łom 2 033 Opublikowano wtorek o 00:43 Opublikowano wtorek o 00:43 51 minut temu, tjery napisał(a): Odnośnie odbić pokaż mi chociaż jedną grę z planar reflections, w której odbicia wyglądają lepiej niż odbicia z RT. Lustra w TLOU lepiej działają niż w np. The Callisto Protocol z RT. A to jak wygląda odbicie jest zależne od materiału jaki jest na modelu (dokładnie prametru Roughness) a nie techniki odbicia. 31 minut temu, tjery napisał(a): No może przez to w jaki sposób to napisałem trochę spłyciłem temat, ale chodziło mi o to, że nie, że bez RT wszystkie odbicia wyglądają jak odbicie w lustrze, bo wiadomo, że da rade to spersonalizować, tylko bardziej o to, że z RT dosłownie każdy materiał inaczej odbija światło, idealny przykład CP2077 z PT, ciężko takie coś opisać, trzeba zobaczyć jak poszczególne materiały reagują ze światłem. No i znowu przeszedłeś ze zwykłego RT które jest implementowane na konsolach o którym właściwie była mowa do pełnego real time PT którego obecne konsole/przeciętne PCty nawet nie odpalą (dodatkowo w grze z open world z dynamicznym oświetleniem gdzie napisałem że RT będzie świetnie pasowało) i z rozmowy na temat tego dla czego devi implementują 'nowe' techniki kosztem rozdzielczości/FPSów do obrony RT nawet tam gdzie nikt tego nie atakuje. Cytuj
tjery 1 272 Opublikowano wtorek o 11:56 Opublikowano wtorek o 11:56 11 godzin temu, łom napisał(a): Lustra w TLOU lepiej działają niż w np. The Callisto Protocol z RT. A to jak wygląda odbicie jest zależne od materiału jaki jest na modelu (dokładnie prametru Roughness) a nie techniki odbicia. To SSR itd. też biorą pod uwagę roughness? Myślałem, że tylko RT, bo jak się bawiłem engine.ini gier to tylko przy grach z RT można było majstrować przy roughness. 11 godzin temu, łom napisał(a): No i znowu przeszedłeś ze zwykłego RT które jest implementowane na konsolach o którym właściwie była mowa do pełnego real time PT którego obecne konsole/przeciętne PCty nawet nie odpalą (dodatkowo w grze z open world z dynamicznym oświetleniem gdzie napisałem że RT będzie świetnie pasowało) i z rozmowy na temat tego dla czego devi implementują 'nowe' techniki kosztem rozdzielczości/FPSów do obrony RT nawet tam gdzie nikt tego nie atakuje. Bardziej chodziło mi o porównanie jednego z drugim niż obronę czegoś Podsumowując z nową technologią jak z dynamitem, sama technologia jest jak najbardziej ok, problem jest w jej odpowiednim wykorzystaniu. Cytuj
łom 2 033 Opublikowano wtorek o 12:13 Opublikowano wtorek o 12:13 10 minut temu, tjery napisał(a): To SSR itd. też biorą pod uwagę roughness? Myślałem, że tylko RT, bo jak się bawiłem engine.ini gier to tylko przy grach z RT można było majstrować przy roughness. Oczywiście że tak. Bierze pod uwagę wszystkie inputy materiału. Gdyby to było zero jedynkowe to miał byś albo idealne lustro albo beton, falująca woda też by niczego nie odbijała, bo mniejsze fale to najczęściej normal map. Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano wtorek o 17:23 Opublikowano wtorek o 17:23 Nie no zarówno SSR jak i inne techniki biorą pod uwagę właściwości materiałow, ale ostatnimi czasy niektórzy devi nie wiem czy umyślnie, czy przez brak czasu i chęci ale często robią tak, że bez RT część materiałów właśnie nie jest obejmowana przez konwencjonalne techniki. Taki Indiana bardzo różni się między ustawieniem PT on i off, ale nie dlatego, że z PT jest to nowy świat (oczywiście wiele materiałów i oświetlenie z PT jest świetne), ale dlatego, że bez PT gra wygląda słabo. Geometria otoczenia jest przeciętna. Modele postaci dobre, ale tez bez rewelacji. Niby jest GI ale jest ono bardzo słabe. Cienie to żart niesmaczny. No i właśnie bez włączonego PT wiele materiałów nie ma żadnych specyficznych dla siebie właściwości. Jakby gra była odpowiednio zrobiona bez PT, to różnica nie byłaby tak duża. Cytuj
Mejm 15 369 Opublikowano wtorek o 19:01 Opublikowano wtorek o 19:01 Miec taki diament i sie go pozbyc... Cytuj
Basior 1 112 Opublikowano wtorek o 19:26 Opublikowano wtorek o 19:26 Ooo tak mówić nieładnie na BOGA GIER WIDEO, wstyd Cytuj
Josh 4 842 Opublikowano wtorek o 21:03 Opublikowano wtorek o 21:03 Zabrakło fragmentu jak obrażała graczy. Ale to pewnie dlatego, że ND kazało jej skasować tego tweeta. Cytuj
Homelander 2 255 Opublikowano wtorek o 21:08 Opublikowano wtorek o 21:08 5 minutes ago, Josh said: Zabrakło fragmentu jak obrażała graczy. Ale to pewnie dlatego, że ND kazało jej skasować tego tweeta. Jakiś dowód? Screen? Cytuj
Josh 4 842 Opublikowano wtorek o 21:19 Opublikowano wtorek o 21:19 https://thatparkplace.com/intergalactic-actress-attacks-gamers/ Cytuj
Bzduras 12 775 Opublikowano wczoraj o 00:12 Opublikowano wczoraj o 00:12 No jak ktoś mi mówi że jestem incelem to tak średnio wpisuje mi się to w przemyślaną kampanię marketingową czołówki castu z gry, którą mam potencjalnie kupić. Trochę jak jaczes wyzywający mnie od gównozjada bo mam Steam Decka obok Switcha, na którego gierki chce mi opierdolić xd 4 Cytuj
messer88 6 597 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 12 godzin temu, Wredny napisał(a): to chińskie dziecko obok abby to baba była ? Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 15 godzin temu, Basior napisał(a): Ooo tak mówić nieładnie na BOGA GIER WIDEO, wstyd Co on takiego zrobił aby go nazywać bogiem gier wideo? Rozczarowujące fanów Part 2 to chyba za mało. 1 Cytuj
Josh 4 842 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Spokojnie, to powiedziała tylko jakaś totalnie losowa laska, która nie ma zielonego pojęcia o grach wideo i tylko po to, żeby wejść głęboko w dupę Cuckmanowi, bo pewnie liczy na jakąś dłuższą współpracę. Nie ma sensu brać tego na poważnie. 2 1 Cytuj
Homelander 2 255 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Nie powinna absolutnie w tego typu polemiki wchodzić i tego typu rzeczy wklejać. Niech biorą przykład z Sucker Punch i Ghost of Yotei. Cytuj
Homelander 2 255 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 minute ago, Square said: O GoY też drama jakaś? No przecież było, że aktorka to jakieś lgbt, znaleźli jej idiotyczne wypowiedzi i tak dalej. Tylko, że sprawa ucichła, bo najwyraźniej babka opanowała wystarczająco bardzo rzadką u kobiet umiejętność zamknięcia ryja. Nie było komentarzy, plakatów, kretyńskich wypowiedzi i nic w tym stylu, to i sprawa się skończyła. Czy tak jak dokładnie to powinno wyglądać 3 1 Cytuj
Bzduras 12 775 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 9 minut temu, Square napisał(a): O GoY też drama jakaś? No przecież się spłakało pół internetu, że gra się babom i nie wyglada jak EVE, a powinna. A w ogóle to GoT to była gra o facecie i czemu teraz babom i ta baba brzydka jakaś. Tak w skrócie, ale szybko to przycichło. Jak pokażą nowy trailer to cykl spierdolenia zacznie toczyć się na nowo. 1 1 Cytuj
Pupcio 18 663 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu A to nie była drama o jej głupote i wygłaszanie durnot typu potrzeba delegalizacji policji? xD Cytuj
Square 8 728 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Dobra, teraz coś pamiętam. Cytuj
Homelander 2 255 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 5 minutes ago, Pupcio said: A to nie była drama o jej głupote i wygłaszanie durnot typu potrzeba delegalizacji policji? xD No było. Aktorka ewidentnie ma coś nie tak pod kopułą. Tyle, że, póki co, siedzi cicho od premiery trailera Cytuj
Pupcio 18 663 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Chociaż i tak wiadomo że odkopali to tylko przez to bo będzie babą w tsushimie 2 zamiast chłopa samuraja Cytuj
Bzduras 12 775 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Kontrowersyjna opinia: no i chuj, niech se ma coś z deklem w realu. Jak zagra fajną rolę w grze to co mnie to obchodzi, będę grał w grę a nie w prywatne opinie aktorki. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi