Skocz do zawartości

Alan Wake II

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imponująca robota odnośnie optymalizacji, zwłaszcza na ps5 co wynika z materiału DF, biorąc pod uwagę cenę konsoli i jej moc to bardzo pozytywne zaskoczenie, że przy tej oprawie to dobrze działa. Na najmocniejszych kompach uczta z path tracingiem ale już Rtx 4070 ledwo trzyma 60 klatek w 4k z dlss performance bez rt, za to Rtx 4080/90 :banderas: Generalnie spodziewałem się większej kaszany z optymalizacją a tu proszę ale co najważniejsze gra jest rewelacyjna pod względem klimatu i opowieści, idealnie siądzie w te szare dni teraz.

Opublikowano
18 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

4090 dlss bez Frame Generator 40 fps w 4k. Sympatycznie.

Przecież to było wiadomo z pathtracingiem. PT jest robiony z myślą o używaniu DLSS 3.5 i FG, tak masz koło 100 FPS nie tracąc praktycznie nic z jakości obrazu. Spójrz sobie na 7:25 z filmu DF, tam na PC masz DLSS 3.5 w performance, czyli z 1080p do 4K vs 1270p do 4K z FSR2. DLSS, mimo że z skaluje z 1080p, zjada wersję z PS5 Quality na śniadanie.

Oby tylko strzelanie dowiozło, bo to jedyne co mnie wciąż martwi patrząc na gejmpleje, trochę drewnem zalatuje, ale może to tylko wrażenie z filmików, a w ryncach będzie lepiej.

Opublikowano
Godzinę temu, Bigby napisał:

Dobra, kurwa, kupiłem, no złamałem się ja pierdolę, a mam rozgrzebanego Star Wars Ocalony, to tu jeszcze ta gra mi wjeżdża na banię. Pojebany jest ten rok. Będzie można grać już po północy?

Opublikowano
4 minuty temu, tjery napisał:

Nie ;)

Dlaczego nie? Przy takiej scenerii jak na tym filmie jak dla mnie lepiej się prezentuje ale to i tak trzeba zobaczyć na własne oczy i wtedy się porówna najlepiej.

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Dobra, kurwa, kupiłem, no złamałem się ja pierdolę, a mam rozgrzebanego Star Wars Ocalony, to tu jeszcze ta gra mi wjeżdża na banię. Pojebany jest ten rok. Będzie można grać już po północy?

Niestety dopiero jutro od 6 rano.