Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 18.03.2025 o 10:55, BRY@N napisał(a):

Czy wystarczy przerzucić pliki na nową kartę czy trzeba jakiś obraz robić tej karty?

Rozwiń  

Zależy, jaki masz pierwotnie OS wgrany, w 50% jest to kopiuj wklej, w pozostałych wgranie wszystkiego od zera.

• Dzięki 1
Opublikowano

Konsolka już przyszła i w sumie jestem pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o jakość wykonania. Całość wydaje się dość solidna, można by się było przyczepić do krzyżaka ale za taką kasę nie ma co marudzić. Na tym ekranie wszystko wygląda ładnie i taki tekken 3 działa płynnie. 
W miejscu gdzie jest karta z systemem jest jakaś plomba, pewnie gwarancyjna ale rozumiem, że nie ma co się tym przejmować.

Czy przy takiej wersji oprogramowania wystarczy przerzucić dane na drugą kartę?

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Wczoraj sobie jeszcze chwilę popatrzyłem co tam jest na tym R36s i zdziwiłem się, że jest emu Dreamcasta. DoA2 gubi sporo klatek momentami ale to wina aren gdzie dużo się dzieje ale jak na taki tani sprzęt to dziwne, że to w ogóle działa.

Jeszcze zapytam czy po podcięciu do kompa całej konsoli widać zawartość karty czy trzeba ją samom podpiąć.

Opublikowano

sprzedaje Anbernica RG35XX, najpierw sprzedam a później zamawiam Miyoo Mini + chcę się go pozbyć w pierwszej kolejności żeby nie skończyć jak wielu tutaj z kilkoma konsolkami w szufladzie ;) nie lubię elektrośmieci. 
@BRY@N pisałeś do mnie na OLX? xddd

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ja też ;) swojego Anbernica mam od czerwca 2023. Robię prezent kuzynowi i wymyśliłem Miyoo Mini + i stwierdziłem, że sprzedam i zamówię dwie takie same. Mój Anbernic nie ma WiFi a w Miyoo jest... może się kiedyś z kuzynem wymienię Pokemonami o takich rzeczach na początku lat 2000 mogliśmy tylko pomarzyć.

Opublikowano

Ostatnio pojawił się na rynku ANBERNIC RG406H. Miał ktoś z nim styczność? Ciekawy jestem jak działają na nim gry PS2. Ponoć nadal są jeszcze spore problemy, ale każda videorecenzja twierdzi inaczej. 

Opublikowano
  W dniu 26.03.2025 o 10:08, Figaro napisał(a):

dzięki, ale chodziło mi po prostu multiplayer. Typu obaj mamy konsolkę i możemy się połączyć i zagrać w partyjkę dr mario.

Rozwiń  

Przeciez o tym jest ten film na przykladzie pokemonow9da2d834-ede7-4c18-b268-5cca85c6c123.PNG.3ba9cfd306682790fd190c4a7c69c5e0.PNG

da sie nawet bez internetu

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem drugą kartę 64GB ale oczywiście miejsca miała mniej niż ta dołączona do konsoli (jakieś 200MB):facepalm:

Zrobiłem obraz starej oryginalnej karty i z tego obrazu otworzyłem dwie pierwsze partycje BOOT i root. Trzeciej nie mogłem odtworzyć bo maiłem za mało miejsca to po prostu utworzyłem partycje i przerzuciłem wszystkie dane. 

Niestety po takiej operacji z tą nową kartą konsola się nie odpala.

Jakieś pomysły dlaczego? Struktura partycji jest taka sama.

dyski.JPG.893f460ed9ca7f9b4e1f215fc1b5d172.JPG

Edytowane przez BRY@N
Opublikowano
  8 godzin temu, Shen napisał(a):

Piękny sprzęcik i do tego dwa analogi

Rozwiń  

Gdyby nie cena, to bym miał na oku, bo ostatnio dużo więcej korzystam z RG35XX SP i jednak klapka to jest game changer. Oryginalny RG35XX poszedł póki co w odstawkę. Myślę, że jeśli będę w przyszłości zmieniał/kupował kolejne sprzęty, to już tylko clamshell.

Szkoda ogólnie, że takiej zabawki nie miałem za młodu. Był moment, że marzył mi się jakiś GBA Micro, albo coś w tym stylu i możliwość pogrania w emulowane gierki poza PeCetem, głównie w łóżku przed snem. Ale oczywiście nawet na legalny sprzęt nie było wtedy kasy, zanim zaczęło się pracować. A teraz dziecioki mają wszystko w telefonach, czy takiej właśnie chińszczyźnie...

Gram obecnie w angielskie tłumaczenie Super Robot Wars J. To moje N-te podejście do tej gry, bo przerywałem, lub odstawiałem na przestrzeni 20 lat z różnych powodów, a dopiero na SP jakoś udało mi się przysiąść na dobre i mam zamiar skończyć.