Opublikowano 23 maja 20231 r Zacząłem ostatnio myśleć o jakimś retro handheldzie i najwięcej pozytywów czytałem o Miyoo Mini+. Z tym że widzę w tej tabelce, że to jest głównie konsolka do wczesnych Nintendo i PS1, a wszystko inne po prostu nie działa. Nie ma w tabelce Arcade i Amigi, a to mnie głównie interesuje. Czy obie te platformy działają na Mini+? Bo jeśli tak, to teoretycznie ten Miyoo Mini+ by wystarczył, ale skoro już się decyduję na zakup, to w jakieś Dreamcasty czy N64 też bym pewnie pograł, gdybym miał okazję Widzę, że w moim zakresie cenowym (do 100 $) najlepiej teoretycznie pod kątem liczby platform wyglądają: PiBoy DMG Retroid Pocket 2+ GPi Case 2 RG-353VS RK2023 PowKiddy X55 RG-353PS Warto iść w któryś z tych modeli, czy zostać przy MIni+ i skupić się na tym, co oferuje?
Opublikowano 23 maja 20231 r Arcade i Amiga powinny działać po wgraniu Onion OS. Tutaj lista wspieranych systemów: Emulators · OnionUI/Onion Wiki · GitHub
Opublikowano 23 maja 20231 r o kurde, da się grać online nawet na 4 osoby. To kiedy forumowe przejście Contry?
Opublikowano 23 maja 20231 r ogólnie granie online w retroarchu jest możliwe, ale trza mieć takie same ustawienia, taki sam rodzaj romu. na anbernicu też pewnie to hula.
Opublikowano 23 maja 20231 r 3 minuty temu, grzybiarz napisał: ogólnie granie online w retroarchu jest możliwe, ale trza mieć takie same ustawienia, taki sam rodzaj romu. na anbernicu też pewnie to hula. chodzi o to, że anbernic nie ma wifi
Opublikowano 23 maja 20231 r Anbernic wylądował kobita odebrała. Konsolka czeka w domu, powtarzam: orzeł wylądował.
Opublikowano 23 maja 20231 r Godzinę temu, grzybiarz napisał: ogólnie granie online w retroarchu jest możliwe, ale trza mieć takie same ustawienia, taki sam rodzaj romu. na anbernicu też pewnie to hula. A ma anbernic WiFi ? Większość ma model bez z tego co widzę po wpisach
Opublikowano 23 maja 20231 r a no sorry, ale myślałem ze większość tych konsol ma wifi, a tu mnie druga osoba cytuje że zrobiłem błąd sam czaję się na retroida pocket 3+, żeby mieć i ps2 w kieszeni (a ps3 mam stacjonarkę).
Opublikowano 23 maja 20231 r Odnośnie konsol Evercade, ciekawy film obrazujący co to w ogóle za sprzęty: tematu na forum nie ma, ale to już chyba za dużo by tego było.
Opublikowano 23 maja 20231 r Stwierdzam, że jednak handheldy z androidem nie są dla mnie. Tzn. pod względem mocy itp. taki Retroid daje radę, ale jak dla mnie za bardzo wydaje mi się, że mam do czynienia z telefonem, a nie konsolą co strasznie mnie wkurwia i wybija z konsolowej immersji. Nie po to odpalam konsolę, żeby po raz kolejny widzieć androidowe menu. Jeśli komuś to nie przeszkadza, to śmiało polecam flipa czy pocket 3+. Ja zacząłem rozglądać się za czymś na linuxie i niedługo obadam RG353V. 2 GB ram powinno wystarczyć (podobnie jak 640 kb ;)), różne OS-y do wyboru, dwie galki, emulacja Dreamcasta i Saturna - czego chcieć więcej?
Opublikowano 23 maja 20231 r Nie powiem, narobiliście mi trochę smaka na RG35XX. Ktoś użytkuje tę konsolkę trochę dłużej? Jakieś bolączki wyszły w międzyczasie? Jak jakość ekranu?
