Opublikowano wtorek o 21:304 dni A mi od samej zapowiedzi, pomimo niedawnego zakupu RG40XXV, mocno chodzi po głowie Retroid Pocket Classic, jako taki end-game handheld do Game Boyów i PSX. :) Wersja z 6 przyciskami zacna. No i przynajmniej nie tak drogi jak Ayaneo Pocket DMG, choć swoje (obecnie około 700 zł) kosztuje.
Opublikowano środa o 08:414 dni 15 godzin temu, Shen napisał(a):retroid wyglada na wygodniejszy do grania na dlugie sesje, nie wiem jak tam system i bebechy.Bebechy te same co RP5 - jest jeszcze dodatkowa tańsza wersja ale i tak na teraz niedostępna. System też ten sam więc wybór ogranicza się do obudowy. Korci FLIP2 bo jestem psychofanem clamshelli
Opublikowano środa o 08:464 dni Tez lubie clamshelle, dlatego wziałem anbernica sp. Jednak te analogi na dole bardzie mi pasuja, cale zycie na playstation. Jakby to dobrze emulowało ps2, to bym się zastanowił, od lat chce ograc Shadow Hearts i Xenosage
Opublikowano środa o 09:424 dni emuluje dokładnie tak samo ja Retroid Pocket 5. Ale do PS2 najlepiej coś z x86 bo emulator jest najlepszej jakości. Na Androida się obecnie nie rozwija.
Opublikowano środa o 18:074 dni 20 godzin temu, Bigby napisał(a):A mi od samej zapowiedzi, pomimo niedawnego zakupu RG40XXV, mocno chodzi po głowie Retroid Pocket Classic, jako taki end-game handheld do Game Boyów i PSX. :) Wersja z 6 przyciskami zacna. No i przynajmniej nie tak drogi jak Ayaneo Pocket DMG, choć swoje (obecnie około 700 zł) kosztuje.Kurde ładny i na takiego w stylu GBC mam chrapkę, ale ten to chyba to chyba przerost formy jeśli PS2 nie jest w stanie emulować w tej cenie. Ja się chyba też zdecyduję RG40XXV na pierwszą retro maszynkę, jak siądzie to może coś z lepszymi bebechami wezmę. Zarzucisz linkiem skąd brałeś?
Opublikowano środa o 18:564 dni 38 minut temu, Bartolinsky napisał(a):Kurde ładny i na takiego w stylu GBC mam chrapkę, ale ten to chyba to chyba przerost formy jeśli PS2 nie jest w stanie emulować w tej cenie. Ja się chyba też zdecyduję RG40XXV na pierwszą retro maszynkę, jak siądzie to może coś z lepszymi bebechami wezmę. Zarzucisz linkiem skąd brałeś?Ogólnie na Ali było ostatnio do wyrwania za około 220 zł, ale zdecydowałem się wziąć z Allegro z OleOle za 50 zł drożej. Dla wygody w sumie i szybszej dostawy.Na razie jestem zadowolony. Wszystko działa jak należy, wygodnie się trzyma, nie ma uczucia totalnej chińszczyzny, nic nie trzeszczy. Zdążyłem się też przesiąść na inny system - Knulli. Teraz mam działający Bluetooth i piękną szatę graficzną. :)Nawet wiele gier z PSP działa. Chyba z 50 przetestowałem, w tym Daxtera, Ratcheta, Dragon Ball czy Fifa Street 2 i śmiga. :)
Opublikowano środa o 19:174 dni Póki gram tylko do szaraka włącznie, to w sumie nie czuje braku analoga. No i w sumie jak to działa, jak jakaś gra obsługuje dwa analogi?
Opublikowano środa o 19:194 dni 1 minutę temu, Rozi napisał(a):W polskich sklepach też sprzedają je wgranymi ROMami? XDnie, prawo jest takie że masz bez karty, a jak ci się trafi z to ory soft czysty z emy ale bez romów
Opublikowano środa o 19:204 dni 4 minuty temu, Rozi napisał(a):W polskich sklepach też sprzedają je wgranymi ROMami? XDNie. Była tylko karta KIOXIA ze stockowym OSem i bez gier.
Opublikowano środa o 19:204 dni 2 minuty temu, Shen napisał(a):Póki gram tylko do szaraka włącznie, to w sumie nie czuje braku analoga. No i w sumie jak to działa, jak jakaś gra obsługuje dwa analogi?This.Trochę dziwna jest emulacja PS2 na konsoli bez drugiej gałki.
Opublikowano środa o 19:214 dni 5 minut temu, Shen napisał(a):Póki gram tylko do szaraka włącznie, to w sumie nie czuje braku analoga. No i w sumie jak to działa, jak jakaś gra obsługuje dwa analogi?Jeśli chodzi o PSP, to tego problemu nie ma, bo miał tylko jednego, także 40XXV daje spokojnie radę. ;)
Opublikowano środa o 19:244 dni 1 minutę temu, Rozi napisał(a):This.Trochę dziwna jest emulacja PS2 na konsoli bez drugiej gałki.oj chyba mi sie wydaje a nawet jestem pewien że emu woła o - two analogI póki co żadem emu pod Linuksa z HH nie emuluje z choćby 70% płynności ps2 - do tego konsola na androidzie. Edytowane środa o 19:264 dni przez RafaU
Opublikowano środa o 19:504 dni Były tez gry z szaraka które wymagały analogow, lub opcjonalnie je obsługiwały. Jeden to najwyzej do psp, n64 i ewentualnie jako zamiennik krzyzaka.
Opublikowano środa o 20:274 dni 36 minutes ago, Shen said:Były tez gry z szaraka które wymagały analogow, lub opcjonalnie je obsługiwały. Jeden to najwyzej do psp, n64 i ewentualnie jako zamiennik krzyzaka.Tylko Ape Escape wymaga analogów do odpalenia. Pozostałe gry to opcjonalnie, a dwa drążki wykorzystywały tylko nieliczne m.in. Alien Resurrection.
Opublikowano czwartek o 11:193 dni Wpadła promka na Retrokonsolka ANBERNIC RG CubeXX 32GB (ekran IPS 4 cale 720 x 720) .Miał to ktoś może i może się wypowiedzieć czy warto to brać?
Opublikowano czwartek o 12:133 dni 52 minuty temu, BRY@N napisał(a):Wpadła promka na Retrokonsolka ANBERNIC RG CubeXX 32GB (ekran IPS 4 cale 720 x 720) .Miał to ktoś może i może się wypowiedzieć czy warto to brać?ufam temu typowi z retro corps. ale widac, ze wiecej pozytywnych opinii
Opublikowano czwartek o 12:253 dni Widzę, że podobne do RG40XX tylko jest 1:1 a nie 4:3 i podobno lepiej w ręce leży. Jest za 209zł tylko, że bez gier.
Opublikowano czwartek o 12:353 dni 4 minuty temu, BRY@N napisał(a):Jest za 209zł tylko, że bez gier.te karty są chuja warte co dają do konsol i tak by była do wymiany. Najtańsze chińczyki.Tu masz paczke gier na wszystko, pewnie nic więcej nie bedziesz potrzebował, ja trochę rzeczy wyjebałem, a brakowało mi z dwóch gier na gba i kilku na szaraka. Pobierasz to i konsola gotowa. https://archive.org/details/tiny-best-set-go
Opublikowano czwartek o 13:293 dni 54 minuty temu, Shen napisał(a):te karty są chuja warte co dają do konsol i tak by była do wymiany. Najtańsze chińczyki.Tu masz paczke gier na wszystko, pewnie nic więcej nie bedziesz potrzebował, ja trochę rzeczy wyjebałem, a brakowało mi z dwóch gier na gba i kilku na szaraka. Pobierasz to i konsola gotowa.https://archive.org/details/tiny-best-set-goTo zależy. Kiedyś dawali czarnego no-name'a, teraz karty KIOXY (czyli dawniej Toshiba). Tych obawiać się nie trzeba :)
Opublikowano czwartek o 13:403 dni 9 minut temu, Bigby napisał(a):To zależy. Kiedyś dawali czarnego no-name'a, teraz karty KIOXY (czyli dawniej Toshiba). Tych obawiać się nie trzeba :)dostałem taką do anbernica sp, ale 64gb troche mało było i tak. Wgrywam romy raz i zapominam o tym. No ale dobrze wiedziec, moze do czegos innego sie przyda kiedys.
Opublikowano piątek o 12:462 dni Tak trochę popatrzyłem i w sumie nie wiem czy ta opcja z wyświetlaczem 1:1 jest taka dobra. W niektórych grach na PSX podobno ucina elementy.EditZnalazłem na olx RG35XX H za 190zł ale w sumie jeszcze poczekam bo w poniedziałek jakieś promki na Ali startują to może będzie coś ciekawego. Edytowane wczoraj o 09:07 1 dzień przez BRY@N