Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie to założyłem, że jeśli idzie zapis to po koleji i to co nie wejdzie na nową kartę to będzie i tak zarezerwowane puste miejsce.

Przy pierwszej próbie zrobiłem tak jak piszesz ale tam mi konsola nie startowała po włożeniu karty.

Opublikowano

@BRY@N Kupiłeś najtańsza wersje. Jak chcesz DC, to model  rg35xx h albo 40xx. DOA śmiga, Crazy Taxi też. 

Jak już wiesz czym to pachnie, to możesz pogonić tego co masz i kupić model wyżej. 

Karty skopiuj, te nowe markowe zostaw. Kupić konsole bez karty i gotowe. Ja raz kupiłem wersję 256 dla gier i kopiowałem tylko potem.

Chyba się rzucę na tego Miyo Flip V2. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dojechał Miyoo Flip V2. Tak na szybko - zawias jest zmieniony i działa stabilniej, tworzywo obudowy jest inne, takie bardziej matowe, V1 biały był bardziej perłowy. Analogi chodzą podobnie, ekranu nie jestem w stanie porównać, bo V1 już poszedł w świat. W skrócie: bardzo fajne urządzenie jest fajne bardziej. 

Edytowane przez Kris77
Opublikowano
1 hour ago, Krzysztof93 said:

Wziąłem Miyoo Mini + za 150 PLN, można taniej z tego co widzę w historii promek ale to i tak uczciwa cena 

Spoko. Ja zostaję na moim RG 35XX (bez Plusa), mam go od dwóch lat ale uzywam już bardzo rzadko, ostatnio tylko w samolocie bo w domu jednak Steam Deck.

Opublikowano

Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus.

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał(a):

Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus.

Bodajże nowsze Odiny sobie spoko radzą, ale też jest to wyższa półka cenowa niż Anerbici.

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, Shen napisał(a):

Anbernic'i wszelakiej maści odpuść, póki nie dadzą procka Qualcoma to bym w ogóle na nie nie parzył (emu PS3 i w górę)

Pocket 5

No ale tu cenowo wysoko. Jeśli to nie problem to masz emulację ~100% bo to też zależy od tytułu, który musisz sprawdzić na liście kompatybilności :) 

• Plusik 1
Opublikowano

Nie wiem czy była kiedykolwiek lepsza oferta na handheld do odpalania emulgulatorków ps2 itd. niż to :sadkek::

Spoiler

msiklaw.jpg.99c43f17c67e58552e9d436f5f4fd3c7.jpg

Niestety to już za nami ale bez kitu :obama: rozgromiło to sens kupowania jakichkolwiek Miyoo-Odino-Anberniców za tysiaka 

Opublikowano
25 minut temu, Shen napisał(a):

Spodziewałem się, że bedzie drożej, ale tu już widzę cena zaporowa:obama:

https://www.amazon.pl/AYN-Odin-ośmiordzeniowym-procesorem-Snapdragon/dp/B0CP46GWQ9?th=1

poczekam jeszcze kilka lat, az sprzety za 200zł beda dawac rade

To w tej cenie masz HH na którym pograsz w tytuły bieżące z PC i nie tylko, a i emulacja cudowna.

Asus Rog Ally/x

MSI Claw

Legion GO/s

A czasem trafisz je w kwocie ~1500 zł (i mniejszej) za nowe - na olx pełno ostatnio np. MSI Claw.

• Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Najtańszy steam deck wystarczy z nawiązką. Obecnie praktycznie tylko do tego go używam.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
33 minutes ago, maciucha said:

Najtańszy steam deck wystarczy z nawiązką. Obecnie praktycznie tylko do tego go używam.

W niektórych grach może mieć problemy. Póki co na SD OLED ograłem kilkadziesiąt gier z PS2 i miałem problem m.in. w Silent Hill 3 gdzie animacja mocno rwała w otherworld z pulsującymi ścianami. No ale to wyjątki nieliczne.

Opublikowano
26 minut temu, Czoperrr napisał(a):

W niektórych grach może mieć problemy. Póki co na SD OLED ograłem kilkadziesiąt gier z PS2 i miałem problem m.in. w Silent Hill 3 gdzie animacja mocno rwała w otherworld z pulsującymi ścianami. No ale to wyjątki nieliczne.

A próbowałeś zmieniać sposób emulacji między vulkan/software?

Opublikowano
4 godziny temu, Shen napisał(a):

Retroid 3+ dobrze ogarniał Final Fantasy X i XII ale już Okami, GT3 czy RE 4 zamulały. Sprawdzałem też (ale nie grałem) kilka klasycznych jrpg z widokiem z góry z PS2 (np Grandia 2 i chyba 3) i chodziły ok. 
Obecnie tego Retroida używanego idzie kupić za kilkaset złotych i imho takie 300-350zl jest ceną ok za możliwość ogrania wspomnianych jrpg w cenie 1,5 gry na PS5. 

Opublikowano
20 godzin temu, friedrich napisał(a):

Retroid 3+ dobrze ogarniał Final Fantasy X i XII ale już Okami, GT3 czy RE 4 zamulały. Sprawdzałem też (ale nie grałem) kilka klasycznych jrpg z widokiem z góry z PS2 (np Grandia 2 i chyba 3) i chodziły ok. 
Obecnie tego Retroida używanego idzie kupić za kilkaset złotych i imho takie 300-350zl jest ceną ok za możliwość ogrania wspomnianych jrpg w cenie 1,5 gry na PS5. 

Ale za cholerę nie może sobie poradzić z Xenosagami, Wild Armsy też ciężko chodzą. Nie ma co przeglądać filmików na YT bo ludzie się tam spuszczają jak gry PS2 dobrze na tym działają a pokażą tylko momenty gdzie chodziły płynnie a późniejszych pokazów slajdów już nie pokażą. Zresztą jeśli nawet najnowszy Anbernic z 8gb na pokładzie ma problemy z grami PS2 to już nie wiem czego szukać. Dobrze chociaż że na RP3+ działają gry od Gust jak Ateliery czy Ar Tonelico. Ponoć Retroid 5 znakomicie sobie radzi z PS2 ale w tym przedziale cenowym już lepiej kupić używanego Steam Decka czy Claw'a  i nie bawić się w półśrodki. Jednak wadą mogą być wybitnie nie handheldowe rozmiary.