Opublikowano 24 maja 20231 r Ekran jak za tą cenę jest świetny. Słabym punktem będzie chyba z czasem bateria, ale lepsze zamienniki są za 20zl na Ali więc
Opublikowano 24 maja 20231 r Od 3 tygodni gram codziennie i zero problemów, sama przyjemność. Ekran? Super. Jasny i ostry.
Opublikowano 24 maja 20231 r Im więcej czytam o tych handheldach, tym bardziej się zastanawiam nad Powkiddy RK2023. Jakoś bardziej do mnie przemawia pozioma budowa. Do tego dochodzi emulacja (w większości poprawna) N64, PSP i Dramcast. Ktoś ma ten model i poleca/odradza?
Opublikowano 24 maja 20231 r Ja miałem problem z emu GBA ale wystarczylo jedną opcję włączyć w grafice i działa gituwa
Opublikowano 24 maja 20231 r 5 minutes ago, Benson said: Im więcej czytam o tych handheldach, tym bardziej się zastanawiam nad Powkiddy RK2023. Jakoś bardziej do mnie przemawia pozioma budowa. Do tego dochodzi emulacja (w większości poprawna) N64, PSP i Dramcast. Ktoś ma ten model i poleca/odradza? Powkiddy raczej nie ma dobrych opinii jako producent. Jak chcesz poziomej konsoli to weź coś z Anbernica albo Retroid Pocket.
Opublikowano 24 maja 20231 r 10 godzin temu, Meanthord napisał: Stwierdzam, że jednak handheldy z androidem nie są dla mnie. Tzn. pod względem mocy itp. taki Retroid daje radę on tam ma możliwość bootowania jakiegoś innego systemu, jest opcja tzw. dualboot.
Opublikowano 24 maja 20231 r Dobra cena na Miyoo Mini Plus: https://www.pepper.pl/promocje/retrokonsola-miyoo-mini-plus-64gb-at-geekbuying-679891 Nie wiem jak z dodatkowymi opłatami celnymi i podatkami, jak ktoś tam kupował, to niech się wypowie. Edytowane 24 maja 20231 r przez Kris77
Opublikowano 24 maja 20231 r A to info z doopy czy z kosmosu? Gdzie masz opcję Retroida Pocket 3+ lub Flipa na dualboot i coś innego niż domyślny Android?
Opublikowano 24 maja 20231 r sorry mam w notatkach anbernic rg-405m i on ma androida i garlica. nie kupilem jeszcze zadnej z tych konsol, zbieram info, za i przeciw
Opublikowano 24 maja 20231 r Pan Grzybiarz siewca chaosu w temacie retrokonsolek proszę nie wprowadzać nas tutaj w błąd ok?
Opublikowano 24 maja 20231 r 31 minut temu, grzybiarz napisał: sorry mam w notatkach anbernic rg-405m i on ma androida i garlica. nie kupilem jeszcze zadnej z tych konsol, zbieram info, za i przeciw Ale to nie jest zakup za ciężkie tysiące i tutaj nie ma co analizować. Kup pierwsze lepsze z brzegu na Ali lub podobnym, w budzecie do 350zl, a gdy przyjdzie konsola i okaże się że nie pasi to sprzedasz za te sama cenę na olx. Tygodniowe zakupy w spożywce kosztują więcej niż te konsolki. To nie New3ds czy Vita.
Opublikowano 24 maja 20231 r 3 godziny temu, Benson napisał: Im więcej czytam o tych handheldach, tym bardziej się zastanawiam nad Powkiddy RK2023. Jakoś bardziej do mnie przemawia pozioma budowa. Do tego dochodzi emulacja (w większości poprawna) N64, PSP i Dramcast. Ktoś ma ten model i poleca/odradza? Patrz na wsparcie producenta i ewentualnie społeczności. Na co ci szrot z systemem który ledwo działa a flaki ma fajne - to się mija z celem. Zwróć uwagę co ci będzie potrzebne , WiFi BT HDMI . Pamiętaj ilu użytkowników tyle opinii