Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Featured Replies

Opublikowano

Ja z kolei oddałem swojego rg35xx+, a zostawiłem sobie rg35xxH. Z perspektywy czasu wolałbym jednak pionową wersję, z analogów i tak nie korzystam, a jednak forma pionowa lepiej leży w moich dłoniach.

Swego czasu napaliłem się na portmastera i CFW, ale w ogóle z tego nie korzystam i jadę na stockowym, całkiem niezłym systemie. Czego by jednak nie mówić, wykonanie obu konsolek jest zajebiste.

No i ogólnie wyleczyłem się z retro konsolek, to co mam z nawiązką mi wystarczy.

Bawiłem się też emulacją na telefonie, mam niby uchwyt do pada XO, ale coś mi tutaj nie leży. Telefon (poco X6 pro) świetnie sobie radzi ze starymi generacjami, niektóre gry na switcha też szaleją, ale to jednak nie to.

Starość chyba mnie dopada.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 112,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dotarło do mnie dzisiaj Miyoo Mini+, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, fajnie to leży w dłoni, ekran bardzo spoko jak na takie pieniądze, w weekend będę się bawić więcej i pewnie zainstaluje onionOS

• Po co wam te polskie wersje? Przecież językowo to są proste gierki, a wy nie macie już po 8 lat.

• https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit#gid=0 o to miałem wkleić

Opublikowano
15 godzin temu, BRY@N napisał(a):

Trzeba było zobaczyć Ali bo teraz dużo promocji jest i jakieś kody rabatowe dodatkowe.

Ja pogoniłem R36S i kupiłem RG35XX H za 182zl

Mam trochę wolnego i nie chciało mi się czekać na paczkę z Chin, a tak miałem z dnia na dzień. Najważniejsze że niemal wszystkie istotne emulatory wgrane i właściwie wystarczyło tylko odpalić, dorzucić gry i grać. Zaskoczyła mnie obecność Citra.

Opublikowano

Jaki sprzęt stacjonarny możecie polecić do emulacji? Tak bez kombinowania - wrzucamy ROM-y i jazda.

Znajomy chce pokazać dzieciom trochę klasycznego gamingu, więc najlepiej żeby od razu 2 kontrolery działały.

Opublikowano

Takie coś do PS2 włącznie - 16 GB ram do tego batocera, dwa pady gamesir T4 i już.

516,78zł | Mini PC FIREBAT T8 Pro Plus Intel Celeron N5095 N100 Pulpitowy komputer do gier 8GB 16GB 256GB 512GB DDR4 DDR5 WIFI5 BT4.2

https://a.aliexpress.com/_EHpafmU

Opublikowano
4 godziny temu, Di napisał(a):

Znajomy chce pokazać dzieciom trochę klasycznego gamingu, więc najlepiej żeby od razu 2 kontrolery działały.

A ja widziałem coś takiego:

Gotowiec z dyskiem

LowcyChin.pl
No image preview

Kinhank Super Console X5 PRO Dysk z retro grami z możliwo...

Kinhank Super Console X5 PRO Retro konsola do gier wideo RK3588 8GDDR4 z dyskiem 4T HDD 16000+ gier Plug and Play dla PS2/PS1/SS/DC/N64  Cena z wysyłką: $182.27 / ~704zł Kliknij na obrazek aby prze...
Opublikowano
9 godzin temu, Enepsignos napisał(a):

Zaskoczyła mnie obecność Citra.

I co śmiga 3ds? PS2/GC?

Tak wiem że są filmiki YT, ale nie ufam im bo tam zawsze wszystko ślicznie wygląda;)

Opublikowano

Na tych grach co mi zależało śmiga, aczkolwiek moje gry nie są specjalnie wymagające. Xenosagę mam rozdziałkę podbitą 2x, Suikoden V 3x chociaż jak by ci obowiązkowo zależało na 60 klatkach to jedynie natywna rozdziałka (najwyżej lekko podbita) wchodzi w grę. Wprawdzie pojawiają się drobne błędy graficzne ale to wina ustawień emulatora nie samego sprzętu. Gry 3DS odpalane natywnie działają bardzo dobrze, podbijając rozdziałkę 2x wyczuwa się już drobny lag.

No na filmikach YT pokazują tylko najlepsze ujęcia.

PS, Emulator PS2 trzeba było dograć samemu ale to nie problem, czy tak było w każdej sztuce tego Anbernica nie wiem.

Edytowane przez Enepsignos