Skocz do zawartości

Gry dla kaszojadów

_Red_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może czesciowo na temat, ale poza telewizorem to z gier "analogowych" fajny do edukacji i zabawy jest Albik. Takie gadajace piórko, ktore ma wgrane pełno sampli po polsku i rozpoznaje fragmenty specjalnych książeczek. Ksiazek tematycznych jest multum (anatomia, języki, zwierzęta, znaki drogowe...). Mlody codziennie jeździ piorkiem po książce "Atlas świata" i słucha o krajach, miastach, ciekawostkach, rozwiązuje quizy. Cos czuje, ze w podstawówce będzie miał opanowany material na 3 lata do przodu. Fajna sprawa, bo bardziej przydatne niz odmózdzanie się przy bajce.

• Plusik 3
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
On 12/12/2021 at 6:01 PM, _Red_ said:

To może czesciowo na temat, ale poza telewizorem to z gier "analogowych" fajny do edukacji i zabawy jest Albik. Takie gadajace piórko, ktore ma wgrane pełno sampli po polsku i rozpoznaje fragmenty specjalnych książeczek. Ksiazek tematycznych jest multum (anatomia, języki, zwierzęta, znaki drogowe...). Mlody codziennie jeździ piorkiem po książce "Atlas świata" i słucha o krajach, miastach, ciekawostkach, rozwiązuje quizy. Cos czuje, ze w podstawówce będzie miał opanowany material na 3 lata do przodu. Fajna sprawa, bo bardziej przydatne niz odmózdzanie się przy bajce.

No właśnie zamówiłem młodemu pod choinkę i taka opinia cieszy :D Lubi czytanie, ciekawi go wszystko, po angielsku już coś tam rozumie to będzie ideolo. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Pragnę przypomnieć, że 16 grudnia do usługi Game Pass wskakuje gra Psi Patrol: Kosmopieski Ratują Zatokę Przygód, więc będzie to wspaniała okazja żeby wspólnie z kochanym dzieckiem sprawdzić ten tytuł i spędzić razem wspaniałe, rodzinne święta. 

Spoiler

Hau!

• Lubię! 1
Opublikowano

Ten Psi Patrol Kosmopieski co w GP się pojawił zajebisty dla 4-6 latków (i pewnie dla starszych też). Jest już graficzka 3d (bo wcześniej graliśmy w PP na switchu w tego 2d), dużo się dzieje. Można pykać we dwoje dzieciaków jednocześnie - każdy ma swoje zadania, trzeba pilnować żeby za bardzo się nie oddalić więc dzieciaki się nawołują i iskrzy jakaś współpraca. 

Oprócz głównej osi polegającej na kolejnych większych zadaniach fabularnych jest jeszcze sporo mini gierek. 

• Plusik 1
Opublikowano

Tatusiowie, konkubenci, alimenciarze oraz rodzinni single. Mam pytanie.

Czy Lego City Undercover ma w jakiejś wersji dub PL. Ja prawilnie ogrywałem to jako ex na WiiU to nawet napisów PL nie było. Napisy chyba doszły, ale dub?

Opublikowano

Nie ma dub PL, tylko angielskie głosy + polskie napisy :( 
Tydzień temu w tej samej sprawie robiłem risercz, bo też kupowałem Tajniaka (na PS4).

Polski dubbing ma za to Lego Super Złoczyńcy w PS+.

• Dzięki 1
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Super Lucky Tale - grane z dzieciakami (4 i 6 lat) jest naprawdę dobre. Sterowanie super, można spaść w przepaść więc dzieciaki muszą bardziej się pilnować niż w takim Paw Patrol. Niektóre sekcje są trudniejsze i trzeba pomagać ale skill rośnie z etapami.

Gówniaki polecają. 

• Plusik 1
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odkopię, bo właśnie w abonamencie PS+ zauważyłem coś podobnego do Psiego Patrolu - Pidżamersi :nosacz: Coś kojarzę z bajek na Disneyu, więc młody się dorwał i gra w streamingu:

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP3678-PPSA04037_00-2565888987657310

Dubbing polski, grafika na poziomie Psiego (czyli takie proste, bajkowe), wykorzystuje pełną moc konsoli czyli 30 fps przy poziomie wizualnym gier z mobilek xD Z tego co widzę, to ma jakieś mini sekcje platformowe, wyścigi autkiem - ot taka popierdółka dla ~5-latków.