Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, BRY@N napisał(a):

Czy wystarczy przerzucić pliki na nową kartę czy trzeba jakiś obraz robić tej karty?

Zależy, jaki masz pierwotnie OS wgrany, w 50% jest to kopiuj wklej, w pozostałych wgranie wszystkiego od zera.

• Dzięki 1
Opublikowano

Konsolka już przyszła i w sumie jestem pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o jakość wykonania. Całość wydaje się dość solidna, można by się było przyczepić do krzyżaka ale za taką kasę nie ma co marudzić. Na tym ekranie wszystko wygląda ładnie i taki tekken 3 działa płynnie. 
W miejscu gdzie jest karta z systemem jest jakaś plomba, pewnie gwarancyjna ale rozumiem, że nie ma co się tym przejmować.

Czy przy takiej wersji oprogramowania wystarczy przerzucić dane na drugą kartę?

Spoiler

IMG_3024.thumb.jpeg.2dd87052ad5e4921b2fec8c594c6d5c6.jpeg

Opublikowano

Wczoraj sobie jeszcze chwilę popatrzyłem co tam jest na tym R36s i zdziwiłem się, że jest emu Dreamcasta. DoA2 gubi sporo klatek momentami ale to wina aren gdzie dużo się dzieje ale jak na taki tani sprzęt to dziwne, że to w ogóle działa.

Jeszcze zapytam czy po podcięciu do kompa całej konsoli widać zawartość karty czy trzeba ją samom podpiąć.

Opublikowano

sprzedaje Anbernica RG35XX, najpierw sprzedam a później zamawiam Miyoo Mini + chcę się go pozbyć w pierwszej kolejności żeby nie skończyć jak wielu tutaj z kilkoma konsolkami w szufladzie ;) nie lubię elektrośmieci. 
@BRY@N pisałeś do mnie na OLX? xddd

Spoiler

signal-2025-03-26-093512_002.thumb.jpeg.768517c0f605e0fcd3fa86f42bade007.jpeg

Opublikowano

Ja też ;) swojego Anbernica mam od czerwca 2023. Robię prezent kuzynowi i wymyśliłem Miyoo Mini + i stwierdziłem, że sprzedam i zamówię dwie takie same. Mój Anbernic nie ma WiFi a w Miyoo jest... może się kiedyś z kuzynem wymienię Pokemonami o takich rzeczach na początku lat 2000 mogliśmy tylko pomarzyć.

Opublikowano

Ostatnio pojawił się na rynku ANBERNIC RG406H. Miał ktoś z nim styczność? Ciekawy jestem jak działają na nim gry PS2. Ponoć nadal są jeszcze spore problemy, ale każda videorecenzja twierdzi inaczej. 

Opublikowano
9 godzin temu, Shen napisał(a):

Każdy z wifi, tylko trzeba być podłączonym do tej samej sieci

dzięki, ale chodziło mi po prostu multiplayer. Typu obaj mamy konsolkę i możemy się połączyć i zagrać w partyjkę dr mario.

Opublikowano
4 minuty temu, Figaro napisał(a):

dzięki, ale chodziło mi po prostu multiplayer. Typu obaj mamy konsolkę i możemy się połączyć i zagrać w partyjkę dr mario.

Przeciez o tym jest ten film na przykladzie pokemonow9da2d834-ede7-4c18-b268-5cca85c6c123.PNG.3ba9cfd306682790fd190c4a7c69c5e0.PNG

da sie nawet bez internetu

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem drugą kartę 64GB ale oczywiście miejsca miała mniej niż ta dołączona do konsoli (jakieś 200MB):facepalm:

Zrobiłem obraz starej oryginalnej karty i z tego obrazu otworzyłem dwie pierwsze partycje BOOT i root. Trzeciej nie mogłem odtworzyć bo maiłem za mało miejsca to po prostu utworzyłem partycje i przerzuciłem wszystkie dane. 

Niestety po takiej operacji z tą nową kartą konsola się nie odpala.

Jakieś pomysły dlaczego? Struktura partycji jest taka sama.

dyski.JPG.893f460ed9ca7f9b4e1f215fc1b5d172.JPG

Edytowane przez BRY@N
Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Piękny sprzęcik i do tego dwa analogi

Gdyby nie cena, to bym miał na oku, bo ostatnio dużo więcej korzystam z RG35XX SP i jednak klapka to jest game changer. Oryginalny RG35XX poszedł póki co w odstawkę. Myślę, że jeśli będę w przyszłości zmieniał/kupował kolejne sprzęty, to już tylko clamshell.

Szkoda ogólnie, że takiej zabawki nie miałem za młodu. Był moment, że marzył mi się jakiś GBA Micro, albo coś w tym stylu i możliwość pogrania w emulowane gierki poza PeCetem, głównie w łóżku przed snem. Ale oczywiście nawet na legalny sprzęt nie było wtedy kasy, zanim zaczęło się pracować. A teraz dziecioki mają wszystko w telefonach, czy takiej właśnie chińszczyźnie...

Gram obecnie w angielskie tłumaczenie Super Robot Wars J. To moje N-te podejście do tej gry, bo przerywałem, lub odstawiałem na przestrzeni 20 lat z różnych powodów, a dopiero na SP jakoś udało mi się przysiąść na dobre i mam zamiar skończyć.

Opublikowano
14 godzin temu, Suavek napisał(a):

Gdyby nie cena, to bym miał na oku, bo ostatnio dużo więcej korzystam z RG35XX SP i jednak klapka to jest game changer. Oryginalny RG35XX poszedł póki co w odstawkę. Myślę, że jeśli będę w przyszłości zmieniał/kupował kolejne sprzęty, to już tylko clamshell.

Ostatnio na Ali były dobre promki + kuponyi za Miyoo Flip v2 zapłaciłem 70$. Za wersję v1 prawie 100$. Pewnie w przyszłym tygodniu już dojedzie. Potwierdzam to co Russ powiedział - ze wszystkich retro konsolek jakie miałem w rękach, właśnie Flip był najcześciej używany.