messer88 6 478 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Też mi się tak wydaje że lepiej Sagą ale wczoraj robiłem parę rozdziałów Alanem i podobnie, pewnie kwestia przyzwyczajenia do postaci. A jak się fajnie łączy to wszystko Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 U mnie Alan > Saga. Więcej surrealistycznej psychodeli, ta paranoja i narracja, te cienie wszędzie, ten NY Lynch > True Detective Oczywiście Saga jest zrobiona bardzo dobrze. Kwestia preferencji. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 No ja też team Saga, a pamiętam, że po zapowiedzi, że akcja będzie dwoma postaciami prowadzona, to byłem pewien, że będę wolał Alana. W sumie wiem dlaczego. Etapy z Sagą są jednak bardziej „realne” i częściej jak thriller, przez co bardziej klimatem przypominają pierwowzór. Jednak żeby nie było. Sekcje Alanem, też są zajebiste i dają fajną przeciwwagę. 1 Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Wczorajsza niedzielę spędziłem w Watery Klimat niesamowity aż chce się wyjść z roboty i wrócić do gierki Spoiler Coffee world, sauna, warsztat motocyklowy, osiedle przyczep... Plus potęgująca klimat szaro bura pogoda to jest coś pięknego Alan też spoko, ale póki co bardziej w moje gusta trafia Saga ze swoim śledztwem i miejscówkami Poproszę o grę/kryminał z taką dbałością o npców i miejscówki Moje goty <3 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Gra też mi nieźle na psychikę siada. Jak nie gram to myślę, kiedy wrócę do domu, żeby zagrać. Jak śpię to śnię o opętanych i bateriach do latarki. Jak gram to chcę szybko wyłączyć, bo jumpscary nie są moją ulubioną formą straszenia. Spoiler odnośnie rozdziału "Local girl". Spoiler Jak goniłem Mulligana i Thortona to już chciałem uciec od tej psychozy, która się tam odjanielawlała. Także tegens.... materiał na grę roku jak nic. Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Na spotify cały OST jest jak coś a ja wolę ten kawałek Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 13 minut temu, LukeSpidey napisał: Gra też mi nieźle na psychikę siada. Jak nie gram to myślę, kiedy wrócę do domu, żeby zagrać. To nie jest siadanie na psychikę, a oznaka że jest to kapitalna gra zasługująca dla kogoś na 10. To jest właśnie dla mnie definicja 10. Gra o której myślę podczas dnia, pracy itp. Obecnie jest to u mnie bardzo rzadkie zjawisko, zarezerwowane dla największych gejmingowych dzieł (RDR, Zelda BotW, TLoU itp.) i za to je szczególnie doceniam. Dla przykładu w tym roku grałem w wiele dobrych gier, ale tylko przy AW2 mam te uczucie. 2 Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Z tegorocznych tytułów podobnie miałem tylko z Baldurkiem i Blasphemous 2. Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Saga > Alan u mnie, kolorki są tam perfekcyjnie dobrane jak już rozrysowuję własne mapki ze skrytkami i zagadkami to wiedzcie że coś się dzieje nie pamiętam kiedy ostatnio miałem aż taką wkrętkę max, wsiąkłem totalnie i już chcę więcej z tego RCU (Remedy Connected Universe) Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) Kończę grę powoli choć bardzo nie chce, chodzę przed ostatnimi misjami i domykam wszystkie watki, sekrety, no nie chce już tego arcydzieła kończyć ale wiem że to nastąpi i będę oczekiwał na DLC. 10/10 ps. U mnie lepiej się grało Anderson ciekawsze misje i bardziej skrojone w ciekawe opcje. Edytowane 6 listopada 2023 przez Whisker Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) Skończone. Cudowny tytuł i teraz nic tylko czekać na DLC i update z NG+. Świetnie spędzone prawie 30 godzin. Jeżeli przeskok jakościowy między Control 1 i 2 będzie taki sam jak między między Alanami to wyjdzie kolejna perełka. Edit: Wrócę jeszcze do tej rozmowy czy trzeba znać inne gry. Moim zdaniem tak i traci się niesamowicie dużo bez znajomości. Pewnie sporo osób z racji tego, że takie Quantum Break nigdy nie wyszło na PlayStation nie ma pojęcia, że jest dość silne powiązane. Nie mówiąc nawet o Control. Edytowane 6 listopada 2023 przez Ins 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Skończone. Cudowny tytuł i teraz nic tylko czekać na DLC