KamilM 131 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 O co chodzi z espresso express? Znalazłem bezpiecznik, ustawiłem wagonik tak, że mogłem zejść pod kolejkę tylko, że nic tam nie ma. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 3 minuty temu, KamilM napisał: O co chodzi z espresso express? Znalazłem bezpiecznik, ustawiłem wagonik tak, że mogłem zejść pod kolejkę tylko, że nic tam nie ma. Rób główny wątek fabularny. Jeszcze się tam wrócisz. 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 57 minut temu, SnoD napisał: No nie bez powodu wybrali tak podobnego aktora. Szkoda faceta Obejrzałem sobie właśnie przerywnik z nim i oprócz tego, że jest bardzo podobny to jeszcze świetnie oddał sam sposób mówienia. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) 50 minut temu, Amer napisał: @Szermac, Ty dopiero zacząłeś gierkę, tak? To prawdziwe dupnięcie szczęki o podłogę dopiero przed Tobą. Oczywiście daj znać gdy już pojawi się ten moment, ten jeden konkretny. Będziesz wiedział, że to ten właściwy gdy już go doświadczysz Ta no dopiero pierwsza styczność z Alanowym gameplayem. Dam znać Ogólnie grając, to jest tak bardzo natężone bombardowanie "rzeczami" i bodźcami, no ale dobra, mam nadzieję, że nie przegapie i mi się nie zleje z resztą zajebistości Edytowane 6 listopada 2023 przez Szermac Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Chodzi o jeden cały rozdział, który wchodzi tutaj na bogato i lśni nawet na tle pozostałych wspaniałości jakimi upakowana została ta gra. Nie ma opcji żeby to przegapić. Koledzy z forumka prawdopodobnie nie zaprzeczą Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Skończyłem grę i nie wiem co dalej robić z życiem Czekam na tryb ng+ i dlc. Mam więcej pytań w głowie niż odpowiedzi. Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 9 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Skończyłem grę i nie wiem co dalej robić z życiem Czekam na tryb ng+ i dlc. Mam więcej pytań w głowie niż odpowiedzi. To samo, ukończone i wciąż nie wiem co napisać, gra wybitna i po ukończeniu wiecej pytań niż odpowiedzi, lubię takie coś. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Też w nocy skończyłem i zostało mi jedno trofeum do 100%, które w tej grze było tak miodne że masakra. Moje GOTY a tymczasem czas na soundtrack Old Gods 1 Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 18 godzin temu, messer88 napisał: Na spotify cały OST jest jak coś a ja wolę ten kawałek Przypuszczam, że wszyscy już to wiedzą ale zespół old gods of asgard to tak naprawdę zespół Poets of the Fall z którym Remedy współpracuje już od 1 części Max payne Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Pograłem przed spaniem i w nocy dosłownie śniła mi się gra i miałem głupie sny :0 (jeden z użytkowników miał tak samo tutaj a nie wierzyłem) Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Namowiliscie. Po Elden Ring i Armored Core 6 to kolejna gra, ktora kupilem w cyfrze blisko premiery. Tylko nie mam pojecia kiedy w to zagram. Wzialem od razu Deluxe. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Zostaw wszystko i odpalaj 1 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 3 godziny temu, szurubur napisał: Przypuszczam, że wszyscy już to wiedzą ale zespół old gods of asgard to tak naprawdę zespół Poets of the Fall z którym Remedy współpracuje już od 1 części Max payne Od drugiej Spoiler Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 faktycznie, bylem przekonany, że ten kawałek był z 1 częsci. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. schabek 5 334 Opublikowano 7 listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 listopada 2023 Skonczylem wczoraj. Przegapilem jedna z reklam braci Koskela przez co 100% wpadnie dopiero przy drugim przejsciu czekam na ng+, mowili cos czy bedzie w tym roku? No juz sie nie bede rozpisywal, w kazdym razie dla mnie to jest GOTG. Ogien gracza rozpalony na nowo. W czasach gaasow w dupe jebanych, wszechobecnej abonamentozy, skorek do karabinu za 150zl, wybrakowanych i zabugowanych gierek na premiere, rimejkow i remasterow, w czasach kiedy moje ulubione studia wala w chuja i od lat nie wypuscily gry, kiedy moja ulubiona platforma idzie w gry uslugi, pady premium za 1500 i tablet do chmury za tyle samo dostajemy prawie 30h zajebistej, mrocznej, wciagajacej singlowej rozgrywki. Alan Wake 2 zadzialal na mnie terapeutycznie. Zwruszjonce. Wielkie dzieki Remeda 9 1 2 1 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Nie wiem. Ja tam na ilość dobrych singlowych gierek nie narzekam. W tym roku jestem przez nie wręcz rozpieszczony. Zaczął go remake Dead Space, a skończył Alan 2. Pięknie dziękuje 2023. 