Czoperrr 5 195 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Kurde mi ten flip w ogóle się nie podoba, dziwnie wygląda ta pusta przestrzeń na dole. Na DS wyglądało to dobrze bo był tam ekran a tu meh. Cytuj
Meanthord 329 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Myślałem identycznie jak Ty, na zdjęciach masakrycznie to wyglądało, wręcz odrzucało na kilometr. W rzeczywistości jednak sprzęt jest mega mały, byłem wręcz zaskoczony jakie to maleńkie - dzięki temu na żywo ta przestrzeń na dole w ogóle nie przeszkadza, bo faktycznie jest dużo mniejsza niż się wydaje :). Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 (edytowane) Mam pytanie dotyczące GarlicOS: podmieniłem folder skin i wszystko OK za wyjątkiem jednego drobiazgu - przy zaznaczeniu gry do ulubionych przestała mi się podswietlac jej nazwa na niebiesko Ktoś wie gdzie to odkręcić? Edytowane 17 maja 2023 przez friedrich Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 2 hours ago, friedrich said: Mam pytanie dotyczące GorlicOS: podmieniłem folder skin i wszystko OK za wyjątkiem jednego drobiazgu - przy zaznaczeniu gry do ulubionych przestała mi się podswietlac jej nazwa na niebiesko Ktoś wie gdzie to odkręcić? Podmień z powrotem na oryginalny folder skin albo pobaw się notatnikiem w pliku CFW->skin->settings.json być może tam jest jakaś linijka odpowiadająca za kolor podświetlenia tytułu gry. 1 Cytuj
Suavek 4 747 Opublikowano 17 maja 2023 Autor Opublikowano 17 maja 2023 W dniu 15.05.2023 o 23:27, Shen napisał: Ile się człowiek nauczył od czasu zakupienia tego sprzętu Następny polecam(y) PC/SD. Mówię bez ironii. Trochę zabawnie, a zarazem fajnie się czytało komentarze konsolowców, którzy musieli trochę pokombinować ze sprzętem, żeby doprowadzić gierki do sprawnego działania. Tj. miła odmiana od "nie chce mi się pierdolić, żeby gierkę odpalić", a w miejsce tego "fajnie to teraz działa". Ile Wam baterie średnio trzymają w tych sprzętach? Ponowię pytanie za kilka miesięcy, z ciekawości, czy szybko zdychają. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 5 minut temu, Suavek napisał: Ile Wam baterie średnio trzymają w tych sprzętach? Ponowię pytanie za kilka miesięcy, z ciekawości, czy szybko zdychają. Gram na ten moment tylko w advance wars, wiec wiele godzin. Gry z szaraka pewnie szybciej baterie zjadą. Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 6 minutes ago, Suavek said: Następny polecam(y) PC/SD. Mówię bez ironii. Trochę zabawnie, a zarazem fajnie się czytało komentarze konsolowców, którzy musieli trochę pokombinować ze sprzętem, żeby doprowadzić gierki do sprawnego działania. Tj. miła odmiana od "nie chce mi się pierdolić, żeby gierkę odpalić", a w miejsce tego "fajnie to teraz działa". Ile Wam baterie średnio trzymają w tych sprzętach? Ponowię pytanie za kilka miesięcy, z ciekawości, czy szybko zdychają. Jakieś 7h mi trzyma. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Czoperrr napisał: Podmień z powrotem na oryginalny folder skin albo pobaw się notatnikiem w pliku CFW->skin->settings.json być może tam jest jakaś linijka odpowiadająca za kolor podświetlenia tytułu gry. Podmieniac nie chce bo nowy bardzo mi się podoba ale dzięki za podpowiedź z plikiem settings.json: porównam sobie obie wersje i znajdę różnice. PS Zmieniłem wystarczyło zmienić w dwóch miejscach wartości kolorów. Edytowane 17 maja 2023 przez friedrich Cytuj
oFi 2 470 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Orzeł wylądował, powtarzam orzeł wylądował 5 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Trochę się bałem o klik w tym anbernicu, ale jest całkiem satysfakcjonujący. Bateria na garlicu - gba, snes, nes, dos trzymała mi wczoraj ponad 6h. 1 Cytuj