i update z NG+. Świetnie spędzone prawie 30 godzin. Jeżeli przeskok jakościowy między Control 1 i 2 będzie taki sam jak między między Alanami to wyjdzie kolejna perełka. Edit: Wrócę jeszcze do tej rozmowy czy trzeba znać inne gry. Moim zdaniem tak i traci się niesamowicie dużo bez znajomości. Pewnie sporo osób z racji tego, że takie Quantum Break nigdy nie wyszło na PlayStation nie ma pojęcia, że jest dość silne powiązane. Nie mówiąc nawet o Control. Przeszedłem na premierę i nic i tak nie pamiętam Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Powiązania z QB widać już w momencie pojawienia się pewnego stróża prawa i pewnej telewizyjnej osobowości 1 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 No przy tej scenie w kostnicy gdy Spoiler Time Breaker zostaje wciągnięty przez Mr. Hatch'a znaczy się Mr. Door'a wiedziałem, że będzie dobrze 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 No nie powiem, super zaskoczka z tym szeryfem w kostnicy. Jeden z pierwszych i licznych WTF Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 5 minut temu, Ins napisał: No przy tej scenie w kostnicy gdy Pokaż ukrytą zawartość Time Breaker zostaje wciągnięty przez Mr. Hatch'a znaczy się Mr. Door'a wiedziałem, że będzie dobrze Spoiler Mr. Door to Hatch? Cholera... Nie poznałem go z tymi okularami, włosami i kompletnie innym zachowaniem. Mimo, iż dopiero niedawno skończyłem QB Faktycznie pięknie się to łączy Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Fajny ten burmistrz Ktoś coś gdzie jest 5 rymowanka z Cauldron Lake? Oki już wiem. Cytuj
Qbon 335 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 1 godzinę temu, SnoD napisał: Powiązania z QB widać już w momencie pojawienia się pewnego stróża prawa i pewnej telewizyjnej osobowości Którą pewnie zagrałby Spoiler Lance Reddick gdyby żył o ile myślimy o tej samej osobowości. Nawiasem QB mi się bardzo podobało, lubię takie klimaty, dlatego też cenię sobie gry Remedy. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 18 minut temu, Qbon napisał: Którą pewnie zagrałby Pokaż ukrytą zawartość Lance Reddick gdyby żył o ile myślimy o tej samej osobowości. Nawiasem QB mi się bardzo podobało, lubię takie klimaty, dlatego też cenię sobie gry Remedy. Oczywiście. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Motyw łapania Spoiler światła do lampy, no i Ahti w pokoju za drzwiami z plakatem z jego podobizną Ciężko nie mieć szczęki na podłodze przez całe playthrough, miazga. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 No nie bez powodu wybrali tak podobnego aktora. Szkoda faceta Cytuj
zloto 737 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Qbon napisał: Którą pewnie zagrałby Pokaż ukrytą zawartość Lance Reddick gdyby żył o ile myślimy o tej samej osobowości. Nawiasem QB mi się bardzo podobało, lubię takie klimaty, dlatego też cenię sobie gry Remedy. Dokładnie zapewne tak by było. A każdemu kto się zachwyca AW2, polecam ograć QB. Jest w gamepassie, jest na PC, jest na Xboxy, naprawdę sporo opcji gdzie można to ograć. To nie jest aż tak dobra i co ważniejsze świadoma siebie gra, ale wciąż ma ten sznyt R E M E D Y. Wizualnie dalej jest grubo, a o samą mechanika movementu moim zdaniem jest ciut lepiej zrobiona(co nie powinno dziwić, bo gdzieś połowa aktywności w grze to strzelanie). Generalnie gra mocno oberwała rykoszetem za tvtvtv hejt, a w sumie to serial można pominąć i dalej gra oferuje bardzo dobrą rozrywkę na około 10h. Mnie jeden smaczek drobny z szeryfem urzekł, gdy Spoiler Na jednej z późniejszych tablic w swoich rozpiskach wspomina o rudowłosej dziewczynie którą widuje, że być może pochodzi ona z innego wymiaru i czuję się jakoś z nią powiązany. Oczywiste nawiązanie do Beth Wilder właśnie z QB Edytowane 6 listopada 2023 przez zloto Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 @Szermac, Ty dopiero zacząłeś gierkę, tak? To prawdziwe dupnięcie szczęki o podłogę dopiero przed Tobą. Oczywiście daj znać gdy już pojawi się ten moment, ten jeden konkretny. Będziesz wiedział, że to ten właściwy gdy już go doświadczysz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi