Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, LiŚciu napisał(a):

Obczaj tą. Sporo recenzji widziałem i większość mocno poleca. Na Ali można wyrwać za 250-270

Spoko wygląda, chodzi mi właśnie o taki kształt w stylu gb tylko że ten brak analoga...

Opublikowano

Tak, gala by się przydała. Jednak do tego co pisałeś że byś używał to nie aż tak potrzebna. Ten trimui ma też taką funkcję że krzyżak symuluje analoga (trzeba włączyć w setach). Ale jak to realnie działa to ciężko powiedzieć 

Opublikowano (edytowane)

Jak buttony w abernicach, klikają czy raczej miękkie...

Dobra wleciał anbernic rg353v za 2paczki z alledrogo. Zobaczymy jak się w to klika.

Edytowane przez S_600
Opublikowano
30 minut temu, S_600 napisał(a):

To znajdź nówkę za 100 to chętnię kupię

Dobra bo mi tu wyskoczył za 2 paczki jeszcze rg40xxv. Co wybrać

a nie chcesz konsoli z klapką? Nie ruszałem starego anbernica odkąd kupiłem sp

• This 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, S_600 napisał(a):

To znajdź nówkę za 100 to chętnię kupię

Dobra bo mi tu wyskoczył za 2 paczki jeszcze rg40xxv. Co wybrać

200 zł ?? Brać!!  Ale cena coś za niska, za bardzo niska. 

Spoiler

R36S - nawiązałem do niej, bo tu gówno :)  nie bierz tej konsoli czy też jej klonów.

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano

Zastanawiam się nad prezentem dla kuzyna chciałbym mu na urodziny kupić konsolkę w kształcie GB i wpakować to w replikę pudełka Pokemon Red z allegro i stworzyć mu taką paczkę-portal do czasów dzieciństwa. Sam mam RG35XX i taka mi wystarcza ale coś mnie kusi żeby kupić mu Miyoo Mini+ bo wydaje mi się, że zawsze był chwalony za bycie takim bardziej produktem premium lepiej spasowanym i lepszymi przyciskami. System jest zupełnie nie istotny, mają tam być pokemony wszelkich kolorów z GB, GBC, GBA. Kuzyn już nie jest graczem i chyba nie będzie dla niego komfortowe granie w Poksy z NDS na jednym małym ekranie. 
Miyoo jest zauważalnie mniejsze, mniej wygodne? Tylko tego się obawiam, że mimo iż będzie miał frajdę z takiej nostalgicznej podróży to będzie mu doskwierał dyskomfort. No i fajnie jakby całe pudełko z konsolą zmieściło się w replikę pudełka do gier z GB :blush:

Opublikowano
32 minuty temu, Assassins_78 napisał(a):

200 zł ?? Brać!!  Ale cena coś za niska, za bardzo niska. 

Pokaż ukrytą zawartość

R36S - nawiązałem do niej, bo tu gówno :)  nie bierz tej konsoli czy też jej klonów.

Używka w stanie idealnym, ograne 2 gry tylko. Bebechy ma gorsze od rs353v mimo to brać?

Opublikowano (edytowane)

Ale w co Ty chcesz łupać, bo nie ma złotego środka :) nie ma. 

Musisz odpowiedzieć sobie co chcesz emulować tak abyś był z tej emulacji zadowolony :) 

RG353V - jest na androidzie, ale często ludzie sprzedają ją jako xxxxVS tańszy wersja totalnie niepotrzebna.

w tech chwili jest w cenie 95$ a ktoś ją sprzedaje za 200zł. Dziwne.

I to ponad 2 letnia konsola bez wsparcia :) 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Assassins_78 napisał(a):

Dla mnie złotym środkiem jest RG40XX H 

Perfekcyjne emulowanie PSXa (i w dół) reszta zbędna :) 

tnTpyWY.jpeg

Analogi się przydają, ale nie są konieczne. A wszystko za cenę 219 zł, tylko trzeba poszukać :) 

U mnie owym złotym środkiem jest Miyoo Flip - są analogi, jest świetny ekran, radzi sobie świetnie nawet z niektórymi grami z PSP. Co prawda są problemy z dostępnością i zawiasem, ale mojemu nic nie dolega. Częściej go używam niż Trimui Brick.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano (edytowane)

Miyoo Flip odpuściłem z powodu braku BT :)  Nie rozumiem w ogóle podejścia, podłączasz pod TV i nie można sparować PADa? V2 ponoć na horyzoncie, będzie miało BT i procek mocniejszy ;) Oczywiście plotka, ale chyba tu bardziej chodzi o lepszy wyświetlacz i zawias, co zostało już potwierdzone.

Opublikowano
2 godziny temu, Assassins_78 napisał(a):

Miyoo Flip odpuściłem z powodu braku BT :)  Nie rozumiem w ogóle podejścia, podłączasz pod TV i nie można sparować PADa? V2 ponoć na horyzoncie, będzie miało BT i procek mocniejszy ;) Oczywiście plotka, ale chyba tu bardziej chodzi o lepszy wyświetlacz i zawias, co zostało już potwierdzone.

Na stronie Miyoo jest info, że Flip wchodzi w marcu do sprzedaży z poprawionym zawiasem. Reszta pewnie będzie bez zmian.

Opublikowano (edytowane)

No to kolejne urządzenie nie wiem po co. Niech zaślepią wyjście TV. Bo trzymanie konsoli na kablu nie wróży komfortowemu graniu i długiej żywotności przedmiotowego wyjścia TV.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Assassins_78 napisał(a):

No to kolejne urządzenie nie wiem po co. Niech zaślepią wyjście TV. Bo trzymanie konsoli na kablu nie wróży komfortowemu graniu i długiej żywotności przedmiotowego wyjścia TV.

Z tym BT to jest tak - on realnie jest, tylko jest zablokowany programowo. Czy soft niedorobiony, czy co, na Rocknix działa. W oficjalnym mają go odblokować przy kolejnym update i usunąć bug powodujący że konsola ładuje się tylko jak jest wyłączona.

Generalnie jak z każdym urządzeniem od Miyoo - na start soft kulawy, a z czasem jest tylko coraz lepiej.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 11:47, Assassins_78 napisał(a):

Dla mnie złotym środkiem jest RG40XX H 

Perfekcyjne emulowanie PSXa (i w dół) reszta zbędna :) 

tnTpyWY.jpeg

Analogi się przydają, ale nie są konieczne. A wszystko za cenę 219 zł, tylko trzeba poszukać :) 

Podpisuję się pod tym ręcyma i nogami. Coś pięknego, nawet dla tak zatwardziałego Dreamcastowca jak ja - spokojnie mogę sobie pograć w MSR on-the-go i nawet brak AA w tej grze tak nie irytuje, jak na TV. 

Do tego tak naprawdę dzięki Anbernicowi ogrywam Pokemon Unbound - po ponad 20 latach od zagrania w jakikolwiek pełnoprawny tytuł z serii od A do Z. 

Wrzuciłem sobie KnulliOS i już w ogóle mam cudo w kieszeni. 

Opublikowano
21 minut temu, TomciooPL napisał(a):

Wrzuciłem sobie KnulliOS i już w ogóle mam cudo w kieszeni. 

Robala rozwijają w dobrym kierunku, ale trochę dziwi, że koleś głównie leci na kasę i te update nie są takie dla ogółu jak dla donatorów. Za free dostajemy soft 3 wypusty w tył. No ale jest jak jest :) 

Ja głównie jadę na zmodyfikowanym ORI sofcie :)

https://github.com/cbepx-me/Anbernic-H700-RG-xx-StockOS-Modification

Mega przyjemny i ma wszystko, co trzeba, a nawet i więcej ;)