oFi 2 470 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Jezusku jak to się trzyma w dłoniach wygodnie Vibe GBC totalnie, ale będzie się na tym grało jak za dawnych lat pod kołderką. Teraz jeszcze konfiguracja cebulaOS i zaczynam ff6 a później suikoden 2 Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Teraz, oFi napisał: później suikoden 2 Tez myślałem o tym, ale już poczekam na remake i sypnę im grosza. Cytuj
Assassins_78 1 044 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 3 minuty temu, oFi napisał: Jezusku jak to się trzyma w dłoniach wygodnie Vibe GBC totalnie, ale będzie się na tym grało jak za dawnych lat pod kołderką. Teraz jeszcze konfiguracja cebulaOS i zaczynam ff6 a później suikoden 2 Cebula jest na Miyoo ty masz Czosnek Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Naklejaliscie na anbernica ten ekran ochronny z zestawu (lub inny)? Mój nawet cały przyszedł ale trochę nie chce mi się z tym bawić Cytuj
oFi 2 470 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Godzinę temu, Assassins_78 napisał: Cebula jest na Miyoo ty masz Czosnek A rzeczywiście Godzinę temu, maciucha napisał: Naklejaliscie na anbernica ten ekran ochronny z zestawu (lub inny)? Mój nawet cały przyszedł ale trochę nie chce mi się z tym bawić Od razu nakleilem, jakiś tam bombel niby mam mały, ale jak włączę ekran i gierkę to już go nie widzę więc nie będę się tym przejmował. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Godzinę temu, maciucha napisał: Naklejaliscie na anbernica ten ekran ochronny z zestawu (lub inny)? Mój nawet cały przyszedł ale trochę nie chce mi się z tym bawić ja mam rozjebany, ale i tak pewnie bym nie nakładał, nosze konsolke w pokrowcu, więc pewnie nic sie nie porysuje i tak Cytuj
grzybiarz 10 302 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 2 godziny temu, maciucha napisał: dos W co dosowego grywasz? Ja mam kilka gier na kompie, ale ta konfiguracja/kompatybilność w retroarchu… mialem często problemy na wszystkich mini konsolach, czy xboxie series. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Na razie tylko w xixit. Wgrałem rom i działało od razu jbc Cytuj
mcp 2 024 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 jak kupię na stronie producenta to już tam są wgrane jakieś romy? Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 (edytowane) 12 godzin temu, maciucha napisał: Naklejaliscie na anbernica ten ekran ochronny z zestawu (lub inny)? Mój nawet cały przyszedł ale trochę nie chce mi się z tym bawić Nie. Ekran nie jest dotykowy, idzie do mnie etui za 12zl, nie zamierzam nim rzucać więc nie widzę sensu. A z innej beczki: dobrze i dziwnie trochę gra się w gry na Virtual Boy. Spectrum, Atari i C64 pobawilem się trochę ale to jeszcze nie ten etap (i może urządzenie) by bawić sie w retro komputery. Atari 5200 szału nie ma - to już starszy Vectrex jest ciekawszy przez swoje gry zbudowane na czystych wektorach. Atari 2600 odpuszczam: dla mnie to zbyt wielki archaizm. Edytowane 18 maja 2023 przez friedrich Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 Nakleiłem szybkę, nie ma bąbli i jest w miarę prosto. Żadnego pokrowca nie kupuje, chciałem ją mieć bez i jeśli gdzieś zabieram to wkładam do jakiegoś woreczka foliowego (żeby paprochy się nie dostały) i wrzucam prosto do kieszeni spodni bo jest tak zajebiście kompaktowa. Cytuj
Krzysztof93 1 329 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 zamówiłem 8 maja i nadal czekam. Będę instalował CzosnekOS ale tak przycebuliłem jak nigdy w życiu. Zamiast zamówić normalnie z podanych przez was stronek to skorzystałem z linku do promocji na pepper i mam za swoje i czekam aż przyjdzie z Chin. Czuje się jak dziecko czekające na gwiazdkę. Jeszcze pewnie dostanę w mordę mokrą szmatą od losu i przyjedzie zepsute Ale jeśli wszystko będzie dobrze to wlatuje jedna karta SD, GarlicOS, jeśli szkło będzie całe to też zakładam i lecę w Dragon Ball Advanced Adventure Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 45 minut temu, friedrich napisał: dzie do mnie etui za 12zl, jakie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi