Opublikowano 30 marca30 mar W sumie to założyłem, że jeśli idzie zapis to po koleji i to co nie wejdzie na nową kartę to będzie i tak zarezerwowane puste miejsce. Przy pierwszej próbie zrobiłem tak jak piszesz ale tam mi konsola nie startowała po włożeniu karty.
Opublikowano 30 marca30 mar @BRY@N Kupiłeś najtańsza wersje. Jak chcesz DC, to model rg35xx h albo 40xx. DOA śmiga, Crazy Taxi też. Jak już wiesz czym to pachnie, to możesz pogonić tego co masz i kupić model wyżej. Karty skopiuj, te nowe markowe zostaw. Kupić konsole bez karty i gotowe. Ja raz kupiłem wersję 256 dla gier i kopiowałem tylko potem. Chyba się rzucę na tego Miyo Flip V2.
Opublikowano wtorek o 21:444 dni Chyba dobre promki: https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/promocje-na-retro-konsole-w-aliexpress-anbernic-rg35xx-h-za-178-zl/
Opublikowano środa o 06:274 dni Wziąłem Miyoo Mini + za 150 PLN, można taniej z tego co widzę w historii promek ale to i tak uczciwa cena
Opublikowano środa o 06:344 dni Wczoraj dojechał Miyoo Flip V2. Tak na szybko - zawias jest zmieniony i działa stabilniej, tworzywo obudowy jest inne, takie bardziej matowe, V1 biały był bardziej perłowy. Analogi chodzą podobnie, ekranu nie jestem w stanie porównać, bo V1 już poszedł w świat. W skrócie: bardzo fajne urządzenie jest fajne bardziej. Edytowane środa o 06:344 dni przez Kris77
Opublikowano środa o 06:564 dni 21 minut temu, Kris77 napisał(a): W skrócie: bardzo fajne urządzenie jest fajne bardziej.
Opublikowano środa o 07:584 dni 1 hour ago, Krzysztof93 said: Wziąłem Miyoo Mini + za 150 PLN, można taniej z tego co widzę w historii promek ale to i tak uczciwa cena Spoko. Ja zostaję na moim RG 35XX (bez Plusa), mam go od dwóch lat ale uzywam już bardzo rzadko, ostatnio tylko w samolocie bo w domu jednak Steam Deck.
Opublikowano środa o 08:484 dni Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus.
Opublikowano środa o 08:514 dni 2 minuty temu, Shen napisał(a): Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus. Bodajże nowsze Odiny sobie spoko radzą, ale też jest to wyższa półka cenowa niż Anerbici.
Opublikowano środa o 08:564 dni 5 minut temu, Shen napisał(a): Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus. Anbernic'i wszelakiej maści odpuść, póki nie dadzą procka Qualcoma to bym w ogóle na nie nie parzył (emu PS3 i w górę) Pocket 5 No ale tu cenowo wysoko. Jeśli to nie problem to masz emulację ~100% bo to też zależy od tytułu, który musisz sprawdzić na liście kompatybilności
Opublikowano środa o 08:574 dni Spodziewałem się, że bedzie drożej, ale tu już widzę cena zaporowa https://www.amazon.pl/AYN-Odin-ośmiordzeniowym-procesorem-Snapdragon/dp/B0CP46GWQ9?th=1 poczekam jeszcze kilka lat, az sprzety za 200zł beda dawac rade
Opublikowano środa o 09:004 dni Nie wiem czy była kiedykolwiek lepsza oferta na handheld do odpalania emulgulatorków ps2 itd. niż to : Spoiler Niestety to już za nami ale bez kitu rozgromiło to sens kupowania jakichkolwiek Miyoo-Odino-Anberniców za tysiaka
Opublikowano środa o 09:264 dni 25 minut temu, Shen napisał(a): Spodziewałem się, że bedzie drożej, ale tu już widzę cena zaporowa https://www.amazon.pl/AYN-Odin-ośmiordzeniowym-procesorem-Snapdragon/dp/B0CP46GWQ9?th=1 poczekam jeszcze kilka lat, az sprzety za 200zł beda dawac rade To w tej cenie masz HH na którym pograsz w tytuły bieżące z PC i nie tylko, a i emulacja cudowna. Asus Rog Ally/x MSI Claw Legion GO/s A czasem trafisz je w kwocie ~1500 zł (i mniejszej) za nowe - na olx pełno ostatnio np. MSI Claw.
Opublikowano środa o 10:394 dni 1 godzinę temu, Shen napisał(a): Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus. Najtańszy steam deck wystarczy z nawiązką. Obecnie praktycznie tylko do tego go używam.
Opublikowano środa o 11:134 dni 33 minutes ago, maciucha said: Najtańszy steam deck wystarczy z nawiązką. Obecnie praktycznie tylko do tego go używam. W niektórych grach może mieć problemy. Póki co na SD OLED ograłem kilkadziesiąt gier z PS2 i miałem problem m.in. w Silent Hill 3 gdzie animacja mocno rwała w otherworld z pulsującymi ścianami. No ale to wyjątki nieliczne.
Opublikowano środa o 11:404 dni 26 minut temu, Czoperrr napisał(a): W niektórych grach może mieć problemy. Póki co na SD OLED ograłem kilkadziesiąt gier z PS2 i miałem problem m.in. w Silent Hill 3 gdzie animacja mocno rwała w otherworld z pulsującymi ścianami. No ale to wyjątki nieliczne. A próbowałeś zmieniać sposób emulacji między vulkan/software?
Opublikowano środa o 12:524 dni 1 hour ago, maciucha said: A próbowałeś zmieniać sposób emulacji między vulkan/software? Software nie używam bo słabo to wygląda.
Opublikowano środa o 12:594 dni 6 minut temu, Czoperrr napisał(a): Software nie używam bo słabo to wygląda. W niektórych grach jedyny słuszny tryb do emulacji, zawsze warto wypróbować w razie problemów.
Opublikowano środa o 13:374 dni 4 godziny temu, Shen napisał(a): Są jakieś chińskie konsole które dobrze emulują ps2? Ominęła mnie ta generacja, bo byłem pececiarzem wtedy, a pare jrpg bym sobie nadrobił. Dreamcasta nigdy nie mialem, wiec to tez byłby fajny bonus. Retroid 3+ dobrze ogarniał Final Fantasy X i XII ale już Okami, GT3 czy RE 4 zamulały. Sprawdzałem też (ale nie grałem) kilka klasycznych jrpg z widokiem z góry z PS2 (np Grandia 2 i chyba 3) i chodziły ok. Obecnie tego Retroida używanego idzie kupić za kilkaset złotych i imho takie 300-350zl jest ceną ok za możliwość ogrania wspomnianych jrpg w cenie 1,5 gry na PS5.
Opublikowano środa o 19:553 dni 6 hours ago, maciucha said: W niektórych grach jedyny słuszny tryb do emulacji, zawsze warto wypróbować w razie problemów. Jak coś będzie naprawdę niegrywalne to spróbuję, w SH3 to tylko momentami taki problem występuje.
Opublikowano czwartek o 10:403 dni 20 godzin temu, friedrich napisał(a): Retroid 3+ dobrze ogarniał Final Fantasy X i XII ale już Okami, GT3 czy RE 4 zamulały. Sprawdzałem też (ale nie grałem) kilka klasycznych jrpg z widokiem z góry z PS2 (np Grandia 2 i chyba 3) i chodziły ok. Obecnie tego Retroida używanego idzie kupić za kilkaset złotych i imho takie 300-350zl jest ceną ok za możliwość ogrania wspomnianych jrpg w cenie 1,5 gry na PS5. Ale za cholerę nie może sobie poradzić z Xenosagami, Wild Armsy też ciężko chodzą. Nie ma co przeglądać filmików na YT bo ludzie się tam spuszczają jak gry PS2 dobrze na tym działają a pokażą tylko momenty gdzie chodziły płynnie a późniejszych pokazów slajdów już nie pokażą. Zresztą jeśli nawet najnowszy Anbernic z 8gb na pokładzie ma problemy z grami PS2 to już nie wiem czego szukać. Dobrze chociaż że na RP3+ działają gry od Gust jak Ateliery czy Ar Tonelico. Ponoć Retroid 5 znakomicie sobie radzi z PS2 ale w tym przedziale cenowym już lepiej kupić używanego Steam Decka czy Claw'a i nie bawić się w półśrodki. Jednak wadą mogą być wybitnie nie handheldowe rozmiary.
Opublikowano czwartek o 11:133 dni @Enepsignos no to musisz coś robić źle, albo stare emu, może szaderów brak.
Opublikowano czwartek o 11:173 dni Dziś trochę pograłem w Tekkena 3 na tym R32s i kurczę nie wiem czy nie sprzedać i nie kupić 40xx Jeśli chodzi o jakość wykonania będzie coś lepiej czy to samo?
Opublikowano czwartek o 11:193 dni Spoiler A pisałem już o tym, R32s to gówno Jak najbardziej 40XX to zacny sprzęt.