Skocz do zawartości

The Best of Amiga, półfinały.

Która lepsza? 51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Another World vs. Worms

2. 2. Cannon Fodder vs. Sensible World of Soccer

• Cannon Fodder
    • Sensible World of Soccer

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 26.11.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Robi się poważnie. Na tyle poważnie, na ile może być w plebiscycie na najlepszą grę amigową.

Zapnijcie pasy.

Aktualnie nas interesująca drabinka:

amiga5r.thumb.jpg.1abd067dae94eee2cfb4332893b90b26.jpg

A TUTAJ pełna drabinka, gdyby kogoś interesowało.

• Startowało 64 gier (obecnie pozostało już tylko 4). Całe generacje mają limit 128 gier, ale mówimy tutaj o tylko jednej platformie, więc uznałem, że połowa stawki będzie optymalna. Lista stworzona wspólnymi siłami. Kilkanaście mniej obiecujących tytułów musiało wylecieć, ale była na to ogólna zgoda (albo obojętność). Zabrakło również gier, wydawałoby się, oczywistych - np. Mortal Kombat, UFO, Civilization, Settlers i kilku innych, ale uznaliśmy, że one już niekoniecznie kojarzą się jednoznacznie z Amigą, więc wylądują albo w kolejnych generacjach konsol, albo w edycji PC. 
  • Głosujemy do piątku (26.11.2021) do 23:59.
  • W przypadku remisu uznałem, że zwyciężczynią zostanie ta gra, która w swoich głosach będzie miała więcej Senior Memberów i Adminów.  Bo to ludzie pewni i zaufani. Jeśli również w tej kategorii będzie remis, to pomyślimy nad jakąś turbo dogrywką, czy coś. Nie wiem, ale nie martwmy się na zapas.
  • Miejsca w drabince są przydzielone czysto losowo.
  • Narzucony jest limit w postaci maksymalnie dwóch gier na cykl, choć akurat tutaj staraliśmy się gry dobierać tak, by każdy cykl miał jednego reprezentanta.
  • Komentarze w stylu "a dlaczego nie ma gry xxx?" będą zlewane ciepłym moczem, bo był czas na zgłoszenia.

Poniżej gameplaye do wciąż żywych zawodników, gdyby ktoś chciał na szybko sprawdzić co dany tytuł sobą prezentuje:

Edytowane przez Kmiot

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Są już pierwsze reakcje celebrytów na wydarzenia w półfinałach Amigi.   Bo działo się. No, niekoniecznie w pierwszym półfinale, gdzie Robaczki dość łatwo i bez napinki (34-17) poradził

• Przeciez AW to byl jeden z kamieni milowych w historii gierek a ci sie pytaja czy trolink xD   Wormsy lepsze bo wiadomo, wybuchy i szczelanie.

• Ale z tym Another World to trollujecie, prawda? Prawda? 

Opublikowano

Półfinały to najwyższa półka pro gameingu W Polsce na amigach ;) ciężkie wybory bo we wszystkich grach można było spędzić żyćko.

Opublikowano

Wszystkie gierki są eleganckie więc cokolwiek by nie wygrało jest dobrze.

Opublikowano

Ale z tym Another World to trollujecie, prawda? Prawda? :ragus:

Opublikowano

Wiadomo, że w tym temacie jednak Wormsy wysrywają dupą tego Another World lol. W Worsmach było dużo więcej zabawy w coop wtedy. Za gówniaka się fajnie bawiło.

Opublikowano

Przeciez AW to byl jeden z kamieni milowych w historii gierek a ci sie pytaja czy trolink xD

Wormsy lepsze bo wiadomo, wybuchy i szczelanie.

Opublikowano

Robaki to dla mnie robaki. Nigdy nie oddam na to głosu (tfu). Another World z kolei - klasa.

Opublikowano

Miałem Worms na Amigę... ale nigdy nie umiałem w to grać :yao:. Dopiero na PSX jak miałem trochę więcej lat jakoś poszło i grało się na potęgę z kuzynami. 

Opublikowano

Mialem tak z lemingami.

Opublikowano

Piękny pojedynek Cannon Fodder vs SWOS. Tak powinien wyglądać finał, bo to najlepsze gry na Amigę.

Swoją drogą, że obie te gry zrobiło dokładnie to same studio :obama:

Edytowane przez Shago

Opublikowano
  • Autor

Są już pierwsze reakcje celebrytów na wydarzenia w półfinałach Amigi.

pobrane.jpg.3af7aaab555c18f4f20f6f0aa09868e7.jpg

Bo działo się. No, niekoniecznie w pierwszym półfinale, gdzie Robaczki dość łatwo i bez napinki (34-17) poradziły sobie z Another World (klasyką gamingu, o której nie słyszał Square), ale za to drugi półfinał dostarczył podwójnych emocji. Najpierw remis na kilkadziesiąt minut przed końcem głosowania (który głosami Seniorów i Adminów rozstrzygnąłby na swoją korzyść Cannon Fodder), ale kilka minut przed finałem wjechał nie kto inny jak zdrowy wariat i przepchnął Sensible World of Soccer do finału. Więc jakby co, to wiecie kogo i gdzie.

No to do zobaczyska w Grande Finale.