_Red_ 12 065 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Inspiracja by @Figuś w temacie smerfowym. Sam bym chętnie się dowiedział z pierwszej ręki na temat gierek dla dzieci - tj. pod jaki wiek pasują konkretne pozycje, czy są trudne, ciekawe, mają jakieś wartościowe zagadki. Nie chodzi o to by dzieciak siedział 10h dziennie odmóżdżony, ale jak już coś włączyć na godzinkę, to sensownego (poza poza tym ma ruch i aktywności ) Do tej pory na PS4 czterolatek samodzielnie grał w: PSI PATROL Rusza do akcji Banalne, głównie poruszanie 2D, dobre jako totalny tutorial z trzymania joypada. Jest polski dubbing, muzyczki z serialu, także ogólnie na kilka godzin może być. PSI PATROL Kosmopieski ratują zatokę przygód Kilka prostych misji, można grać w dwie osoby. Poruszanie się już głównie w 3D a nie na boki, więc trochę więcej precyzyjnego skakania. Misje można powtarzać w celu poprawiania punktacji, dodatkowo wraz z progresem odkrywa się minigierki. Trudność w sam raz, czasem gdzieś pomęczy się z wskoczeniem, ale radzi sobie sam. Każdy element menu gry jest czytany głosowo, więc jeśli dzieciak jeszcze nie umie czytać, to i tak wie co wybiera . PSI PATROL Miasto przygód wzywa Więcej tego samego, oparte o motywy z ostatniego filmu kinowego. Mam wrażenie że podbity framerate w stosunku do części drugiej. Odrobinę ładniejsza, gameplay jak w dwójce, kilka razy niestety się scrashowała, więc gorzej z jakością techniczną. Sackboy Graliśmy w coopa, nawet dawaliśmy radę. Większość czasu gra jest łatwa, tylko idzie się przed siebie i zbiera bańki. Czasem trochę trzeba pokombinować by np. trzymać się obracającego koła i wyskoczyć w dobrym momencie, ale nawet było w porządku bez frustracji. Crash Bandicoot N.Sane trilogy Odpaliłem bo było w kolekcji PS5, ale zdecydowanie jeszcze za trudne, w końcu to remake gry dla d o j r z a ł y c h graczy. Poskakał trochę, wpadał co chwilę w przepaść i ogólnie "tata przejdź mi to". Z tego co widzę, jeszcze są te Smerfy Misja Złoliść i ostatnio widziałem też Świnkę Peppę xd Ale na Youtube wygląda jakby to był po prostu odcinek kreskówki z minimum grania (wciśnij X by samolocik robił pętelkę, meh..). Ktoś coś poleci jeszcze? W sumie ja jak miałem 6 lat to cisnąłem w jakieś hardkorowe platformówki na C64 typu Zorro czy Bruce Lee, gdzie całość się leciało na jednym życiu, ale to powiedzmy, że jeszcze chwilę czasu ma młody aż dojrzeje motorycznie. 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Podepnę ten temat żeby był widoczny i kufir nie musiał nowych zakładać. 1 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Super Lucky Tale chyba się też nada dla gówniaków. 1 Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Z nowszych gier jest np. Sackboy (jest też wersja na PS4). Nie wiem czy ewentualnie nie za trudne, ale z tego co pamiętam zwykłe poziomy raczej nie były jakieś skomplikowane, do tego ewentualnie jest co-op na 2 pady. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 7 grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 grudnia 2021 O, ten Lucky wygląda fajnie i łatwo. Proste mechaniki z tego co czytam. Trafia do kandydatów. O Sackboyu zapomniałem zupełnie, a graliśmy w coopa. Uaktualnię pierwszy post, Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 W Lucky liska to sam też pograsz pewnie momentami 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Trochę dla starszego niż 4 lata targetu (8-10 lat), ale przerobione, zarówno grane solo jak i ze wsparciem starszyzny: - Spyro <3 - Lego (akurat Hari Pota) - Gang Beasts - Rayman - Overcooked - Snake Pass - Carnival Games 1 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Ja polecam dla młodych: Trine 1 i 2 (REWELACJA) Symulator Pszczoły Bee (dla najmłodszych) Transformers Devastaton Knack 1 i 2 Minecract Ice Age Fall Guys (on line) Overcoked Mindnight Deluxe (z psn mozna latwo wbic platyne) Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Symulator pszczoły to @Boomcio też może zainteresować. 2 Cytuj
alb84 943 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 LocoRoco 1&2 na PSP. W zasadzie to od najmłodszych lat :). Proste inruicyjne sterowanie, kolory, kształty i przyjemna muzyka. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 30 minut temu, messer88 napisał: Symulator pszczoły to @Boomcio też może zainteresować. Nie gram w gry dla bajtli o! Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Dla mnie gra n1 przetestowana na 5 latku to Lego City Undercover, wstyd przyznać, ale sam grałem jak głupi Przemocy jako takiej brak, ludziki się aresztuje, nie rozwala, klimat GTA się unosi, setki znanych minifigurek, bardzo dobrze moim zdaniem uczy dzieciaka kojarzyć ze sobą rzeczy typu symbol kilofa - użyj górnika, proste zagadki w budowanie/przesuwanie/przenoszenie. Do tego jak to w Lego masa, naprawdę masa zabawnych momentów także dla dzieci (dla dorosłych tym bardziej, nawiązań do filmów i popkultury dziesiątki, jeśli nie setki). Idealne do coopa, bo trudne momenty można przejść za dzieciaka, chociaż mój ma chyba wybitny dryg do gier (po tatusiu wiadomo ), bo w tej chwili jest już w stanie grać absolutnie sam i ogarnia wszystkie mechaniki łącznie z jazdą i lataniem. W stosunku do innych gier Lego zaletą dla dziecka jest brak walki za pomocą mieczy czy strzelania i rozwalania ludzików. Wadą na pewno brak języka polskiego, z drugiej strony młody łapie słówka angielskie i sobie tłumaczymy co różne słowa oznaczają. Dla dorosłego fana Lego gra spokojne 8/10, z dzieciakiem w coopie 10/10. 2 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 7 grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 grudnia 2021 Lego City z tym otwartym miastem to ja sam cisnąłem, az chyba wrócę. No i dzis Lego DC w plusie, ale to już takie pseudo mroczne z tymi batmanami i innymi charakterkami. Cytuj
Pupcio 18 648 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Rimejk medievila i patapony, pozdrawiam wszystkich tatuśków! Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Forza Horizon się nawet nada dla takich kaszojadów, trzyletni chrześniak gra w to jak pojebany, że ciężko go czasem oderwać od ścigałki. 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 7 grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 grudnia 2021 Godzinę temu, Faka napisał: Forza Horizon się nawet nada dla takich kaszojadów, trzyletni chrześniak gra w to jak pojebany, że ciężko go czasem oderwać od ścigałki. O, samochodowki. Wziąłem właśnie WRC6 za 3.90 zł z PSN to sobie pojeździ. Potem symulator gry na skrzypcach i może wyjdzie na ludzi. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 (edytowane) Super Mario 3D World - najbardziej przystępne Mario ever. W 2.5D, z krótkimi levelami, nie za trudnymi, można grać kilkoma postaciami, niekoniecznie jako Mario, można grać z dzieckiem w coopie. Spoiler Lepszej gry nie ma. Edytowane 7 grudnia 2021 przez zdrowywariat Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Konsole Nintendo to kopalnia takich tytułów. Co ważne w większość można grać w co op. Wszelkie włóczkowe, papierowe czy plastelinowe Yoshie i Kirby (różne wariacje), Mariany (najbardziej chyba New super Mario Bross z asystami, Mario Odisi oraz Super 3D World) Donkey Kongi, ale tu już ciut trudniej Mario Kart 8 (najprzystępniejszy) Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Mario Kart 8 - dobrze wchodzi dla malucha Rush (jest w gp) - zbiór różnych, mniejszych gier z bajek disneya jak Auta, Iniemamocni, Nemo. Rozgrywka 3D ale dość prosta w obsłudze dla 4 latka Peggle (jest w gp) - wariacja arkanoida ale wkręcające postrzelać z dziećmi Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 (edytowane) Dla dwulatka prawie wszystko będzie dobre, wystarczy mu dać nie podłączonego pada i udawać, że się z nim gra coopa, no później już jest trochę trudniej i trzeba kombinować. Dlatego tylko Nintendo, bo na Switchu są gry, w które dorosły sam chętnie by pograł, ale się wstydzi, że Ninny jest dla pedziów i innych odklejeńców, a tak to pod pretekstem grania ze szkrabem można zaliczyć masę świetnych tytułów, jeśli ktoś ma uprzedzenia. Edytowane 8 grudnia 2021 przez zdrowywariat Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Tylko wersję New Super LT wybierz. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 8 grudnia 2021 Autor Opublikowano 8 grudnia 2021 A tak, na PS4 chyba jest tylko ten remaster "New". Wyglada na mega klasycznego platformera bez udziwnień. Czyli zajebiście. A tę świnkę Peppę to ktoś odpalał? Bo jak to tylko krótki semi-interaktywny odcinek kreskówki, to odpuszczam, bo mi się młody zanudzi. Dałem mu pograć w to WRC6 z PSN, nawet fajnie się rozbijał po bandach. Cytuj
vip77 250 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 W dniu 8.12.2021 o 10:47, _Red_ napisał: Dałem mu pograć w to WRC6 z PSN, nawet fajnie się rozbijał po bandach. Wrecfest odpal. Tam to jest dopiero gdzie się porozbijać. Mój w to gra zawzięcie. Bardzo lubi też moving out, można solo lub kanapa. Czasem gra "poważnie" a czasem więcej demolki robi niż tego co trzeba. 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 11 grudnia 2021 Autor Opublikowano 11 grudnia 2021 Odpale, mam w plusie więc mozna spróbować Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 11 grudnia 2021 Opublikowano 11 grudnia 2021 Mój młody od jakiegoś czasu gra w nowego Ratcheta na easy. Dobrze nawet mu idzie, zrobił już 1/3 gierki. Wkręcił się w fabułę. W takich gierkach dubbing to złoto. Z innej beczki ile pozwalacie grać kaszakom? U mnie syn (6 rż), tylko w weekendy, po ok 1h. Wyjątki to święta i wakacje, wtedy w tygodniu coś popyka. Aaa ofc tylko konsole. Zero tel i tebletów. Co fajne, już tak jest „wytresowany”, że gardzi takim graniem i ciśnie z ziomków co tak grają (następny lvl to jebanie gass). Córka jeszcze zero. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi