Josh 4 596 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Dokładnie. To nie jest tak, że to jest zła gra, na meta ma 76% od recenzentów, po prostu współpraca ze Słodkim dzieciaczkiem udupiła devów. Już teraz deweloperzy wyczuwając swąd odchodów jaki będzie się ciągnął za ich grą unikają korzystania z tej firmy, a będzie tylko gorzej dla SBI. 1 Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Myślałem, że bardziej wkurzającej postaci od tej dupy z Forspoken nie da się zrobić. Ale uczciwie przyznam, że jak potraktowała te drzwi z kopa to śmiechłem 1 Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Potwierdzam, miałem tak samo. Od tego czasu stary się do mnie nie odzywa. 6 Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 16 listopada Opublikowano 16 listopada Gracze... Valve było woke zanim woke istniało.. game over... press F dla GEJMINGU Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 16 listopada Opublikowano 16 listopada A w pierwszym zdaniu "Nailing Alyx" Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Pamiętam przy Orange Box jak byłem pod wrażeniem tej babki. Obok laseczki z Beyond Good & Evil, była to jedna z pierwszych kobiet, które wyglądały i brzmiały jak po prostu normalna kobita, a nie jakaś pusta hiperseksualna sex ikona... która absolutnie ma miejsce w grach video i nie mam zamiaru być przeciwko Stellar Blade 2 czy Bayonetta 4, Ale to był fajny powiew świeżości. Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Alyx to była pierwsza baba w grach, która zawróciła graczykom w głowach. Pamiętam, że przy premierze dosłownie wszędzie w plusach gry przewijało się to, jak dobrą postacią jest Alyx. Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada No miła dziewczyna z Alyx, bardzo ją lubie, ale po poście figaro widać że chłopak dalej kompletnie nie rozumie problemu w kreacji dzisiejszych bohaterek gier. No chyba że chce nas złapać pod skórkę przy niedzieli ten psotnik 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 164 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Alyx, Jade, Max Caulfield, Heather Mason, Faith z ME - wszystkie były idealnie stonowane i powiedziałbym, że nawet bardzo lubiane jako postaci (a to tylko pierwsze lepsze przykłady z głowy). Jak widać, gracze nie potrzebują jakiś niesamowitych rakiet jeśli postać jest dobrze napisana. Fajnie jeszcze jakby na tym skupili się zachodni developerzy i przestali robić babochłopy pod lewicową narrację. Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Regina, Claire, Aya Brea, Ayame, Lian Xing, Meryl, Jennifer z Clock Tower, dupeczki z Syberii czy The Longest Journey - przykładów można mnożyć i wcale nie trzeba posuwać się aż do czasów szóstej generacji, żeby znaleźć ciekawe, charakterne i dobrze napisane postacie żeńskie, które mają do zaoferowania graczowi coś więcej niż dużą dupę i cycole na wierzchu. Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Dodam Kait Diaz z Gearsów 5, Elenę z serii Uncharted, Dinę z TLoU2, Panam z Cyberpunka. Świetnie napisanych, żeńskich postaci nie brakuje. Ja bym bardzo chciał, żeby Figaro wymienił te "puste hiperseksualne ikony". Bo jakoś poza absolutnie przerysowaną Bayonettą, groteskową niemal Ivy z serii Soul Calibur czy tej laski ze Stellar Blade (wzorowanej na istniejącej i żyjącej koreańskiej modelce) jakoś sobie nie przypominam Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada (edytowane) Figaro zaraz wymieni laski z Dead or Alive: Xtreme Bitch Volleyball albo Bmx XXX i będzie myślał, że pozamiatane, ale prawda jest taka, że ta jedna, dwie czy nawet 12 gier z rozebranymi laskami nic nie zmienią skoro w ich miejsce można wymienić 50x tyle gier z normalnymi kobietami. Niezależnie od tego jaką narrację się przyjęło, to prostego faktu, że dobrze napisane babeczki były w grach praktycznie od zawsze (tak, na długo przed HL2) nie da się obalić, a jeżeli ktoś serio myśli, że gracze to zwyrodnialcy chcący tylko suk z wielkimi dupami, to musi mieć nieźle zryty dekiel. Oczywiście fajnie by było gdyby te babki poza sensowną rolą w fabule i charakterkiem nie wyglądały przy tym jak El Gigante z RE4, ale to już chyba trudno kogoś winić za to, że nie chce przez całą grę oglądać takiego ryja To jednak nie znaczy, że trzeba iść ze skrajności w skrajność i że koniecznie każda kobieta musi wyglądać jak Bayonetta. Właśnie skończyłem grać w Alan Wake 2, gdzie to najzwyczajniejsza babeczka na świecie gra pierwsze skrzypce. W grze momentami unosi się trochę smród Sweet Baby, ale ku mojemu zdziwieniu Sagą grało się naprawdę spoko i pomijając jedną linijkę dialogu polubiłem ją i w sumie nie miałbym nic przeciwko, gdyby pojawiła się również w trzeciej części. Babka nie ma dupy jak przeciętna latynoska z xvideos ani cycków jak Pamela Anderson w Słonecznym patrolu, z twarzy jest totalnie zwyczajna i jakoś mi to nie przeszkadzało w graniu. Kurde, dziwne nie? Jeszcze dziwniejsze, że model w grze wygląda dokładnie tak samo jak aktorka, która użyczała jej swojej facjaty? Niech mnie kule biją, czyli jednak się tak da Edytowane 17 listopada przez Josh 1 Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada No to myslenie, ze jak wyszedl hl2 (2004...) to gracze doznali zbiorowego objawienia, ze jak to, gdzie cyce tej, to mozna inaczej? Cytuj
ProstyHeker 1 892 Opublikowano 18 listopada Opublikowano 18 listopada Rok przed HL2 wyszedł Max Panye 2 - chyba nie ma człowieka, który by psioczył na Monę Sax. I raczej nie chodziło o jej nagie plecki w scenie pod prysznicem! Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 18 listopada Opublikowano 18 listopada 2000 No one lives forever, gdzie babka byla glowna bohaterka a nie wystepowala tylko w cutscenkach... Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Akurat on i kiszczak z sądowym nakazem ztjm w internecie to coś, czego świat potrzebuje 2 Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Arkadikussa jeszcze lubię, chociaż czasem pierdoli. Kiszczak to dla mnie pasożyt ograniczający się do kretyńskiego komentowania innych filmów. Ani słuchać ani patrzeć na gościa nie mogę Cytuj
jimmy 1 305 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Dorosłe chłopy przerzucają się pozwami za komentarze w internecie zamiast grać w gierki Za rządów tego Bartuli wyemigrowało pół GOLa swego czasu? Łosiu chyba mu było Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano 20 listopada Opublikowano 20 listopada https://www.gamesindustry.biz/unknown-9-developer-reflector-entertainment-reportedly-suffers-layoffs Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano poniedziałek o 17:41 Opublikowano poniedziałek o 17:41 https://fandompulse.substack.com/p/god-of-war-director-david-jaffe-blames?utm_campaign=post&utm_medium=web Złotousty Dave znowu w akcji Cytuj
Paolo de Vesir 9 164 Opublikowano poniedziałek o 17:44 Opublikowano poniedziałek o 17:44 Czy ten gość w ogóle robi jeszcze gry? Cytuj
Josh 4 596 Opublikowano poniedziałek o 18:05 Opublikowano poniedziałek o 18:05 (edytowane) Ostatniego crapa wypuścił w 2017, teraz tylko mówi innym jak mają robić gry. Albo jakie gry mają lubić. Edytowane poniedziałek o 20:46 przez Josh Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano poniedziałek o 18:07 Opublikowano poniedziałek o 18:07 Wydaje się być okropnym człowiekiem, tym bardziej mi przykro że ktoś taki stworzył jedną z moich topowych gerek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi