Wredny 9 696 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 A to w takim razie OK - czekam na konkrety Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Czy tylko ja mam wrazenie ze to bedzie cos ala KOTOR po przejsciu z MMORPG na Action Adventure? Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Ala kotor to robi inne studio, ten quantic dream to gówno ponad gównem, chuj z tym studiem i tyle. Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Inne studio to fakt ale mam wrazenie ze bedzie z tego RPG albo cos z podgatunku. Szkoda tylko ze nie maja doswiadczenia w temacie gier akcji xD Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Guerrilla też nie mieli doświadczenia w niczym poza Killzone, a jednak zrobili zajebistego Horizona, którego kontynuacja jest w tym momencie najbardziej wyczekiwaną premierą na PlayStation Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 A to prawda i mam zamiar kupić po nowym roku PS5 z pakietem Horizon. No, ale kurła, co tu porównywać QD do Guerilla? Przeca ten QD to jakiś dzieciak jest i tyle. Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 No, chodziło mi o to, że ty myślisz o tym, że QD podoła temat z tym Star Warsem robiąc z tej gry dużo grania, więcej aktywności z postaciami i akcjami, jak Guerilla podołali z Horizon, gdzie przez większość czasu byli kojarzeni z Killzone ot co, czyli temat FPS, gdzie czuli się w tym jak ryba w wodzie, a z TPP to tak średnio, ale jednak udał im się ten Horizon z Aloy. Dochodzę do konkluzji, że QD zajmowali się większość "growymi filmami" i tyle. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 To żadna "konkluzja" tylko zwykłe stwierdzenie faktów, bo przecież tak było. Co nie zmienia mojego podejścia, że bardzo często najlepsze dzieła studia powstają wtedy, gdy wychodzą ze swojej strefy komfortu i tutaj może być podobnie. Nie zapominaj, że QD to tylko nazwa, ale rotacja ludzi w tej branży jest ogromna i na pewno w międzyczasie trafili tam odpowiedni fachowcy od gameplayu, skoro czymś takim się zajmują. Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 25 grudnia 2021 Autor Opublikowano 25 grudnia 2021 18 minut temu, Wredny napisał: zajebistego Horizona, którego kontynuacja jest w tym momencie najbardziej wyczekiwaną premierą na PlayStation 1 Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Jasne, że GoW też, ale wiadomo, że wyjdzie dużo później, więc na chwilę obecną - Horizon Ja osobiście uwielbiam obydwie, ale jakbym miał wybierać to całościowo wolę przygody Aloy, bo uwielbiam post-apo, a to w grze Guerrilla było wyborne i ciekawie przedstawione. Z kolei Star Wars tak ogólnie lubię, choć jakiś fanem bym się nie nazwał, ale jest to uniwersum, które ma potencjał na wiele zajebistych historii i jako punkt wyjścia/fundament sprawdza się świetnie - potrzeba tylko zdolnej ekipy budowlańców, żeby coś fajnego na tym postawić (jak Mandalorian w świecie filmowym, czy w gierkach Jedi Fallen Order ostatnio, choć wolałbym większy poziom dopracowania jednak, bo widać było rękę pazernego, bezlitośnie egzekwującego deadline wydawcy). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi