... kupna sprzętu, poustawiania wszystkiego -OS,romy biosy,shadery bezele presety srtety tety -->2 dni grania i szafa.
Łudzę się że te  retro gierki rozpalą iskierkę by cieszyć się ponownie gejmingiem w tych zjebanych dla branży czasach 

• This 1
Opublikowano

Ja z kolei zawsze wolę grać na oryginalnym sprzęcie. Odtworzyć maksymalnie warunki, w jakich się w to grało kiedyś.

Choć akurat Wind Walkera HD wolałbym zaemulować, bo brak odwracania pionowego kamery strasznie mi przeszkadza. Kiedyś zacisnę zęby i go przejdę.

Opublikowano
2 minuty temu, dominalien napisał(a):

Ja z kolei zawsze wolę grać na oryginalnym sprzęcie. Odtworzyć maksymalnie warunki, w jakich się w to grało kiedyś.

Choć akurat Wind Walkera HD wolałbym zaemulować, bo brak odwracania pionowego kamery strasznie mi przeszkadza. Kiedyś zacisnę zęby i go przejdę.

Ohh to najlepiej ale też w naszym kochanym kraju - najdrożej ;) 
Czasami do barszczyku puszczam sobie rodaków z kolekcjami retro gierek i sprzętów ... przodują chyba wyspiarze xD

• Plusik 1
Opublikowano

Chyba nie tylko w naszym kraju najdrożej - wszędzie jest moda na retro i ceny windują. Trzeba mieć przede wszystkim miejsce, ja mam całe szafy pozawalane tym badziewiem.

I tak zdaję sobie sprawę, że wszystkiego nie kupię i nie zagram, dzięki temu koncentruję się na wybranych tematach i trochę to ułatwia.

Opublikowano
5 godzin temu, Assassins_78 napisał(a):

Generalnie tak, ale w grę z GBA na TrimUi Brick czy Miyoo Flip tak jakoś się fajniej gra, nie wypala oczy pixelozą na większym ekranie. Proporcje ekranu 4:3 też robią swoje. Wydajnościowo do PSX retro konsolka ma rację bytu (moim zdaniem), a powyżej to już Steam Deck (w moim przypadku).  

Opublikowano

Tak, ale patrząc co ja testowałem i kupowałem - to lepiej wydać raz te pieniądze i mieć spokój, tym bardziej że emulujesz już każdą platformę ;) 

A naprawdę wiele worków cebuli już zużyłem ;) 

A tak naprawdę to czy ekran ma 3 czy 8 cali to kwestia własnych proporcji i oczekiwań co do doznań.  W sumie czasem lubię sobie włączyć Contrę na Miyoo i jest OK.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie no , imo wyciągać steam decka w poczekalni by ograć minish cap na GBA to tak trochę średnio  - tutaj te chińskie duperelki spełniają się znakomicie.

Opublikowano (edytowane)

SD865 ?? serio tak leciwy SoC :D Ok Adreno GPU ale to nie wszystko, chyba że nastawiamy się głównie na Vulkana no to OK, ale jeszcze cena... Pewnie z tysiąc pincet.

Serio, już wole MTK :) 

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano

Póki ktoś nie zrobi unboxingu to się nie dowiemy jakie tu są, natomiast reszta wskazuje, że wersja ze snapem to po prostu rp5 jako clamshell. Całkiem spoko. Miałem pierwszego Flipa chwilę ale słaby zawias był, dużo osób miało problem. Natomiast na tą wersję bardzo długo kazali czekać co wróży, że pracowali nad tym, żeby się to nie psuło tak jak pierwowzór. Fajnie, że wychodzą clamy. Osobiście mając N3DSXL, Switcha Lite i GPD Win Mini nie widzę sensu brać dla siebie ale fajnie, że robią :-) 

Opublikowano

Wpis informacyjny - ukazał się nieoficjalny patch znacznie poprawiający jakość dźwięku na RP5, a właściwie całkowicie likwidujący jakiekolwiek trzeszczenie. Autor jest w kontakcie z oficjalnym supportem i w następnym oficjalnym patchu od retroida mają włączyć poprawki tegoż autora :).

A swoją drogą RP5 już do mnie leci ;).

Opublikowano

Ale ty wiesz, że tu nie chodzi o trzaski z głośników tylko o jakość dźwięku :) ?? Anbernici za 200 zł lepiej brzmią :) Są osoby co twierdzą że jest all OK, no ale jak słoń komuś na ucho nadepnął to tak będzie.  Płacąc tyle pieniędzy chcesz mieć premium sprzęt, a tu tak nie jest :) 

No ale Tobie może akurat będzie się wydawać że jest OK, oby tak było ;) 

Opublikowano

Pany, anbernic rg353v na alledrogo za 220 ziko to nie fejk jakiś? Męczy mnie retro granie na switchu i obczajam jakąś dobrą tanią konsolkę do 250 zł dla 16 bitów (i może jakieś 32bitowe jrpg 2d). Co polecacie?