1 1 2 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Dzisiejsza tapeta dnia w służbowym komputerku. Przypadek? Spoiler Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 12 minut temu, balon napisał: Dzisiejsza tapeta dnia w służbowym komputerku. Przypadek? Pokaż ukrytą zawartość Nie sądze. Bright Falls i okolice - OR GAZM Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Została mi jedna sesja do końca. Mam nadzieję, że gra sprzeda się bardzo dobrze i inne studia zrozumieją, że dalej warto wydawać podobne tytuły. Niesamowite, że przez ponad 20h byłem skupiony TYLKO na fabule i żadne popierdółowate side questy nie wytrącały mnie z immersji, tak jak to dziś jest w zdecydowanej większości gier. Byłem tak wkręcony, że jakoś dopiero po kilkunastu godzinach przypomniałem sobie, że na mapach są jakieś znaczniki ze znajdźkami tyle, że w tej grze to wszystko jest mniej nachalne, a te kilka zadań pobocznych tylko dodaje do klimatu i świata, zamiast rozmywać rozgrywkę. Raczej GOTY i Remedy wpada na podium moich ulubionych studiów. Control już mnie pozamiatał, bo klimatem trafił idealnie w mój gust, a Alanek jeszcze mocniej podniósł poprzeczkę 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Gra jest dosłownie cyfrowym arcydziełem brak słów jak opisać to nie gra to doświadczenie 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 (edytowane) Właśnie skończyłem. Myślałem, że Control jest pokręcone. Tu jest w ogóle wszystko pojebane. Chociaż jeden motyw się powtórzył Spoiler Zabicie dyrektora i strzał w głowę Alana. No tak naprawdę nie wiem jak to interpretować i czy w ogóle sami twórcy widzą tu sens czy właśnie tylko otwierają pole do domysłów i spekulacji. Gra zajebista i już czekam na dodatki i Control 2. Edytowane 8 listopada 2023 przez creatinfreak Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Również ukończyłem wczoraj. Dodatki to sam nie wiem czy coś wyjaśnią czy bardziej zakręcą. Fantastyczny tytuł, klimat, muzyka, gameplay, nie wiem ktoś tam narzekał na walkę wcześniej? Przecież jest bdb wykonana, strzelanie fajne. Poczekajcie na Alone in the Dark bo tam po ostatnim filmiku można się domyślić jak to będzie zrobioneSaga super i dobrze to wyszło z dwiema postaciami. Jedyne co to liczyłem że będzie więcej Spoiler Jesse poza urywkiem w tv bo wspomnień kilka się pojawia. W sumie to spokojnie 10/10 jak dla mnie, muszę się zastanowić na spokojnie jeszcze ale jednak chyba za Baldurkiem będzie jeśli chodzi o GOTY. 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 (edytowane) Miałem zostawić finał na weekend, żeby "usiąść na spokojnie" ale pomimo zmęczenia nie mogłem już wytrzymać i dokończyłem grę. Chyba wszystko już zostało powiedziane, to po prostu szpil, który wyrywa się z dzisiejszych schematów, trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej minuty, zaskakuje i robi wrażenie dosłownie wszystkim co ma do zaoferowania. To jedna z tych gier, którą kiedyś chciałoby się zapomnieć, żeby przeżyć to jeszcze raz. Spokojnie 10/10, dla mnie gra praktycznie nie ma wad poza bardziej rozmytymi teksturami w niektórych lokacjach i kilkoma irytującymi walkami, ale w porównaniu do stanu większości nowych gierek na premierę, to tutaj naprawdę trzeba szukać tych wad na silę. Jak wyjdzie kiedyś w pudełku, to chętnie zakupie drugi raz, takie to gówno jest dobre. Edytowane 9 listopada 2023 przez number_nine Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Wczoraj zrobiłem 100% w tym dziele którym żyłem od premiery, szkoda że to już koniec i oczekiwanie na DLC ale idąc do pracy często słucham Old Gods od Asgard (poets of the fall). No 10/10 i GOTY Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 No i giereczka ukończona. Wszystko zostało juz napisane w temacie. 10/10 i dołącza do gier przez które pamieta się daną generację. U mnie to AW2, BG3 i Returnal. Jak gra nie zgarnie Goty to kpina. Tylko BG3 może ewentualnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi